Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Liverpool vs Manchester United

En rätt dålig tillställning innebar delade poäng på Anfield…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Jones, Smalling, Darmian – Herrera, Matic – Young, Mkhitaryan, Martial – Lukaku

United bänk: Romero, Blind, Lindelöf, Tuanzebe, Lingard, Mata, Rashford

Pool startelva: Mignolet – Gomez, Matip, Lovren, Moreno – Henderson, Wijnaldum, Can – Salah, Coutinho, Firmino

Pool bänk: Karius, Alexander-Arnold, Klavan, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Solanke

Domare: Martin Atkinson

Inför: Klopp gjorde en frivillig och en tvingad ändring sen den oavgjorda matchen mot Newcastle före uppehållet: Can ersatte den skadade Mané, och Sturridge petades för Firmino. Mourinho gjorde en frivillig ändring: Mata petades, samtidigt som Martial, Darmian och Herrera klev in i startelvan, då Fellaini saknades pga skada och Rashford fick starta på bänken pga småskada (båda ådragna under landslagsspel). Även Bailly saknades pga skada under landslagsuppehållet, och både Pogba och Carrick var fortsatt otillgängliga för spel. Valencia fick fira jubileum då det var hans 300e match för United – förste icke-europé att nå den siffran.

Första: Hemmalaget tog hand om avsparken på ett soligt Anfield. Matchen inleddes något avvaktande, med ett smått övertag för United, men inledningsvis skapades det inga chanser. Både Matip och Wijnaldum testade skott utifrån som misslyckades kapitalt med att störa De Gea. I 17e minuten blev det något parodiskt då Can sprang över Young, men det var Young som fick frisparken emot sig. I 22a minuten fick United ett frisparksläge strax utanför hörnet av straffområdet efter att Martial fällts. Young prickade dock bara Salahs skalle med frisparken. Young fortsatte sen att ha otur med domsluten då han i 27e minuten var påväg att springa loss på en pass av Mkhitaryan, men fälldes av Lovren. Domare Atkinson indikerade att det bara var en kollision mellan spelarna, vilket Young helt klart inte höll med om. Efter ett rensat Young-inlägg efter halvtimmen spelad kom Uniteds bästa chans så långt: Matic drog till ett skott som gick tätt över ribban. Pool borde ha tagit ledningen i 34e minuten efter att Firmino lurat byxorna av Matic och fått till ett inspel som Matip styrde mot mål, men De Gea stod för en briljant räddning med foten. Returen lyckades dock inte Jones rensa utan Salah lyckades få iväg ett skott, vilket däremot gick strax utanför bortre stolpen. Minuten därpå så undrade Liverpool hur Lukaku kunde undgå att få syna ostskivan då han kom in lite för sent och svepte omkull Matip rejält. Domare Atkinson nöjde sig dock med en tillsägelse. Efter lite fint väggspelande mellan Martial, Mkhitaryan och Lukaku i 44e minuten så fick den sistnämnde iväg ett skott på mål som parerades av Mignolet, och Young slarvade bort returen då han försökte byta fot. Strax därpå blev Lovren liggande efter att ha fått Lukakus fot i ansiktet efter att ha fallit i en duell och belgaren snubblat över honom. Han spelade över ganska rejält också, men domare Atkinson antingen missade eller ignorerade det hela. När det blåstes av för pausvila var det fortsatt mållöst.

Andra: När andra halvlek drog igång igen så var det med oförändrat manskap på båda sidor. Pool fick andra halvleks första chans då Coutinhos inspel fann Firmino, men den senares skott lyckades inte hota De Gea. Brassen flaggades dock av för offside. Hemmalaget skapade rejält tryck i början av den andra halvleken, utan att för den sakens skull skapa några klockrena lägen, trots viss förvirring i Uniteds försvar. I 56e minuten fick Can ett läge på en cross av Gomez, men hans direktavslut gick högt över. Matchens första byte kom i 63e minuten då Mkhitaryan fick lämna plats för Lingard. Två minuter senare plockades Martial av för Rashford. I 69e minuen slapp Wijnaldum gult då han stämplade Herrera på foten, vilket också indikerade att domare Atkinson lagt ribban högt. Matchens första gula kort fick Smalling i 74e minuten då han fällde Coutinho. Klopp valde att göra ett dubbelbyte i 78e minuten, då Salah och Coutinho fick lämna plats för Oxlade-Chamberlain och Sturridge. Young blev andre man att varnas när han i 87e minuten fick ner Moreno i en duell. Moreno spelade över rejält men kortet var välförtjänt. I 92a minuten plockade Mourinho av Young för Lindelöf, som därmed fick sina första minuter i PL. När domare Atkinson blåste av matchen var det en högst medioker tillställning som var till ända, och där lagen fick dela på poängen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 5 – Kanske något i överkant, men hans kanonräddning på Matips styrning var det enda som går att ta med från matchen. I övrigt hade han bara att skopa upp halvdana skott.

Valencia: 3 – Okej defensivt, men totalt osynlig offensivt. Huruvida det var instruktioner eller annat är oklart.

Smalling: 3 – Gjorde det okej, även om han hade ett par skakiga moment. Knappt godkänd.

Jones: 3 – Godkänd insats, men kemin med Smalling är dålig. Var dock ensam, förutom De Gea, om att kvittera ut ett godkänt betyg som inte var knappt.

Darmian: 2 – Inget vidare med boll, men skötte det defensiva på sin kant och höll Salah tämligen anonym.

Herrera: 1 – Var i ärlighetens namn direkt usel. Gick bort sig i positionsspelet och passningsspelet var under all kritik. Hade några tacklingar men inte tillräckligt. Krävs betydligt mer.

Matic: 2 – Hade problem, och tappade boll flera gånger. Gjorde det okej defensivt, men hamnade snett en del också.

Young: 2 – Jobbade hårt, men producerade exakt ingenting framåt. Hade nog gjort mer nytta som vänsterback.

Mkhitaryan: 1 – Trampade vatten i ingenmansland mer eller mindre hela matchen, och de gånger bollen kom i närheten av honom så blev han så förvånad att den försvann till motståndare direkt.

Martial: 3 – Knappt godkänd då han trots allt såg ut att hota någorlunda – borde ha fått en assist men Lukaku missade sitt läge.
Lukaku: 2 – Blek insats, och missade den chans han fick. Var dock väldigt isolerad på topp.

Lingard: 2 – Osynlig.

Rashford: 2 – Kom ingenvart.

Lindelöf: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 2-3 – Svårt att bedöma Mourinho här. Det såg inte särskilt stabilt ut, och offensiven var under all kritik. Å andra sidan ett svårt skadeläge, men bytena ändrade ingenting heller. Det hela beror väl på hur man värderar en poäng borta mot Pool kontra hur matchen faktiskt såg ut. Det balanserar mellan icke godkänt och godkänt hur som helst.

Summering: För att undanröja det direkt: det var ingen välspelad match. Det var massvis med felpass och två lag som båda hade problem att komma igenom. United var skadedrabbat och mittfältet klarade inte av jobbet, vilket i sin tur innebar att offensiven gled omkring som vilsna curlingstenar längst fram. Mourinho var nog nöjd med en poäng, men rent spelmässigt var det en direkt dålig insats. Samtidigt så lyckades inte Pool skapa så värst mycket – Matips chans som De Gea monsterräddade var den enda riktiga. En dålig oavgjord match, alltså. Men United var nog något nöjdare då man trots allt fick med sig en poäng från Anfield och håller nollan i förlustkolumnen intakt.

Det ska nog sägas att Liverpool knappast imponerade mer än United gjorde, men bättre spel än såhär måste kunna presteras. För United väntar en ny match redan på onsdag då man åker ner till Portugal för en CL-match mot Benfica.

31 Kommentarer

 1. as

  14 oktober, 2017 at 17:15

  ”I 92a minuten plockade Mourinho av Young för Lindelöf, som därmed fick sina första minuter i PL.”
  Du menar nog sina första sekunder?

  • Felix

   14 oktober, 2017 at 21:03

   Ja jo det blev väl inte riktigt minuter där… 🙂

 2. Ruben

  14 oktober, 2017 at 17:16

  Zzzzzzzz

 3. Mogge

  14 oktober, 2017 at 17:44

  Detta spel säljer inte in våran klubb direkt.

 4. CarlSerung

  14 oktober, 2017 at 20:54

  Alltså resultatmässigt okej med 1 pinne, spelmässigt dessvärre bedrövligt. Under Sir Alex hade vi haft kontroll på defensiven och vunnit den här matchen med 1-0. Under Mourinho blir det överkoncentration på defensiven och väldigt magert framåt med bleka 1 skott på mål.

  Jag förstår hur han tänker, kryssa bortamatchen och vinna hemma. Jag har svårt att se att den taktiken ska hålla för en ligatitel när man ser City ånga på. Sen är det väldigt tråkigt att titta på.

  • Xinpei

   14 oktober, 2017 at 22:59

   Håller inte riktigt med om att det var överdefensiv utan snarare så att det blev resultatet av att Herrera och Mhikitaryan tjongade bort bollar konstant. Defensivt helt okej match men offensivt behöver United det där lilla extra. Typ en Salah eller Coutinho. Det kändes som dessa två var orsaken till Liverpools få riktiga chanser de hade.

  • Xinpei

   14 oktober, 2017 at 23:00

   Sedan visade även De Gea att hans fötter inte är hans styrka. Framförallt i andra halvlek så slog han bort inte mindre än åtta utsparkar direkt till Liverpoolspelare. Detta gör att offensiven helt blir lidande.

  • CarlSerung

   15 oktober, 2017 at 10:51

   Buddy check the fact. 1 skott på mål i matchen för uniteds del. 2 skott över 180 minuter på Anfield, Zlatan och Lukaku.
   Vet du hur många touch på bollen United hade i motståndarens straffområde? 6 och 38% bollinnehav. Pool hade 30 något.
   De Gea slog inte bort många bollar, det var Lukaku som var omringad av rödfärgade tröjor. Matchen mellan Lovren och Lukaku vann förstnämnda enkelt pga att uniteds offensiv var obefintlig.

   Lukaku fick med sig bollen vid ett tillfälle och jag tror det var 6 st runt omkring han.

  • CarlSerung

   15 oktober, 2017 at 11:11

   Alltså vad syftar du på när du skriver det där lilla extra, inte ens med Messi hade varit något skillnad. Titta på hur laget uppträder på plan, vart spelarna spelar, hur dom spelar. Varför? För att Mourinho har sagt att det är så vi ska spela och Mourinho har den auktoriteten. Är man Mourinhos ”Guy” likt Matic så spelar man jämt och ingen vill väl inte vara Mourinho’s guy. Inget ont om Matic.

   Nåja det är långt kvar med många matcher kvar.

 5. Xinpei

  14 oktober, 2017 at 22:19

  Ett par saker är klara. Herrera platsar inte.. så många bollar han slog bort borde vara något rekord. Darmian är stundtals helt borta (varför får inte Shaw spela? Han kan inte vara sämre?) samt Smalling är ibland helt vilse.

  • Felix

   15 oktober, 2017 at 00:09

   Herrera är i usel form, oklart varför, men han lär höja sig med tiden. Darmian är… inte en startspelare, det är en brist i truppen att han får starta här, men förhoppningsvis är Shaw tillbaka snart. Smalling är beroende av mer kontinitet i speltiden för att inte se vilsen ut, vilket han inte kan få då han inte är bäste mittback – lite moment 22 sådär (sen är ju kemin mellan honom och Jones rakt av dålig).

  • Xinpei

   15 oktober, 2017 at 04:25

   Varför spelade inte Bailly? Skadad? Sliten? Sjuk? Dålig form?

  • Felix

   15 oktober, 2017 at 08:31

   Skadade sig på landslagsuppdrag.

  • Youssef

   15 oktober, 2017 at 13:27

   Något oärligt att säga att Herrera inte platsar efter första matchen från start. Håller med Felix om att insatsen var usel, och att han inte visat upp fjolårsformen hittills denna säsong. Men förhoppningsvis kommer han snart igång igen. För mig är han en given United-spelare.

 6. Stefan

  15 oktober, 2017 at 09:27

  Förstår inte att man kan klaga på en enda spelare när ingen utom Loukaku får befinna sig på Liverpools planhalva, allt är Mourinhos usla bortataktiks fel.Ingen spelare får ta nån offensiv löpning eller ens tänka på att slå en passning framåt. Enligt mig är Mou och Van Galen som att välja mellan pest eller kolera. Så där nu har jag fått skriva av mig lite frustration:)

 7. ML

  15 oktober, 2017 at 10:11

  Mourinho är feg och han gör alltid så mot offensiva lag inte minst stora lag (pool är inget storlag). Om han ska våga spela mer offensivt då måste han ha ”stora” spelare för annars han litar inte på sina ”mindre” spelare. Jag kallar detta fegt för han vågar inte bygga något med det materialet han har i anfallet utan han vågar/vill satsa på färdigheter bara.

 8. Alex express

  15 oktober, 2017 at 10:50

  Ingen rolig match att se men med en startelva med Herrera, Smalling, Darmian så är vi inte bättre, tror inte nån av nämnda la ett bra offensivt pass under matchen. Vi saknar bra alternativ till Pogba, Matic och en Vb som kan gå på offensiven, Shaw kan ju vara lösningen men hur länge ska vi vänta på honom ?

 9. The manager

  15 oktober, 2017 at 11:26

  Självklart vill jag också se en annan matchbild. Dock måste man kunna förstå en bra defensiv. Och Utd hade en bra defensiv igår. Defensivt var både Smalling och Herrera bättre än vad man kan läsa ovan. Pool hade en stor dubbelchans på 90 minuter. Den berodde på att Lukaku var sen upp mot vår offsidelinje.

  Offensivt var det inte mycket. Är lika med inget. Miki brukar alltid hackas på här. Igår gjorde han exakt ingenting. Och han är ju ingen defensiv mästare heller. Då blir det inte mycket kvar. Matig försökte hitta fram, men var för ensam. Herrera hade noll offensiva rätt.

  Darmian gjorde väl det han skulle, dvs stänga ner Salah, med ok resultat.

  En dålig match framåt (usel, ok rå), men väldigt stabilt bakåt. Endast två insläppta. Kom igen! Det säger en del.

  • Alex express

   15 oktober, 2017 at 12:31

   Möter vi ett Liverpool på bortaplan som vi vet har en ganska svag defensiv så måste vi våga gå framåt, men med mina tidigare nämnda klarar vi tyvärr inte det då dom inte håller måttet.

  • Youssef

   15 oktober, 2017 at 13:47

   Håller med om det mesta. Sett till förutsättningarna (Pogba, Fellaini, Bailly borta) och formen på vissa spelare (Herrera, Smalling, Darmian) så är det ett fullt godkänt resultat.

   Sen är jag lite kluven till Mikhi’s insats. Å ena sidan fick alla offensiva spelare väldigt lite att jobba med och var ofta överbemannade när bollen väl kom fram. Å andra sidan borde Mikhi kunnat göra det bättre när han väl fick bollen och åtminstone kunna hålla i den bättre. Och förstår inte hur han lyckades med att vara helt ointresserad i defensiven, men när bollen lyftes upp på Lukaku så var han inte i närheten av honom. Lyfter man högt på Lukaku så måste Mikhi vara där snabbt som understöd. Istället blev man av med bollen rätt omgående.

   Alex express: Sen vet vi väl också att Liverpool är grymma i kontringspressen och bjuds de på ytor offensivt så tar de chansen. United å andra sidan saknade spelare som kan hålla/låsa bollen, slå längre passningar och spela ett kvickt passningsspel för att ta sig ur pressen. Sen är det som du skriver. Liverpool. Och bortaplan. Så ställer inte alldeles för höga krav på offensiven.

 10. Alex express

  15 oktober, 2017 at 14:06

  Håller med om att både Lukako och Miki va tämligen bleka, men det är spelare som startar varje match och skulle inte må dåligt av att stå över emellanåt.
  Som sagt, vi saknar bra alternativ för att lagbygget ska vara komplett….

 11. micke

  15 oktober, 2017 at 14:13

  Så fort United inte spelar bra som ni vill, ska det gnällas…det är inte det enklaste att åka till
  Anfield och plocka 3 poäng, 1 poäng är godkänt..men inte mer..

  • Ruben

   15 oktober, 2017 at 20:13

   1 poäng är godkänt men inte spelet. Lag som tex Stoke skapar mer på Anfield än vad vi gör och det stör mig.

 12. Sir

  15 oktober, 2017 at 14:25

  NI är bara ute efter att förstöra och parkera bussar så fort ni möter ett bra lag

 13. Danne10

  15 oktober, 2017 at 16:31

  Helt enkelt så var Liverpool bättre på mittfältet och därav styrde spelet. Kanske borde vi haft rashford och martial på varsin kant för kontring och haft Ashley på vänsterback istället för Darmiand som var väldigt tam. Sen tycker jag det syns att vi saknar pogba på mitten och även fellaini när d gäller fysiken. Herrera har inte spelat så mycket i år så därav hans form kanske. Man kanske skulle haft Mata istället för Micki då mata kan styra och hålla i bollen bättre. Och senare bytt med mickis snabbhet med boll.

 14. Robben10

  15 oktober, 2017 at 18:27

  Tycker faktiskt att det är skrämmande att folk klagar på Mourinho överlag, United har 6 vinster 2 oavgjorda och inga förluster på 8 matcher i PL. Har även 21-2 i målskillnad finns det något att klaga på? Möjligtvis senaste matchen mot Liverpool, en tråkig match men en pinne borta mot Liverpool är inte så dåligt. Spelet såg inte bra ut men samtidigt saknades flera tongivande spelare. Vad krävs för att folk ska vara nöjda för det känns som att det inte ens hade räckt med att vinna trippeln, då kanske någon klagar att United inte vinner varje match med 5-0

  Enstaka spelare får skit helt obefogat:
  Darmian stänger salah som kommer till skott från 25m någon gång (och alla vet att han knappt kan skjuta)
  Miki som var ganska dålig mot liverpool har fått skit från folk här hela säsongen trots att han gjort flest assister i United och även ett par mål
  Fellaini har varit kritiserad länge trots att han i princip alltid gör ett stabilt jobb

  Vad jag tycker om förra matchen är att man plockar 1 poäng vilket är okej, man ligger 2a i ligan och har 2p upp.
  bästa liga starten på väldigt länge så det ända man borde göra är att hålla tummarna att det bara forsätter så. Det ser väldigt bra ut just nu

  • Affe

   15 oktober, 2017 at 21:18

   Tack Robben. Äntligen lite vett och sans.

 15. Kjellb

  15 oktober, 2017 at 21:34

  här sagt det tidigare och får nämna det igen : Mikitharian är ingen spelar att ha med i en start elva om det inte finns offensiva krafter , med en försvars inriktad taktik så försvinner han väldigt tydligt.
  Detta gör honom inte till en dålig spelare utan mer begränsad. Mou borde inte ens spela honom när en buss ska parkeras …..
  Resultatet kunde lika gärna blivit 1-0 till Liverpool så förstår inte hur man kan gå ner så defensivt med ett lag som har självförtroende medan Liverpool som haft problem hittills(försvaret) vi hade inte behövt ösa in folk offensivt men kanske bara lite mer balanserat ?
  men eftersom Moi punktmarkerar så tappar vi även stort på mitt dock …..

  • Robben10

   15 oktober, 2017 at 23:39

   Samtidigt kunde man spelat offensivt och förlorat matchen med 3-1, och då hade man sagt varför är man så naiv och spelar offensivt när man vet att Liverpool är som bäst när dem får kontra.

   Säger inte att det hade blivit förlust ifall man hade spelat mer offensivt men hade lika bra kunnat bli det som vinst. Så ett poäng är med andra ord inget dåligt resultat !

 16. jonathan

  16 oktober, 2017 at 09:00

  alla gnäller som höns här alltså… ni alla vet att mou spelare så mot topplag på borta plan, har alltid gjort i PL alla säsonger i Chelsea, det är så här det kommer se ut. han vägrar att förlora en match och se 1p bättre än op i såna här lägen. säsongen är lång och många matcher ska spelas.

  GGMU mot titlen.

 17. United

  16 oktober, 2017 at 13:16

  Det handlar inte om resultatet, ja en poäng borta på Anfield är okej, inget man ska klaga över, men. Ett lag som United ska inte backa sådär som vi gjorde, speciellt inte mot Liverpool, vi beter oss som om det vore Barcelona, det är skamligt. Det får en att fundera, ska det se ut såhär varje match borta mot större lag, usch i så fall, det kommer inte jag acceptera, och inte de riktiga Unitedsupportrarna heller!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/1 16.00
Burnley FC - Manchester United
Premer League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Kristoffer Grundström Senaste om Mkhitaryan/SanchezKänns trist att tappa Mkhtaryan, men om Sanchez håller MINST lika hög klass så tackar jag inte nej.Jan 20, 06:58
 • Kommentar från: Xavi Senaste om Mkhitaryan/SanchezSeriöst hade avbrutit denna affär!! Skit va alla lurar Manchester alltså!! Betala får en bra spelare i världsklass men får…Jan 20, 06:44
 • Kommentar från: CarlSerung Senaste om Mkhitaryan/SanchezSjuka siffror när vi pratar om Sanchezgate. Firstly, a £30 million pound transfer fee will be paid…Jan 20, 04:16
 • Kommentar från: Fricken89 Senaste om Mkhitaryan/SanchezHänvisning från The Mirror....Jan 20, 01:30
 • Kommentar från: Fricken89 Senaste om Mkhitaryan/SanchezOff topic: Michael Carrick uppges lägga skorna på hyllan nästa säsong och bli en del av tränarstaben, citeras Mourinho säga.…Jan 20, 01:28

FLER Nyheter