Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Swansea vs Manchester United

Lingard sköt United vidare i Carabao Cup nere i Wales…

United startelva: Romero – Darmian, Lindelöf, Smalling (c), Tuanzebe, Blind – Herrera, Lingard, McTominay – Martial, Rashford

United bänk: J.Pereira, Jones, Shaw, Matic, Mata, Mkhitaryan, Lukaku

Swansea startelva: Nordfeldt – Rangel (c), van der Hoorn, Mawson, Olsson – Ki, Mesa – Clucas, Routledge, Ayew – McBurnie

Swansea bänk: Mulder, Naughton, Fernandez, Fer, Fulton, Narsingh, Abraham

Domare: Robert Madley

Inför: Smalling, Herrera, Lingard och Martial var de enda som behöll sina platser i elvan sen fiaskot mot Huddersfield. Två ynglingar fick chansen, då Tuanzebe tog en av tre mittbacksplatser och McTomainay fick göra Herrera sällskap centralt.

Första: Swansea, i sina helvita hemmadräkter, sparkade igång matchen på Liberty Stadium. Matchens första chans tillskrevs United, redan i andra minuten, då Smalling nådde högst på en hörna, men han lyckades inte få nicken på mål. Efter fem spelade minuter testade Lingard skott utifrån, och han fick till en bra träff som tvingade Nordfeldt att tippa bollen till hörna. I 12e minuten fick Routledge iväg en halvlös nick mot mål efter att ha nått högre än Tuanzebe på en hörna, och Romero plockade enkelt ner bollen. Minuten därpå var Martial väldigt nära att få ett friläge på en genomskärare av Lingard, men han lyckades inte riktigt få med sig bollen. Matchens inledande tjugo minuter var väldigt mycket fram-och-tillbaka, och båda lagen skapade en del. Men United spräckte målnollan i 21a minuten då Herreras framåtpass skarvades vidare av Rashford and friställde en djupledslöpande Lingard totalt. Ensam med Nordfeldt gjorde han inga misstag utan placerade in bollen i bortre hörnet till 0-1. I 28e minuten var det nära att Swansea fick ett friläge efter att Unitedbacklinjen halvt slutat spelat då de ville ha en offsideavblåsning, men Lindelöf touchade bollen och flaggan stannade nere, men Tuanzebe lyckades ändå sno bollen och rensa. I 30e minuten sskickade Ki in ett inlägg som Blind försökte nickrensa, men hans nick gick rakt på McBurnie och studsade vidare tätt utanför stolpen. Minuten därpå så föll Routledge i en löpduell med Tuanzebe där båda dragit och knuffats, men domare Madley valde att inte blåsa åt något håll. Olsson tvingades i 38e minuten kasta in handduken efter att ha gjort sig illa i en löpduell, där det såg ut att vara baksida lår. Naughton ersatte. I samma veva fick Rangel också matchens första gula kort för upprepade fouls på Martial. Efter att Herrera brutit ett uppspel i 42a minuten kunde han spela ut bollen till Martial till höger, och denne slog sen ett inspel snett bakåt som McTominay gick på direktskott på – tyvärr gick bollen högt över. Minuten drpå var det Clucas som tetsade långskott, men han skruvade den utanför Romeros bortre stolpe. Efter en minuts tilläggstid så blåste domare Madley av halvleken. United gick till pausvila i ledning tack vare Lingards mål.

Andra: Ingendera manager gjorde några ändringar i paus. Inledningen av andra halvlek var att spelare fick ont: Blind och Routledge nickade ihop, Martial fick ont i ryggen efter en dålig landning, och McTominay fick ont efter att ha hakat ihop med Routledge på mittplan. Herrera grinade också illa efter att ha fått en spark på hälsenan av Naughton. Clucas blev nummer två att varnas, då han fällde Rashford i 56e minuten. När United utökade till 0-2 i 59e så var det via en elegant nick av Lingard på Darmians inlägg. Fråt utkanten av straffområdet satte han huvudet till och nickade snyggt in den över Nordfeldt. United gjorde i 66e minuten ett dubbelbyte: Rashford och Herrera klev av för Lukaku och Matic. Swansea passade på att ersätta Mesa med Fer. Tuanzebe kom nära efter en hörna i 69e, då en försvarare störde Nordfeldt som tappade Smallings nick, men Tuanzebes försök att skjuta gick då högt över från nära håll. I 70e minuten fick Ki syna ostskivan efter upprepade fällningar, denna gång på McTominay, innan McBurnie togs av för Abraham. Abraham fick direkt iväg ett skott som Romero slängde sig och tippade över till hörna. Tuanzebe blev först av Unitedspelarna att varnas då han kom in lite sent mot Ayew strax utanför straffområdet. Den efterföljande frisparken skruvades på mål, men Romero hade inga problem alls att skopa upp bollen. Blind fick också gult kort då han i 79e minuten drog ner Routledge. Två minuter senare försökte sig Lingard på ett långskott, men Nordfeldt klarade av att parera. I 86e minuten fick Shaw komma in för Martial. Romero fick göra en kvalificerad reflexräddning i 93e minuten då en Swanseahörna hittade fram till Fer som fick iväg bollen mot mål, men argentinaren lyckades parera bollen att gå tätt utanför stolpen. Strax därpå blåste domare Madley av matchen och United stod som vinnare med 0-2.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

Romero: 4 – Stabil och säker insats och fick göra i varje fall två fina räddningar (Abrahams skott och Fers avslut efter hörnan).

Darmian: 4 – Stod för en bra insats åt båda hållen, för ovanlighetens skull, och noterades för en fin assist på Lingards andra mål.

Lindelöf: 2 – Inledde skakigt och hade ett par misstag, men spelade upp sig något och hade en lugn andra halvlek. Men måste fortfarande höja sig en hel del.

Smalling: 3 – Solid försvarsinsats.

Tuanzebe: 3 – Solid insats, lugn med bollen och hanterade det fysiska bra. Såg dock inte klockren ut på defensiva fasta.

Blind: 2 – Fortsätter att blanda och ge som vänsterback. Hamnade ur position ett par gånger och lyckades inte ta sig framåt så mycket.

Herrera: 3 – Helt okej match av Herrera som såg mer komfortabel ut bredvid McTominay än han gjort bredvid Matic.

McTominay: 3 – Svårbedömd, men får godkänt. I överlag ger han intrycket av att vara en något mer fysisk Tom Cleverley. Mycket sidledspassningar men vann dueller.

Lingard: 5 – Bäst i United för dagen, då han var riktigt pigg offensivt och hittade bra kombinationer med Rashford och Martial. Gjorde båda Uniteds mål – ett iskallt frilägesavslut och en grym nick.

Martial: 3 – Habil insats även om han i vissa moment såg ut att reagera lite sakta.

Rashford: 3 – Fin assist till Lingards första mål, saknade lite genombrottskraft i övrigt.

Lukaku: n/a – Sprang runt lite på topp och körde ett löppass utan boll inför lördagens match.

Matic: n/a – Fick tjugo minuter där han skulle sänka tempot i en match som redan dött.

Shaw: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Fortsatt begränsad av skador men vågade iallafall ge Tuanzebe och McTominay chansen. Avancemang och en professionell insats.

Summering: United genomförde matchen väl, och hade hyfsad kontroll, även under matchinledningens sluggerfest där det gick fram och tillbaka. I målet var Romero som vanligt solid och höll nollan, något han förmodligen börjar bli ganska van vid.

I backlinjen fick man positiva insatser från Darmian, Smalling och Tuanzebe, men Lindelöf fortsatte se darrig ut och Blind hade en tyst match. Herrera och McTominay bildade en habil duo, och framför dem så utnyttjade Lingard att han hade Rashford och Martial att leka med till att avgöra matchen. En solid insats och avancemang till nästa runda, och solidare spel än mot exempelvis Huddersfield senast. Klart märktes iallafall att Herrera fungerade bättre utan Matic bredvid sig, och att Tuanzebe förmodligen borde stå både ett och två steg före Lindelöf i rangordningen just nu – Uniteds svenske mittback såg ut att sakna självförtroende helt och lyckades inte särskilt bra med vare sig försvarande eller spel med boll.

En vinst är hur som helst en vinst, särskilt i cuperna, och med denna så avslutades därmed Uniteds bortamatchintensiva period – härnäst väntar en toppduell mot Spurs hemma på Old Trafford, där det blir intressant att se om Uniteds försvar kan hålla Harry Kane stången. Den matchen är nu på lördag, och efter det får man chansen att säkra avancemang i Champions League också, då Benfica gästar Theatre of Dreams.

18 Kommentarer

 1. Spaddeward

  24 oktober, 2017 at 23:38

  Jag är nöjd med matchen överlag. Som du skriver, både Darmian(!) och Smalling såg bra ut. VNL skaplig tycker jag. Tuanzebe är riktigt bra alltså, bra driv och stark i duellspelet. Bra fart på Lingard också, kul att se.

  Nu får vi bara hoppas att Kane gör något dumt imorgon mot West Ham så han är avstängd på lördag.

 2. Viktor

  24 oktober, 2017 at 23:40

  Tycker lingard klart ska starta i matcherna mot de sämre lagen då han får mer utrymme att göra det han är bra på

 3. Mogge

  24 oktober, 2017 at 23:41

  VNL saknar tyvärr självförtroende. Bra att får matcher iaf.

 4. Manne

  25 oktober, 2017 at 00:04

  Är pogba eventuellt tillbaka mot spurs, någon som vet?

  • johann

   25 oktober, 2017 at 07:23

   PLAYER CONDITION LATEST NEWS EXPECTED RETURN AVAILABLE?
   M Fellaini MCL Knee Ligament Injury November 5, 2017 Major Doubt
   E Bailly Groin Strain October 28, 2017 Slight Doubt
   M Carrick Calf Strain No Return Date No
   P Pogba Hamstring Injury November 18, 2017 No
   Z Ibrahimovic ACL Knee Injury December 16, 2017 No
   M Rojo ACL Knee Injury November 5, 2017 Major Doubt

 5. pink

  25 oktober, 2017 at 07:39

  VNL är nu 6e val bland mittbackarna.. Tuanzebe visade direkt när han får chansen att han är något extra.
  Är VNL ens en mittback? Hans attributer talar om annat.. Förmodligen grym mittback i Benfica där dom har 70% bollinnehav och möter alldeles för dåliga forwards jämfört med PL.

  • G

   25 oktober, 2017 at 08:11

   Tycker alla drar för stora växlar på dom få matcher han har gjort. Tror fortfarande Viktor kommer att bli grym för oss 🙂 Hoppa inte på den engelska hetsen.

  • Ante

   25 oktober, 2017 at 08:40

   Bra där G. Håller med.

  • jonathan

   25 oktober, 2017 at 09:33

   Du får det att låta som att VNL är 32 år gammal, han är 23 år och har en stor potential att utvecklas till en riktigt bra mittback med fina fötter.

   Ge han ett år att komma in i PL, sen kan vi börja döma hur vidare han passar in i united.

  • Fricken89

   25 oktober, 2017 at 10:10

   Håller med Pink här.

  • Diablo

   25 oktober, 2017 at 13:20

   Lite för tidigt att utvärdera honom men visst finns det lite oro. Men som G säger ge honom mer tid. Varför inte testa honom på högerbacken, jag tror han kan göra succé där. Valencia nummer ett absolut men gärna testa Lindelöf. Många spelare har haft svårt att acklamitisera sig till Premier league så vi får ha tålamod med vår kylige svensk 😀

  • Loppe

   25 oktober, 2017 at 18:43

   Håller helt och hållet med G.. Många tycks ha glömt bort vem Vidic var.

  • farzad khazaei

   25 oktober, 2017 at 19:09

   VNL är inte särskilt bra tekniskt, verkar lite för klumpig också. Han visar inte på några tendenser till att vara en storback i görningen. Man kunde ändå se på Vidic och Evra att de visade tendenser till kvalité även om de spelade dåligt. VNL slår mest bakåt och driver inte med bollen som Tuanzebe gör. Förstår inte alls varför man ska passa bollen till SMalling om man inte är särskilt hotad, VNL slog upprepade passningar till Smalling relativt ohotad, Smalling måste ändå anses vara riktigt tekniskt dålig och har hög felprocent på passningarna när han ska slå en passning längre upp i banan, varför då passa Smalling???? Victor är mkt sämre än jag trodde och jag tror det blir en flopp. Matchen igår visade hur en modern mittback ska spela om man ska vinna matcher, det var Tuanzebe som bröt mönstret med sin drivkraft och teknik, han har en väldigt avslappnad och teknisk stil, kombinerat med ett bra försvarsspel. Tycker även att TFM är bra mkt bättre än VNL!

  • farzad khazaei

   25 oktober, 2017 at 19:16

   Jag befarar att vi inte hade vunnit matchen utan Darmians fina inläggsspel och offensiva kvalitéer som jag bara sett honom göra i Sampdoriatröjan plus Tuanzebé´s individuella kvalitéer. Hade Valencia spelat hade han inte slagit ett inlägg rätt, plus att han stannar upp spelet på offensiv planhalva för att spela sig förbi motståndarna. Den gamla Valencia hade slagit bollen bollen framåt och utmanat motspelaren på en löpduell som han ofta vann, han var en one-trick ponny men väldigt effektiv. Nu tillhör han nada offensivt och jag förstår varför vi inte vinner matcher för att vi inte har spelare som kan bryta mönster och hota försvarare. Har Martial en dålig match så dör ofta matcherna och United slår långbollar för att hota, vad är detta för skittaktik?

  • pink

   26 oktober, 2017 at 07:57

   Ska man se helt opartiskt i frågan, vilket kanske är svårt, så tycker jag inte man ska satsa på VNL bara för man har köpt han för dyra pengar och förbise Tuanzebe och TFM. Ta vara på dessa talanger och låt alla slåss om en startplats med samma villkor. Skulle hata om vi tappar Tuanzebe och han blommar upp nån annanstans bara för Mourinhos ego. (VNL är hans köp)

  • Youssef

   26 oktober, 2017 at 13:55

   farzad: Så du menar att Tuanzebe eller Smalling inte slog en enda passning till Lindelöf trots att de varit ohotade? Ok, jag förstår att Lindelöf är tänkt att stå för de offensiva passningarna, men inte alla passningar ska eller kan gå framåt. Öppningen finns inte alltid där, samtidigt som det ibland är bättre att hålla i bollen, låta spelarna samla krafter eller helt enkelt byta kant och flytta på motståndarna. Och helt ärligt, med tanke på VNL senaste prestationer, tycker du det är konstigt att han inte driver med bollen eller vågar slå längre passningar lite oftare? Killen saknar ju självförtroende och vill främst undvika att tabba sig samtidigt som han inte alls är van vid det fysiska PL-spelet.

   Sen håller jag med om att Valencia är för trubbig och ensidig för ett topplag. Men inte att Darmian och Tuanzebe vann oss matchen. Att vi slår långbollar när taktiken inte fungerar beror inte på att Martial haft en dålig match, utan att mittfältet inte fungerat i Fellaini och Pogbas frånvaro.

  • farzad khazaei

   26 oktober, 2017 at 21:00

   Youssef: Vi måste se objektivt och inte ifrån svenska ögon på VNL. Han har faktiskt inte sett ut som någon storback när han spelat i landslaget heller, han är en duglig mittback men knappast så bra att han kan fylla uniteds mittbacksroll. Jag skrev tidigare att jag inte brydde mig särskilt mkt om värvningen av VNL för jag trodde inte att Bailly o Jones skulle gå sönder o vara borta så länge. Nu blir det ett problem för han får spela mer än vad han är kvalificerad till för att Mou vill visa att han inte gör några fel. Det var fel att prioritera VNL före Tuanzebe och Mensah. Dessa är bestar som är sjukt bra framåt också. Man kan inte föreställa sig hur bra dessa unga killar är. De är dessutom 3 år yngre än VNL. Tror att Tuanzebe blir världsklass om han får fortsatt förtroende och jag tror att Mensah hade kunnat fylla Valencias roll och göra det bättre än honom om han får förtroendet.

 6. Alex express

  25 oktober, 2017 at 13:01

  Är Pogba fortsatt skadad till helgens drabbning så spela Matic – Mc Tominay, tycker ynglingen gjorde bra ifrån sig och känns trots sin orutin mer balanserad än Herrera.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter