Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Moyes: Vi ville ha Matic, inte Fellaini

David Moyes pratar om det dåliga transferfönster man gjorde under sommaren 2013…

När David Moyes ersatte Sir Alex som manager för Manchester United så var hans första uppdrag att tillsammans med den då just tillträdde Ed Woodward hantera sommarens transferfönster. Man hade höga ambitioner och siktet inställt på spelare som Fabregas Thiago Alcantara och Gareth Bale men ingen av dessa värvningar roddes hem och man fick nöja sig med vad som såg ut som en panikvärvning av Fellaini under transferfönstrets sista timmar.

Fellaini har nog alltid haft en extra uppförsbacke till United-fansens hjärtan till viss del för han just förknippas med Moyes och bivit kanske lite av en symbol för en dålig period i klubbens historia. Men under Jose Mourinho har belgaren växt till en nyckelspelare i United och är numer en omtyckt karaktär.

I en intervju med BBC säger Moyes att man faktiskt ville ha sommarens succéförvärv Nemanja Matic redan då och inte Fellaini.

”Jag ville aldrig att Marouane Fellaini skulle bli min första Manchester United-värvning. Hade vi tagit in min personal här och frågat dem vad vi planerade att göra så skulle de säga att det sista vi ville var att signa Fellaini. Jag visste att det aldrig skulle se rätt ut för Manchester United eftersom han kom från min gamla klubb. Jag måste säga att vi tittade även på Matic. Just då hade det inte gått bra i Chelsea och han flyttade tillbaka till Benfica. Vi övervägde honom. Vi tittade på honom och vi behövde ju en mer defensiv typ av mittfältare som kunde vara mer sittande och slå passningar från mittplan. Men vi fick inte mycket av det vi hade hoppats på och i slutändan fick vi bara Marouane på deadline day. Annars hade vi inte fått någon värvning den sommaren.”

 

 

Källa: MEN

 

 

 

 

13 Kommentarer

 1. jonathan

  16 oktober, 2017 at 08:56

  Moyes är historia, något vi bara vill glömma.. kan han inte knipa igen munnen. vi bryr oss längre inte vilka värvningar han hade tänkt att göra, han totalt misslyckades och det är fakta.

  • Danne10

   16 oktober, 2017 at 15:13

   Kan bara hålla med. Låt han inte få mer tid i pressen när det gäller United. Räcker med att han körde klubben i botten på 7 månader.

 2. Dennis Violett

  16 oktober, 2017 at 17:42

  Otroligt att framgångssupportrarna inte har en susning om vad det omöjliga jobbet att efterträda Sir Alex innebar.
  Skäms på er.

  • Spaddeward

   16 oktober, 2017 at 20:39

   Håller med fullständigt, tänkte skriva samma sak men du hann visst före.

  • Danne10

   16 oktober, 2017 at 20:41

   Vet historiken redan innan SAF. Men när man har fått ett litet hus att växa och bli till en Borg då kan man inte börja riva skiten för att bygga sitt egna lilla hus. Då måste man förvalta det den Borg och historik som finns och utveckla (förnya) för att bli ännu starkare. Man har inte råd att bygga nytt varje gång man ska byta ledare. Det bara att acceptera att Moyes var ett felaktigt val oavsett.. Klubben var för stor för Moyes. Att ta in han gjorde att stora namn inte våga komma till oss och därför
   Blev det Fellaini. Alla vet att det kunde ha blitt Ronaldos återkomst tex, hans namn och aura lockade inte helt enkelt. Thats IT… Handlar inte om att vara medgång lr framgångs supporter. Det är fakta.

  • Fricken89

   16 oktober, 2017 at 20:49

   Bra skrivet Danne10. (y)

  • Affe

   16 oktober, 2017 at 22:20

   Så är det Danne 10. Och vad är det prat om ett omöjligt
   jobb. I såna fall var det lika omöjligt i både Real Sociedad
   och Sunderland. Och nu står Moyes där, utan något jobb.

  • Xinpei

   17 oktober, 2017 at 15:06

   Men samtidigt så hade Moyes ungefär samma trupp som vunnit ligan överlägset redan året innan. Kritik mot hans träningar samt hans taktiska kunnande började flyga nästan direkt och så här på efterhand så förstår man att det låg något i det. Moyes är ingen tränare som man vinner titlar med.

 3. Richard

  16 oktober, 2017 at 20:34

  Pogba börjar träna,Mouirinhio i bråk med woodward

 4. Fricken89

  17 oktober, 2017 at 18:47

  Om du ens läst Sir Alex biografi, så ska du veta att Moyes inte ens var förstahandsvalet som efterträdare.

  • Dennis Violett

   19 oktober, 2017 at 22:19

   Jag har ställt några enkla frågor och tystnaden ekar.

   • Fricken89

    20 oktober, 2017 at 01:40

    Ingen idé att svara dig, då dina kommentarer raderas ändå. Oj, nu gjorde jag det ändå.

 5. Xinpei

  18 oktober, 2017 at 19:05

  Och kort efter han sparkades så var det Pogba och Kroos.. inte Fellaini. Moyes vänder kappan efter vinden ganska friskt verkar det som.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/1 16.00
Burnley FC - Manchester United
Premer League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Kristoffer Grundström Senaste om Mkhitaryan/SanchezKänns trist att tappa Mkhtaryan, men om Sanchez håller MINST lika hög klass så tackar jag inte nej.Jan 20, 06:58
 • Kommentar från: Xavi Senaste om Mkhitaryan/SanchezSeriöst hade avbrutit denna affär!! Skit va alla lurar Manchester alltså!! Betala får en bra spelare i världsklass men får…Jan 20, 06:44
 • Kommentar från: CarlSerung Senaste om Mkhitaryan/SanchezSjuka siffror när vi pratar om Sanchezgate. Firstly, a £30 million pound transfer fee will be paid…Jan 20, 04:16
 • Kommentar från: Fricken89 Senaste om Mkhitaryan/SanchezHänvisning från The Mirror....Jan 20, 01:30
 • Kommentar från: Fricken89 Senaste om Mkhitaryan/SanchezOff topic: Michael Carrick uppges lägga skorna på hyllan nästa säsong och bli en del av tränarstaben, citeras Mourinho säga.…Jan 20, 01:28

FLER Nyheter