Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Mourinho: Så länge stannar jag inte i United

Jose Mourinho förklarar hur han ser på sin framtid i Manchester United…

I veckan förekom citat från Jose Mourinho från en intervju med fransk media där han bl.a sa att han med säkerhet vet att han inte kommer att avsluta sin karriär i Manchester United och där han talade väl om PSG´s projekt, vilket fick fransk media att länka honom med klubben. Samtidigt har brittisk media under veckan skrivit att Mourinho kan vara nära ett nytt fem års-kontrakt med United men att han vill ha en stort lönelyft för att skriva under. Så här säger Mourinho själv om saken/sakerna.

”Jag tror att ni den engelska pressen vet svaret. För ena dagen står det att jag kommer skriva på ett nytt fem års-kontrakt värt £1bn per säsong och nästa dag skriver ni att jag ska till PSG. Dres är svaret. Ingenting händer. Jag kommer inte skriva på ett nytt fem års-kontrakt. Jag är i Manchester United och jag har kontrakt. Det är allt. Jag tror inte det finns något svar. Det finns inget att svara på. Jag har ett kontrakt och det är allt.”

”Jag har mitt kontrakt och det löper ut i maj/juni 2019. Vi befinner oss i oktober 2017, så jag vet inte vad jag ska säga. Jag tror inte heller ni vet vad ni ska säga för ena dagen så ska jag skriva på nytt kontrakt och nästa dag ska jag lämna. Så jag tror inte ni vet vad ni ska säga. Det enda jag sa som var sant och där mina ord inte misstolkats är att jag inte kommer avsluta min karriär i Manchester United. Hur är det möjligt att en manager i den moderna fotbollen stannar i 15 eller 20 år. Jag tror att Wenger är den sista.”

”Det är omöjligt för oss att bli kvar så länge. Om jag i dagsläget hade velat avsluta min karriär om fyra eller fem år så hade min ambition varit att avsluta karriären i Manchester United. Jag tror jag kommer jobba i minst 15 år till och jag tror det är omöjligt att stanna så länge i en och samma klubb. Även om man vill och försöker. Jag tror Arsene Wenger blir den sista att göra det. Det är mitt svar. Jag tror inte jag kommer avsluta karriären i Manchester United och nu försöker folk vara listiga. Jag tänker inte på ett nytt kornakt men jag tänker inte heller på att lämna.”

 

Källa: MEN

19 Kommentarer

 1. Fricken89

  18 oktober, 2017 at 11:08

  Tiden får utvisa helt enkelt hur länge han blir kvar. United är hursomhelst inte alls som hans tidigare klubbar, som oftast sparkar tränare stup i kvarten. Det är helt skilda värderingar om man jämför United med hans tidigare klubbar, där United står för den bästa/rätta biten om hur man sköter sin klubb.
  United slutade som värst 3:a (när ligan döptes om till PL) i några säsonger under SAF och han fick sitta kvar i totalt 27 år, så jag tror inte det kommer hänga på United som klubb om han lämnar, utan isf på Mou själv.
  Det som Mou har visat upp hittills i United borde göra åtminstone majoriteten av klubben och styrelsen nöjda och stolta. Och United som klubb har ju en historik att vilja slåss till sista svettdroppen, annars kommer den klassiska hårtorken. Nu med Mou vid rodret finns det all anledning att göra det igen (slåss/göra allt för honom på planen), något som United inte har gjort sedan SAF dagar, vilket är ett rejält framsteg sedan generationsskiftet. En sak i taget (vilket han själv indikerar här i artikeln), men jag tror iaf att United kommer bli hans längsta managerperiod i hans hittills gångna karriär. Med det sagt vet jag inte hur länge han stannar, men det är en känsla jag har.
  Om han lämnar i slutändan, så hoppas jag iaf att det blir under bra och goda omständigheter. Dvs att han inte sparkas, utan att han helt enkelt tackar för sig efter en utförd säsong (vilken utmaning som nu ens skulle kunna vara större att ta sig an än United???), så att inte den goda relationen oss emellan splittras som den gjort med Chelsea.

  • Viktor

   18 oktober, 2017 at 11:22

   Jag tror att om PSG lyckas nu med nuvarande tränare kommer mou stanna länge. Tror ändå som skulle locka mou ifrån man u är PSG

  • Viktor

   18 oktober, 2017 at 11:23

   enda*

  • Fricken89

   18 oktober, 2017 at 11:39

   Fast vad har PSG som är bättre och mer lockande än United? De har zero historia och byggt sin verksamhet precis som Chelsea och City gjort med sugardaddies.
   Mou är nu i världens största och populäraste klubb, så vad mer finns det att begära framför att slåss för att få vara kvar här? Klubben är av allt att döma nöjda med honom (åtminstone i dagsläget), så varför inte göra allt för att hålla detta vid liv så länge som möjligt, istället för att hinta om att han en dag vill lämna, inte precis vad man vill höra i detta nu när man är inne i ett vinnande flow.

  • Xinpei

   18 oktober, 2017 at 19:02

   De har pengar Fricken89. Säg vad man vill om United men de har inte riktigt den finansiella backningen som PSG har även om United är väldigt långt ifrån fattiga. Sedan är Paris en finare stad och PSG joggar hem en CL plats varje säsong och nästan alltid vinner ligan och har gjort det de senaste fem-sex åren.

  • Fricken89

   18 oktober, 2017 at 19:28

   Mou har öppet sagt att han gillar utmaningen i England bättre än i de andra ligorna han varit i. Och som det verkar nu i Ligue 1, så kommer det vara en ”promenad i parken” de närmsta åren för PSG. Jag tror inte det lockar Mou särskilt, då han gillar att mäta sig mot de bästa tränarna och lagen – och de tränarna och lagen finns inte i Ligue 1. Hur fin staden är som klubben han styr i spelar i, tror jag inte heller spelar någon större roll för honom, då det är fotbollen i sig som är viktigast. Det ska isf vara pengarna i plånboken som skulle tala för en potentiell flytt. Fast om United verkligen vill/anser det vara värt, så kan de mäta sig med alla topplagen när det kommer till löner. Och det är just det som är frågan? Är United beredda på att acceptera Mou´s potentiella lönekrav för att stanna kvar (?), det handlar mer om vilja än förmåga i detta fallet tror jag. United borde kunna det iaf med tanke på alla stora intäkter de gör, där de är bäst av alla.
   Vi får se hur det hela utvecklar sig i slutändan.

 2. .

  18 oktober, 2017 at 12:34

  Vill man ha en coach som ställer bussen är frågan? Tony Pulis ställer bussen med sitt manskap, Mourinho ska inte behöva göra det med sitt, speciellt inte i en ligamatch mot Liverpool.
  I mitt tycke är inte Mourinho den absoluta toppen bland tränare. Visst, han har sin charm och han är grymt bra på att se svagheter i sina trupper. Men att utveckla anfallsspel är inget för Mourinho.

  Dock finns det ingen bättre tränare på marknaden nu heller och kanske inte kommer göra det på mycket länge.
  Men Spurs bjöd Real på en rejäl match igår och ville spela fotboll, medan Mourinho hade ställt bussen som vanligt.. Och det måste jag säga, det suger att kolla på.

  • Youssef

   18 oktober, 2017 at 15:49

   Tycker och tror att hur Mourinho än gjorde i Liverpool-matchen så skulle det klagas. Hade han gått ut för att spela anfallsspel och möjligen förlorat matchen hade det klagats om att laget är för dåligt. Spelar han efter förutsättningarna med en mer defensiv approach så kallas det tråkig fotboll. Jag håller absolut med om att det kan vara en tråkig inställning, men det finns en tendens att bilden av Mou som en defensiv tränare överdrivs och förstoras. Dels för att flera matcher mot topplagen har Mourinho dominerat. Dels också för att när andra tränare tillämpar samma taktik så dras det inte alls samma slutsatser om ”bussparkering”.

   Sedan håller jag med i logiken om att säsongen är lång och att ligan inte avgörs av resultaten mot topplagen, så länge man undviker förlust. Att prioritera defensivt även i viktiga cup-finaler ser jag inte heller som ett problem. Där gäller bara att vinna. Ingen kommer att minnas vilket lag som spelade finast fotboll, bara vem som vann.

   Att du sen inte klassar Mourinho bland den absoluta toppen är lite konstigt. Tycker det är sjukt hur många förbiser hur Mourinho revolutionerat fotbollen och hur många andra framgångsrika tränare tagit efter hans metoder utan att han får cred för det(Simeone, Ranieri, Conte). Mourinho har brister, och att skapa ett strukturerat anfallsspel är en sådan, men inte alls ovanligt gentemot övriga topptränare.

  • Brämhult

   18 oktober, 2017 at 16:54

   Att prioritera defensiven i viktiga matcher och cup-spel är inga problem. Problemet däremot är det obefintliga anfallsspelet som visas upp då och då med typ ett par avslut mot mål. ”Spelar efter förutsättningarna” United har en bättre och bredare trupp än Liverpool. United måste skapa fler chanser och spela bättre fotboll i den här typen av matcher. Fruktansvärt tråkig/destruktiv fotboll.

  • Xinpei

   18 oktober, 2017 at 19:04

   Mourinho parkerade inte bussen. Detta är bara något folk fått för sig för att laget inte presterade utan orsaken till den dåliga fotbollen var dels att Liverpool var bra men dels pga. att Uniteds mittfält var klappkasst. Herrera slog fel på nästan varenda pass samtidigt som Mhikitaryan inte fick ut något alls.

  • Felix

   18 oktober, 2017 at 19:09

   Verkar märkligt att alla vill ignorera de förusättningar som Liverpoolmatchen hade också: Pogba, Fellaini och Carrick på skadelistan och Herrera helt ur form. Är någon faktiskt förvånad över att United hade problem att bygga anfall när man knappt hade ett innermittfält?

 3. Zingo

  18 oktober, 2017 at 13:03

  Poch2019

 4. Mogge

  18 oktober, 2017 at 14:20

  Sant. Antifotboll ibland.

 5. Roy

  18 oktober, 2017 at 14:37

  Hålla på, slutar han så slutar han, klubben är STÖRST…

 6. Stefan

  18 oktober, 2017 at 15:29

  Hoppas han håller vad han säger,ju snabbare desto bättre.Pochettino eller Simeone vore bra.

  • Xinpei

   18 oktober, 2017 at 19:05

   Simeone skulle aldrig lämna Atl. Madrid och Pocchetino släpper inte Tottenham.

 7. Roy

  18 oktober, 2017 at 19:41

  Håller helt med dig Felix,fullt nöjd med en pinne:))Men om Mou väljer att lämna så gör han det,jag blir inte det minsta orolig,detta löser Utd lätt. Om jag ska vara helt ärlig så är han säkert jättebra som tränare,men jag har aldrig och kommer aldrig gilla honom men det är för hur han uppträder som person och det faller inte mig i smaken. Alla är vi olika, men en sån som Klopp tycker jag är i en annan division ,som människa och ”kanske” som tränare oxå….

 8. Roy

  18 oktober, 2017 at 19:57

  Nä in Schooles som huvudtränare Vidic som hjälptränare(den dagen då Mou väljer att sluta)),ge dom några år,så kommer vi snart vinna pokaler igen,det viktigaste är inte alltid att vinna jämt,det ska va en trivsel faktor när man tittar på UTD oxå och det känner jag ej med Mou

 9. Rooney

  20 oktober, 2017 at 00:24

  Mou vill bara till psg för mbappe. Hans favorit

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/1 16.00
Burnley FC - Manchester United
Premer League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter