Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Manchester United vs Tottenham

I morgon lördag är det tung match på Old Trafford då Tottenham gästar. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform 

United har efter sin fina säsongsinledning börjat hacka lite spelmässigt till följd av många skador på många viktiga spelare och i förra ligaomgången kom säsongens första förlust då man föll borta mot nykomlingen Huddersfield med 0-2, efter två försvarsmisstag. I veckan studsade man dock tillbaka lite genom att slå Swansea borta i Ligacupen. Det var Jesse Lingard som stod för båda målen och såg till att United avancerade till kvartsfinal där man i går lottades mot Bristol City.

I Premier League ligger mån alltjämt på 2:a plats i tabellen, på samma poäng som morgondagens motståndare och fem poäng bakom ett Manchester City som fortsätter imponera.

Tottenham ser allt starkare ut och i dagsläget ser det ut att kunna bli ett race mellan just City, United och Tottenham. Även om enormt mycket kan komma att förändras under de många månader som återstår av säsongen. I förra omgången slog Spurs Liverpool med 4-1 på hemmaplan, i omgången innan dess slog man Bournemouth med 1-0 på hemmaplan och i omgången dessförinnan vann man över Huddersfield borta med 4-0. I veckan slogs man dock ut ur Ligacupen av West Ham hemma på Wembley, efter att gästerna vunnit med 3-2. Värt att notera för att belysa Tottenhams styrka är givetvis även att man fick 1-1 borta mot Real Madrid i Champions League för ett par veckor sedan.

Läget i lagen 

Både Herrera och Rashford, som klev av veckans match mot Swansea, ska vara okej och spelklara. Phil Jones är tillgänglig och Mourinho sa under dagens presskonferens att Eric Bailly möjligen kan vara tillbaka i morgon. Men Zlatan, Pogba, Rojo, Carrick och Fellaini saknas fortfarande.

Det är något oklart när Pogba återvänder, men han är nu tillbaka på Carrington och verkar i alla fall närma sig en comeback. Men något officiellt datum är inte satt.

Tottenham har Wanyama och Harry Kane på skadelistan. Lamela är ett frågetecken.

Senaste matchen 

Senast lagen möttes var på White Hart Lane förra säsongen och Tottenham vann då med 2-1. Hemmamötet på Old Trafford vann dock United med 1-0 efter mål av Mkhitaryan. I Premier League har lagen mötts totalt 50 gånger och United har gått segrande ur 32 av dessa möten, elva matcher har slutat oavgjort och Tottenham har vunnit sju. United har vunnit de tre senaste mötena hemma på Old Trafford.

Domare

Jon Moss är huvuddomare i morgon. Det blir andra gången Moss dömer United denna säsong efter att ha dömt matchen mot Swansea i augusti – en match som United vann med det då återkommande resultatet 4-0.

Matchen

Det här blir en riktigt tung kamp mellan 2:an och 3:a som båda har 20 poäng vardera inför mötet. Det blir även en match mellan De Gea och Lloris som är de två målvakterna i PL som hållit nollan flest gånger under säsongens nio ligamatcher – De Gea vid sju tillfällen och Lloris vid fem tillfällen. Det blir dock inte någon kamp mellan Lukaku och Kane som inför mötet ligger 2:a respektive 1:a i skytteligan med sju respektive åtta mål, då det nu är bekräftat att Kane missar matchen. Lukaku har gått mållös i de fyra senaste matcherna för United, men har inlett karriären strålande med elva fullträffar hittills.

Statistiken talar ju för United, men skadeläget är tungt. Dock är Tottenhams stora målgörare även han borta med skada, vilket blir ett stort avbräck för gästerna men väldigt välkommet för United. Förhoppningsvis kan stödet från hemmapubliken lyfta spelarna för den här matchen är ruggigt viktig både för poäng och självförtroende. Jag tror United står som vinnare med 2-1 efter 90 minuter. Lukaku måste tillbaka in i målprotokollet och jag tror att han blir stor matchhjälte med två mål.

Avspark 13.30 Old Trafford

17 Kommentarer

 1. Felix

  27 oktober, 2017 at 15:56

  United utan ett funktionellt mittfält, Spurs utan ett funktionellt anfall. Jag tror på oavgjort.

  • Richard

   28 oktober, 2017 at 11:22

   Exakt,mittfälts-kampen är så viktig,och jag har svårt o se oss vinna matchen utan våra tyngre pjäser på cm

 2. Fricken89

  27 oktober, 2017 at 16:19

  I just sådana här toppmatcher måste United VILJA spela på toppen av sin förmåga – oavsett skadeläge. Senaste hemmamötet vann vi, så det gäller att komma ut på planen med inställningen att upprepa det. Matchen spelas på Old Trafford, så det är vi som ska göra allt för att föra matchen, allt annat får ses som pinsamt. Att Mou väljer en defensivare strategi mot topplagen på bortaplan, kan till viss del vara förståeligt, men på Old Trafford ska vi fan sträva efter att ha och ta kommandot! Spurs saknar deras viktigaste poänggörare (Kane), så det vore guld om det kunde utnyttjas nu, så att vi inte (rent mentalt) tar ut segern i förskott som bara kommer leda till nederlag. Vi måste upp på rälsen igen (i ligan) och visa att vi kan slå alla!
  Och Lukaku får gärna komma igång med målgörandet igen nu och bevisa för dessa som påstår att han inte kan göra mål mot toppmotstånd, att han visst kan göra det. Han har redan reducerat mot ett topplag i form av Real Madrid i Super Cupen, men det glömmer vissa bort…

  Min elva:

  ————————Lukaku————————-
  Martial—————–Mata—————-Lingard
  ——————Matic——Herrera——————
  Young———-Jones——–Bailly——-Valencia
  ————————De Gea—————————

  Sub: Rashford, Mkhitaryan, Blind, Darmian, Smalling, Shaw/Tuanzebe, Romero

  Jag tror också på en 2-1 seger där Lukaku gör ett och Rashford kommer in från bänken och sätter det vinnande målet.

  • Freddan

   27 oktober, 2017 at 17:42

   om herrera får starta brevid matic vill jag inte se matchen…

  • Fricken89

   27 oktober, 2017 at 18:36

   Tror inte Mou kommer lira Mctominay från start i detta toppmötet mot Spurs. Och då finns ingen annan tillgänglig än Herrera bredvid Matic. Med tanke på prestigen matchen i sig besitter, så kanske detta blir matchen där det vänder för Herrera där vi får se hans rätta jag. Kommer han upp i nivån han hade förra säsongen, så är han given.

  • Richard

   27 oktober, 2017 at 18:52

   Spela med 2 forwards om vi ändå inte vinner mitten,och försöker spela förbi det.Plus att miki är ur form

 3. Manne

  27 oktober, 2017 at 16:53

  1-2 blev det faktiskt!

 4. Mogge

  27 oktober, 2017 at 18:43

  Kan vi helt räkna bort Pogba?

 5. Richard

  27 oktober, 2017 at 18:50

  Fellaini…2 veckor.Hur kan en knäskada läka på 2 veckor,Hur Lindrig den än är.Utan fellaini och Pogba,kommer vi inte vinna en enda mittfältskamp

 6. Giggs

  27 oktober, 2017 at 19:09

  DDG
  Valencia-Bailly-Tuanzebe-Young
  ———–Jones—-Matic————
  —————Herrera—————–
  Mata—————————Martial
  —————Lukaku—————–

 7. Alex express

  27 oktober, 2017 at 19:28

  Herrera visar sitt rätta jag, han är tyvärr inte bättre….en spelare för truppen men ingen startspelare.
  Om han nu är så bra varför spelar han då inte för spanska landslaget ?
  Vi saknar helt klart bra alternativ centralt när ngn av Pogba, Matic inte är med.

  • Fricken89

   27 oktober, 2017 at 19:52

   Herrera var sjukt bra förra säsongen och ansågs av många (mig inkl) vara vår bästa mittfältare då. Inledningsvis på denna säsongen har det inte sett bra ut, men då får man ha i åtanke att han har bänkats till förmån för Fellaini och Pogba och inte fått någon ärlig chans förrän dessa blev skadade. Han har inte hunnit få någon kemi med Matic än heller, men det kommer. Om Herrera axlar Pogbas roll istället och spelar lite mer offensivt, så kan det bli bra. Nu spelar han i en rättså lika roll som Matic, vilket resulterar i att de tar ut varandra och får svårt att kombinera och styra mittfältet.
   Säsongen är lång och det återstår att se hur rotationerna kommer att se ut i mittfältet under säsongens gång. Det bästa vore ju om det utvecklade sig såpass att alla innermittar tillslut fungerar med alla, så man kan känna sig mindre orolig.

 8. Alex express

  27 oktober, 2017 at 20:53

  Ingen blir gladare än jag om Herrera kan gå in och göra en stormatch i morgon, han får överträffa allt det han presterat tidigare i år.

 9. martin

  27 oktober, 2017 at 21:08

  Jag hoppas att Mourinho ställer upp med en 3/5 backslinje men mer åt det offensivare hållet, typ 3 5 2 och inte ett 5 4 1 typ som han körde mot Liverpool. Tror ett 3 5 2 skulle vara det bästa mot Tottenham, att tjocka upp mittfältet rejält.
  Exempelvis:
  —————Rashford ——Lukaku————————-
  ————————–Mata—————-
  ——————Matic——Herrera——————
  Young———-Jones—Bailly—Smalling—-Valencia
  ————————De Gea—————————

  • Youssef

   28 oktober, 2017 at 01:12

   Tror också på denna formation, men troligtvis med Mikhi istället för Mata. Knackigt på mittfältet för vår del mot ett Tottenham som har ett starkare. Och med Bailly möjligen borta är väl såväl VNL som Smalling som lite osäkra bredvid Jones. Så tjocka till på mittfältet samtidigt som man har många kvar bakåt. Kan bli lite halvdött på kreativitet framåt men förhoppningsvis sitter inläggsspelet imorgon.

 10. Rambling

  28 oktober, 2017 at 11:14

  Det största problemet med Herrera är att han faller ner i knät på Matic. Vågar han ligga lite högre, och hjälpa till att mata bollar till våra främre fyra så kan han vända sin dåliga streak.

 11. Affe

  28 oktober, 2017 at 12:45

  Förstår inte tanken med att spela Mata centralt på mittfältet.
  Mot Huddersfield var han minst sagt dålig.Nu skall vi tampas
  med det bästa försvaret i PL.Så nej tack till det.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter