Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Benfica vs Manchester United

Ett misstag av Benficas unge målvakt gav en Unitedseger…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Lindelöf, Smalling, Blind – Herrera, Matic – Mata, Mkhitaryan, Rashford – Lukaku

United bänk: Romero, Darmian, Jones, McTominay, Lingard, Young, Martial

Benfica startelva: Svilar – Douglas, Rúben Dias, Luisão (c), Grimaldo – Fejsa, Filipe Augusto, Pizzi – Salvio, Diogo Goncalves, Raúl

Benfica bänk: Cesar, Lisandro Lopez, Samaris, Jonas, Seferovic, Zivkovic

Domare: Felix Zwayer

Inför: Mourinho gjorde fyra ändringar sen lördagens drabbning – Lindelöf, Blind, Mata och Rashford tog alla plats i startelvan, på bekostnad av Jones, Darmian, Young och Martial, av vilka dock samtliga återfanns på bänken. United saknade Pogba, Zlatan, Bailly, Jones, Carrick och Fellaini pga skada, och Rojo var fortfarande inte fit nog att vara aktuell. I Benfica var det noterbart att 18årige belgaren Mile Svilar blev den yngste målvakten att starta en CL-match, ett rekord som tidigare inneavits av f.d. Real Madrid-keepern Iker Casillas, nu i Porto.
Första: Avsparken på Estádio da Luz togs omhand av det rödvitklädda hemmalaget. Värt att notera var även att Estádio da Luz såg knappt ut att vara halvfullt. Redan i 5e minuten fick Benficas lagkapten Luisão gult kort för en armbågning på Mkhitaryan – han protesterade väldigt kraftigt men domare Zwayer var stensäker. Inget av lagen lyckades hitta någon riktig rytm inledningsvis, och några heta chanser skapades inte. I 12e minuten så backade Rúben Dias ihop med en medspelare vid en hörna och fick lämna planen för att plåstras om då han började blöda i bakhuvudet. Två minuter senare blev Svilar sittandes och såg ut att ha ont i benet, men efter lite behandling så kunde han visst fortsätta. Strax därpå hade Salvio ett skott som gick en bit utanför, efter ett inspel där Blind gjorde det bra som störde skytten. Svilar kunde sen tacka domaren för att ha fått med sig avblåsningen då Lukaku vid en hörna enkelt trängde undan denne och nickade bollen i ribban. Det var hemmalaget som först lyckades hitta rytmen och börja anfalla på ett strukturerat sätt, utan att för den delen skapa några klara chanser. United hade problem då innermittfältet inte hade något grepp och hela offensiven mest bara tappade boll. I 32a minuten fick Rashford iväg en nick efter ett inlägg av Blind, men den gick över. På en snabb kontring i 34e minuten så drog Lukaku iväg ett svepande inlägg som var centimeter från att ge Rashford fritt mål, men Rúben Dias gjorde en fin sistasekundenbrytning. Två minuter senare testade Matic skott efter att ha tagit sig framåt, men från halvtaskig vinkel så sköt han rakt på Svilar som kunde rädda med foten. Valencia blev förste Unitedspelare att syna ostskivan då han klantigt slog till en motståndare i ansiktet. När domare Zwayer blåste av för pausvila var tillställningen fortsatt mållös, och inget av lagen hade varit så värst nära att faktiskt göra mål. Spelmässigt ingen höjdare heller.

Andra: När andra halvlek drog igång hade ingen av tränarna gjort några manskapsrelaterade försök att höja underhållningsvärdet, så det svartklädda bortalaget sparkade igång andra halvlek. Bland det första som hände var att Herrera testade ett skott som inte var särskilt nära. I 50e minuten försökte sig Rashford på ett skott från strax utanför straffområdet, men det gick i princip rakt på Svilar som enkelt kunde plocka bollen. Diogo Goncalves fick gult kort i 54e minuten då han slet ner Rashford vid en kontring. I 58e minuten testade Matic ett långskott, men bollen slank en bit över ribban, och Svilar såg ut att ha koll på den. Strax därpå lämnade Pizzi planen till förmån för Zivkovic. I 61a minuten försökte sig Rashford på en luring då han försökte skruva en hörna direkt i mål, men Svilar lyckades boxa ut den till en till hörna (resultatlös). I 65e minuten fick United 0-1 till sänks då Rashford drog en frispark mot mål och en något felplacerad Svilar hoppade in i mål med bollen när han räddade. Strax efter målet plockades Goncalves av för Jonas. I 75e minuten blev Rashford sittande, uppenbarligen med en knäskada. Han tvingades halta av för Martial. I 82a minuten fick Cervi lämna plats för Salvio, och i samma veva ersattes Mata av Lingard. I 92a minuten plockades Mkhitaryan av för McTominay. McTominay fick ögonblicklig påverkan då han störtade fram på en lös boll och blev fälld av Luisão som för det fick sitt andra gula kort och blev utvisad. Lingard fick i 95e minuten gult kort för att ha fördröjt en frispark. När domare Zwayer blåste av för full tid stod United som vinnare tack vare Svilars misstag.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – En tämligen händelselös afton för den spanske målvakten.

Valencia: 2 – Okej defensiv insats, men erbjöd exakt ingenting framåt, och det måste han klara av i en sån här match.

Lindelöf: 3 – Stod för en solid insats i mittförsvaret. Bra samarbete med Smalling.

Smalling: 4 – Stark insats i mitten, dominerade luftrummet övertygande. Matchbilden passade honom, och han kompletterade Lindelöf väl.

Blind: 3 – Skötte det defensiva okej med undantag av enstaka situation, men erbjöd mer framåt än kollegan på andra kanten då han hade hyfsade passningar.

Matic: 4 – Bäst i United idag, den ende som inte såg ut att må akut illa varje gång bollen kom i närheten. Spelade i princip ett enmannamittfält då kemin med Herrera inte existerade alls.

Herrera: 3 – Inledde uselt, men klarade av att spela upp sig något. Fortsätter dock vara svag med boll och har noll kemi med Matic.

Mata: 2 – Lyckades inte sätta mycket prägel på saker och ting, utan glimtade bara till då och då.
Mkhitaryan: 1 – Fortsätter sin patetiska form som började när Pogba gick sönder och störtdök när även Fellaini försvann. Helt osynlig förutom de gånger han tappade boll.

Rashford: 3 – Inledde svagt, men spelade upp sig. Fick inte mycket att jobba med spelmässigt men han var farlig på fasta situationer och det gav ett mål till slut.

Lukaku: 2 – Var inte klockren i spelet, men fick i stort sett ingenting att jobba med.

Martial: 3 – Okej inhopp men fick inte mycket att jobba med.

Lingard: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

McTominay: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas, men fixade utvisning på Luisão.

Mourinho: 3 – Ganska begränsad av skadeläget, men att ha en såhär dysfunktionell offensiv är inte godkänt. Även om resultatet är det.

Summering: United stod, återigen, inte för någon sprudlande insats. Bristerna på innermittfältet handikappade i mångt och mycket Uniteds offensiv, och man hade förtvivlat svårt att få någon rytm i spelet. Varken Benfica eller United var bra, men Svilars orutin och osäkerhet på fasta utnyttjades till slut av Rashford och gav United ett segermål. Förvisso en styrka att fortsätta plocka poäng trots att spelet hackar, men att det inte tycks finnas vare sig plan eller funktionalitet i Pogbas och Fellainis frånvaro är oroande. Att nu också Rashford klev av skadad är också ett slag – det är bara att hoppas att han inte blir borta länge.

Defensivt såg det ändå okej ut där Smalling vann allt i luften och Lindelöf stod för en solid insats, och båda ytterbackarna gjorde sitt jobb hyfsat bakåt, med Matic skyddandes framför backlinjen. De Gea hade inte mycket att göra.

United fortsätter sin bortaturné med att besöka Huddersfield på lördag.

13 Kommentarer

 1. Mogge

  18 oktober, 2017 at 23:55

  Seger genom försvarsspel inte illa

 2. Alex express

  19 oktober, 2017 at 00:40

  Har inte sett matchen men vinst, ja va ska man säga…. kan vi göra det bättte med nuvarande material, Mou är verkligen en vinnare !!!

 3. Brämhult

  19 oktober, 2017 at 08:07

  Felix: Tror inte bristerna på innermittfältet speglar Uniteds offensiv. Jag är övertygad om att Mou ger spelarna extremt defensiva direktiv i den här typen av matcher. Matic och Herrera är inga duvungar precis. Till och med Van Gaal i sina värsta stunder hade mer anfallsfotboll. Resultatet i ligan och CL är grymt bra, men de 2 sista matcherna har varit grymt tråkiga att se. United ska inte spela fotboll på det viset.

  • Youssef

   19 oktober, 2017 at 11:49

   Extremt defensiva direktiv? Ändå hade United 65% bollinnehav, och i stunder i andra halvlek ännu högre än så. Lite omvänt var det mot Liverpool.

   I vilket fall håller jag med helt med Felix. Innermittfältet med Herrera har inte alls fungerat, där han inte alls känns lika brytningssäker som han varit tidigare. Han saknar exempelvis Pogba/Fellainis styrka för att kunna hålla emot centralt. Passningarna sitter inte heller, varken från Herrera eller Mikhi. Passningsspelet var skrämmande dåligt. Bara Matic som har någon bra utdelning av passningar från mittplan. Och bortsett från några längre bollar från Lindelöf så var det allt vi hade centralt i plan. Resultatet blev att allt vi hade i anfallsväg gick längs kanterna. Centralt i banan tappade vi bollen rätt snabbt antingen genom felslagna passningar, eller dålig bollbehandling.

  • Xinpei

   19 oktober, 2017 at 14:15

   Så det är alltså Mourinhos fel att Herrera slår bort varannan boll? Kom igen nu? Att Herrera skulle fått en defensiv roll är inte heller riktigt sant. Han var över hela planen igår. Den enda som hade en defensiv utgångsposition från mittfältet var Matic.

 4. Sauron

  19 oktober, 2017 at 10:15

  Det här spelet lär kosta oss poäng snart. Mikhitarian är helt under isen. Herrera är mil ifrån fjolårsformen. Vi känns mer som ett burnley än Real Madrid… eller city för den delen.

  • Oskar

   19 oktober, 2017 at 15:08

   Lugna ner dig 2 hundradelar, för 4 veckor sedan snackade vi om att United aldrig spelat så bra sedan SAF, nu är vi tydligen burnley klass…. Lugn vi har massvis med skador och spelar med olika elvor varje match pga de. Alla lag har sina dippar, det som visar om man tar titlar just vid såna tillfällen är att fortfarande vinna! Likt idag. Klart man är besviken på spelet men fan lugna ner dig, det är 2 matcher vi spelat ”dåligt” resterande har varit näst intill perfektion.

  • Sauron

   19 oktober, 2017 at 15:29

   What? Jag är lugn, det var bara ett lakoniskt konstaterande. Just nu plockar vi poäng på bra försvar snarare än bra anfall. Jag ser ju hellre att United tar tag i problemet innan vi tappar poäng mot Huddersfield eller liknande. Det är väl mer logiskt att jag bygger min ”oro” på de två senaste matcherna än en match som spelades för 4 veckor sedan?

  • Oskar

   19 oktober, 2017 at 17:19

   Det jag menar är att 2 framträdanden med 4 poäng av 6 ska inte leda till oro. Ibland har man dippar precis som alla lag har. Vi har 3-4spelare som har varit i startelvan på skadelistan och som även kommer tillbaka nu inom 2 veckor~. Så länge vi vinner eller tar poäng i väldigt svåra matcher ser jag inte varför man ska oroa sig direkt. Sedan är Huddersfield eller dylikt ganska långt ifrån Benfica och Liverpools standarder i motstånd (båda extremt svåra bortamatcher).

 5. Ante

  19 oktober, 2017 at 13:30

  Mhikitaryan, helt otroligt hur en spelar ekan prestera så dåligt och ändå få fortsatt förtroende, eller? Lingard lär ju undra vad han ska behöva göra för att få chansen tänker jag.

  • Xinpei

   19 oktober, 2017 at 14:16

   Lingard är ingen offensiv mittfältare.

  • Ante

   19 oktober, 2017 at 16:26

   Fast du förstår ju precis som jag förstår att det går att flytta runt spelarna. Lingard ska inte spela på Mhikis position så klart..christ. Ska du vara en viktigpetter var bättre.

  • Felix

   20 oktober, 2017 at 01:37

   Ska man vara petig så är Jesse Lingards föredragna och ursprungliga position faktiskt central offensiv mittfältare/10a. Att han främst spelat winger i a-laget handlar främst om att han är flexibel nog att kunna spela på båda kanterna också, samtidigt som det funnits bättre alternativ centralt. Han har trots allt gjort ett par matcher som AMC/10a i a-laget också.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter