Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Huddersfield vs Manchester United

I morgon lördag är det dags för match igen och denna gång står nykomlingen Huddersfield Town för motståndet. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform 

Formen går ju knappast att klaga på även om United nu fått lite kritik för sina två senaste matcher – två matcher som Mourinho spelat efter förutsättningarna så som han sett det och som ändå gett ett tungt bortakryss på Anfield och en tung bortaseger på Estadio da Luz mot Benfica i Champions League. Vi har vant oss att se United bomba framåt under säsongsupptakten. Man har dominerat matcher och gjort mängder av mål, men skadeläget har blivit allt värre, många nyckelspelare saknas och Mourinho har säkrat upp och prioriterat defensiven sedan efter landslagsuppehållet.

I Premier League ligger man alltjämt på 2:a plats två poäng efter Manchester City som börjat säsongen obehagligt suveränt och i Champions League krävs endast en poäng till för avancemang och endast en seger till för att man ska bli gruppetta.

Huddersfield ligger efter åtta spelade omgångar på 12:e plats i tabellen. I förra omgången förlorade man med 0-2 borta mot Swansea. I omgången innan dess förlorade man med 0-4 hemma mot Spurs och i omgången dessförinnan fick man 0-0 borta mot Burnley.

Läget i lagen 

Mourinho bekräftade under dagens presskonferens att Rashford är redo för spel trots att han klev av med ont i knäet i veckans match mot Benfica och att samma spelare som fanns tillgängliga inför den matchen finns tillgängliga i morgon. Dvs Zlatan, Rojo, Pogba, Carrick, Fellaini och Pogba saknas.

Huddersfield har dessa spelare på skadelistan. Billing, Hefele, Palmer, Stankovic, Mounie, Quaner. De två sistnämnda har comeback-datum i morgon.

Senaste matchen

Klubbarna har inte mötts på över 45 år. Men historiskt så har laget mötts 45 gånger. Senast alltså säsongen 1971/72. Totalt har United 20 segrar, 15 gånger har det slutat kryss och Huddersfield har vunnit 10 av mötena.

Domare

Lee Mason är huvuddomare i morgon.

Matchen 

Det blir intressant att se om Mourinho fortsätter sina försiktiga taktik eller försöker trumma på framåt trots skadeläget. Men har man ambitionen att vinna Premier League och kunna jaga ett Manchester City som går som tåget, så måste den här typen av bortamatch resultera i tre poäng med sig hem. Huddersfield har vunnit två matcher under säsongen. En på hemmaplan och det var mot Newcastle. Den andra hemmasegern kommer inte i morgon. Och inte heller ett kryss. United vinner med 2-0. Mål av Lukaku och Mata.

 

Avspark 16.00 Kirklees Stadium

17 Kommentarer

 1. Richard

  20 oktober, 2017 at 16:09

  Blir svårt att behålla formen utan det central mittfältet,som var den största anledningen till succén i början av säsongen.Jag skulle vilja se 2 forwards,om vi ändå väljer att spela förbi vårt mittfält

 2. Fricken89

  20 oktober, 2017 at 20:37

  ”Dvs Zlatan, Rojo, Pogba, Carrick, Fellaini och Pogba saknas.” Antar att den andra Pogban menas vara Bailly?

  Min elva:

  ————————-Lukaku—————————
  Martial—————–Mata—————–Rashford
  ——————Matic—–Herrera———————-
  Young——–Jones——-Smalling———Valencia
  ————————-De Gea—————————–

  Sub: Lingard, Mkhitaryan, Darmian, Shaw, Blind, Lindelöf, Romero

  Jag tror på 3-0, där Martial gör 2 och Rashford gör 1.

  • Viktor

   20 oktober, 2017 at 21:48

   Startar mou med miki igen börjar jag bli orolig

  • Spaddeward

   20 oktober, 2017 at 23:28

   Rashford på topp med Lukaku, Mata till höger och Martial till vänster. Känns lite som slöseri att ha Rashford till höger, med hans fina skott och fina teknik. Låt Mata skära in och Valencia sköta högerkanten.

  • Fricken89

   21 oktober, 2017 at 01:28

   Mou kommer inte lira 4-4-2, därav hamnar Rashford på en kant oavsett. Eftersom Mkhi är under isen nu, så vore det spännande att se hur Rashford och Martial fungerar från start tillsammans.

  • Spaddeward

   21 oktober, 2017 at 10:51

   I så fall har jag hellre Martial eller Rashford som 10a än någon av dem till höger. En högerfotad högerytter blir ofta begränsad och det brukar sluta med att de bara slår massa inlägg. Både Martial och Rashford är alldeles för bra och målfarliga för att slå inlägg.

  • Fricken89

   21 oktober, 2017 at 10:56

   Varken Martial eller Rashford har fått förtroende som 10:a under Mou förut, så det lär inte hända.
   Förmodligen lär Mkhi få fortsatt förtroende där med Mata bredvid som falsk högerytter, som vanligt. Fast det är inte vad jag vill se nu när Mkhi uppenbarligen inte håller måttet, pga att mittfältet är skadedrabbat och han inte får ut sina kvalitéer.

  • Spaddeward

   21 oktober, 2017 at 13:19

   Vi pratar nog om olika saker kompis. Du skriver vad du tror, och jag skriver vad jag hoppas. I nuläget känns Darmian hetare som 10a än Mkhi men han lär nog få starta ändå, Mou roterar ju inget om han inte absolut måste.

  • Richard

   21 oktober, 2017 at 16:59

   Denna reaktion var så väntad.Energin försvann,helt efter vi parkera bussen mot en 7:e placerade liverpool

  • Richard

   21 oktober, 2017 at 17:39

   Mikitariyan är vår främste spelfördelare (Com).Han är aldeles för dålig för att vi ska kunna prestera vad som krävs

  • Richard

   21 oktober, 2017 at 18:20

   Mata är inte heller den som går att lita på under tuffa omständigheter.Ska vi ta in özil också…helt sjukt…Sen ang skador o mufc.Och Vad är problemet med skador,Mouirinhio har alltid haft lite skador tills han kom hit.Och det är ju aldrig nån som kommer tillbaka snabbare ,än typ Young.Typ 3-4 månader är bäste rehabtid 2016-17.Listan växer bara,medans spelare är borta i halvår.rojo,Young,shaw,Zlatan,pogba mm.

 3. Mogge

  21 oktober, 2017 at 11:37

  Mkitarian får Nani att se jämn ut i sitt spel. Bara hoppas att han får till det snart. Kan ju göra mål då och då iaf.

 4. martin

  21 oktober, 2017 at 12:53

  ————————-Lukaku—————————
  Martial—————–Mata—————–Lingard
  ——————Matic—–Herrera———————-
  Young——–Jones——-Smalling———Valencia
  ————————-De Gea—————————–

  Är väl en trolig startelva. Tror man sparar Rashford åtminstone till en början pga han känningar sist. Blir inte heller speciellt förvånad om det blir mkhitaryan som startar heller. Även om jag verkligen inte hoppas det. Men Mourinho är ju inte världens piggaste på att rotera.

 5. fyfaaaan

  21 oktober, 2017 at 13:43

  När f*n ska pogba komma tillbaks? Han saknas något fördjävligt. Hört nada om hans comeback datum.. ngn som vet?

  • Affe

   21 oktober, 2017 at 14:01

   Enligt physioroom har han och Rojo comebackdatum
   den 5:e november. Fellaini och Bailly den 28:e oktober.

 6. Richard

  21 oktober, 2017 at 16:50

  Hur fan kan man ha den negativa energi ,som Mouirinhio har unde presskonferens.Hur fan kan man gå ut och säga att man inte kommer va kvar resten av karriären.Och varför pratar alla svenskar om lindelöf har bra psyke.Det är ju helt uppenbart att han inte har bättre psyke än nån annan

 7. Richard

  21 oktober, 2017 at 18:26

  Hur fan kan alla tappa form samtidigt….mata,miki mm

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter