Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Liverpool vs Manchester United

I morgon lördag är det stort rivalmöte på Anfield. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform

Nu är landslagsuppehållet äntligen över och Premier League drar igång igen. För Uniteds del väntar tungviktaren mot ärkerivalen Liverpool borta på Anfield Road och det blir säsongens första riktigt stora test för ett Manchester United som imponerat – men mot mestadels ”sämre” motstånd.

United ligger inför mötet 2:a i Premier League – på samma poäng som Manchester City, som leder med marginellt bättre målskillnad. United har gjort hela 21 mål på säsongens sju inledande matcher. Man har endast släppt in två mål och man har hållit nollan vid sex tillfällen. Manchester City har släppt in lika få mål men har gjort ett mål mer än United och toppar därför tabellen..

Innan landslagsuppehållet så gästade jumbon Crystal Palace Old Trafford och United vann matchen med favoritresultatet 4-0. Målskyttarna i den matchen var Juan Mata, Marouane Fellaini * 2 och Romelu Lukaku. Lukakusmål tog honom till skytteligaledning med totalt 7 ligamål och han toppar framför Morata, Kane och Aguero som alla ligger på sex stycken vardera.

Liverpool har det lite mer problematiskt och ligger inför matchen på 7:e plats i tabellen. Man har tre segrar, tre oavgjorda och en förlust och det har gett totalt 12 poäng.  I den senaste omgången fick man 1-1 borta mot Newcastle. I omgången innan dess slog man Leicester borta med 3-2 och i omgången dessförinnan fick man endast 1-1 hemma mot Burnley.

Läget i laget

Det råder ju något av en mittfältskris i Manchester United där både Pogba och Carrick är skadade. Fellaini klev av Belgiens VM-kval mot Bosnien med en knäskada, men Mourinho kommenterade inte Fellains status under dagens presskonferens. Vi bör dock inte räkna med att han kommer till spel. Mourinho bekräftade däremot att Lukaku – som åkte på en ankelskada i matchen mot Crystal Palace – är hel och i speldugligt skick. Phil Jones, som lämnade Englands landslagsamling med en skada ska också finnas tillgänglig.

Liverpool saknar sin i särklass bästa spelare Sadio Mane och man har även Lallana och Clyne på skadelistan, samt Bogdan. Både Coutinho och Firmino är frågetecken, men enligt Klopp så ska duon vara redo för spel.

Senaste matchen

Senset mötet ägde rum på Old Trafford och slutade 1-1 efter att Milner gett gästerna ledningen från elva meter och Zlatan sedan kvitterat. Senaste bortamötet slutade 0-0 efter en defensivt taktiskt insats från United.

Domare

Rutinerade Martin Atkinson är huvuddomare i morgon. Det blir Atkinsons andra United-match denna säsong. Den första var premiären mot West Ham.

Matchen 

Det här är ju en riktigt svårtippad match. Dels för att det är ett rivalmöte med all extra energi och alla laddningar och allt vad det innebär och dels för att det är Uniteds första riktigt stora test för säsongen. Bortsett från Real Madrid i Supercupen då.. United är ju helt klart laget i bäst form, som varit mest stabila och som fått flest lovord i media. Laget med just nu enbart en positiv aura kring sig. En seger borta mot Liverpool hade antagligen boostat det redan goda självförtroendet och en förlust kanske hade fått maskineriet att hacka. Mittfältet kan bli ett problem, men Matic och Herrera bör fixa uppgiften. För det är väl den formationen det bör bli. Om nu inte Fellaini överraskande skulle finnas tillgänglig.

Liverpool lär väl ha som ambition att bomba på framåt och frågan är hur Mourinho går in till matchen. Det viktigaste kommer vara resultatet och möjligen blir taktiken defensiv. Det vore inte helt otippat. Jag tror på 1-0 till United. Målskytt Lukaku.

Avspark 13.30 Anfield

8 Kommentarer

 1. Mogge

  13 oktober, 2017 at 16:30

  Härligt med klubbfotboll igen. Tror på seger 1-3 efter fulltid.

 2. Roy

  14 oktober, 2017 at 01:00

  Imorgon kommer vår första förlust…

  • Zzz

   14 oktober, 2017 at 09:31

   Gick du till en spåkärring?

 3. Roy

  14 oktober, 2017 at 08:43

  Tyvärr:((

 4. Roy

  14 oktober, 2017 at 09:37

  Nej,går på min magkänsla men hoppas jag har fel….

 5. Roy

  14 oktober, 2017 at 09:46

  De gea
  Valencia. Bailley. Jones. Young
  Rashford. Herrera Matic. Martial
  Lingard
  Lukaku

  Hoppas jag på!!!!

 6. Xavi

  14 oktober, 2017 at 11:30

  Roy kan ju undra om du verkligen håller på man u! Hur fan kan man säga att den losar mot pool?? Ne skämms tamifan.. utd kmr krossa med 3-1 eller 2-0! Lukaku o matic målskyttar

 7. Roy

  14 oktober, 2017 at 11:36

  Hoppas du har rätt,Xavi…

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter