Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

CSKA Moskva vs Manchester United

Martial visade klass när United demolerade CSKA borta…

United startelva: De Gea – Young (c), Bailly, Smalling, Lindelöf, Blind – Matic, Herrera – Mkhitaryan, Lukaku, Martial

United bänk: Romero, Darmian, Tuanzebe, McTominay, Lingard, Rashford, Mata

CSKA startelva: Akinfeev (c) – Vasin, V.Berezutski, Ignashevich – Fernandes, Dzagoev, Wernbloom, Golovin, Chennikov – Chalov, Vitinho

CSKA bänk: Pomazun, A.Berezutski, Milanov, Nababkin, Natcho, Kuchaev, Zhamaleditnov

Domare: Jonas Eriksson

Inför: Mourinho gjorde, delvis påtvingat, fem ändringar från vinsten mot Southampton: Lindelöf, Blind, Smalling, Herrera och Martial ersatte Valencia, Jones, Fellaini, Mata och Rashford. Åtminstone Jones och Fellaini saknades pga skavanker, precis som Carrick och Pogba. Valencia vilades helt och fick stanna hemma. För Bailly innebar matchen CL-debut, då han missade Uniteds möte mot Basel pga avstängning.

Första: United, för dagen i gråvitt bortaställ, tog hand om avsparken på VEB Arena. Det tog bara fyra minuter för målnollan att spricka – Lukaku spelade en passning ut till Martial på vänsterkanten och satte sen fart in i boxen, och Martials inlägg prickade Lukakus panna och denne nickade in 0-1 bakom Akinfeev. I 6e minuten tvingades sen De Gea till en räddning efter att Dzagoev fått iväg ett skott – en bra räddning av spanjoren. Mkhitaryan kunde och borde ha utökat i 13e minuten då han vinklade Blinds inspel mot mål, men med helt öppet mål frånsett Akinfeev så lyckades han på något vänster pricka målvaktens fot istället för att sätta bollen i nät. I 18e minuten fick United straff efter att Shennikov med en klumpig glidtackling fällt Mkhitaryan – straffområdesdomaren pekade direkt på straffpunkten. Upp stegade Martial och han väntade ut Akinfeev innan han placerade in bollen iskallt åt höger till 0-2. 0-3 kom sedan i 27e minuten: Martial vispade in ett inlägg, V.Berezutski såg ut att bara behöva göra en rutinrensning… men så missade han bollen och Lukaku fick något förvånat helt öppet mål och behövde bara bredsida in bollen bakom en chockad och uppgiven Akinfeev. I 35e minuten fick i varje fall Akinfeev göra en kvalificerad räddning då Lukaku drog till ett hårt och lågt skott utifrån som CSKA-kapptenen fick rädda nere vid stolproten ut till hörna. Två minuter senare kom Chalov nära med ett skott, men De Gea stod för en grym enhandsräddning och lyckades tippa bollen över. Golovin fick matchens första gula kort efter 42 spelade minuter då han kom in sent mot Herrera. Dzagoev försökte skjuta utifrån igen i 45e, men hans låga skott innebar inga problem för De Gea som kunde rädda komfortabelt, även om han fick kasta sig efter returen han lämnade (fast inga motståndare var någonstans i närheten). Utan någon tilläggstid blåstes det av för pausvila, med United i en stabil och komfortabel ledning mot ett CSKA som aldrig sett ut att vakna på allvar.

Andra: Inga byten gjordes i paus så CSKA sparkade igång matchen igen. CSKA såg direkt något piggare ut än de gjort i första halvlek. I 48e minuten fick Lukaku iväg ett skott på mål som Akinfeev gjorde det bra som parerade, och Vasin lyckades få undan returen framför Blind. I 54e minuten så drog Wernbloom på sig ett gult kort för en armbågning på halsen mot Mkhitaryan. Mkhitaryan fick sin hämnd i 57e minuten då Akinfeev lämnade retur på Martials skott och Mkhitaryan kom i hög fart och sköt in 0-4. Vitinho drog strax därpå på sig ett gult kort för att ha armbågat Bailly. United gjorde sen i 60e minuten sitt första byte, då Mkhitaryan lämnade plats för Lingard. Lingard hade omgående chansen att utöka, framspelad av Martial, men han kom för nära Akinfeev innan han avslutade så den ryske keepern kunde tippa bollen över med armen. I 67e minuten lämnade Young över kaptensbindeln till Smalling och klev av för Darmian, samtidigt som CSKA bytte ut Chalov för Zhamaleditnov. Martial fick även han lämna planen i 72a minuten, småhaltandes, och ersattes av Rashford (samtliga Uniteds utbytta gick rakt till omklädningsrummet på tränarnas uppmaning). Dzagoev ersattes i samma veva av Milanov. I 81a minuten fick Darmian ett läge då han drog sig loss ute till höger på en cross av Matic, men hans avslut gick rakt på Akinfeev som kommit ut och gjort sig stor. De Gea fick sen plocka ett långskott av Vitinho som inte riktigt hotade. Vitinho klev strax därpå av för Kuchaev. Kuchaev kom i slutändan att göra ett tröstmål för CSKA, då han i 90e minuten drog ifrån Bailly, tog emot Golovins lobb och sköt in 1-4 ur dålig vinkel. När domare Eriksson blåste av matchen så stod United ändå som klara och välförtjänta vinnare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 4 – Stod för två högklassiga räddningar på Dzagoevs och Chalovs skott.

Young: 3 – Solid insats på sin kant.

Bailly: 3 – Tappade Kuchaev vid baklängesmålet men var i övrigt stabil.

Smalling: 3 – Stod för en helt okej insats.

Lindelöf: 3 – Såg inte darrig ut som han gjort tidigare matcher, vilket är ett plus. Solid insats.

Blind: 3 – Solid både framåt och bakåt och vårdad i passningsspelet.

Matic: 4 – Dominerade mittfältet mot en virrig CSKA-uppställning, men visade framförallt prov på bra beslutsfattning och positionsspel. Frispelningen av Darmian var dessutom grym och förtjänade ett bättre öde.

Herrera: 3 – Pigg och bra insats, även om han inte sattes på stora prov från CSKAs mittfält. Men en stabil insats som tyder på att han börjar hitta formen igen (stort steg framåt från senaste insatserna).

Mkhitaryan: 4 – Solitt defensivt jobb och satte ett mål också. Men ojämn i prestationerna och hade korta perioder där han tappade boll flera gånger på kort tid.

Lukaku: 4 – Tog sina chanser och gjorde två mål, båda assisterad av Martial. Gjorde det helt okej spelmässigt även om han slarvade något i att låsa boll stundtals.

Martial: 5 – Ett mål, tre assists, och bud på mer. Hade lekstuga mot ett CSKA-försvar som hade noll förmåga att stoppa honom.

Lingard: 3 – Nära att göra mål, bidrog med försvarsarbete.

Darmian: 3 – Klev in som högerback och jobbade bra åt båda håll, kunde ha blivit målskytt.

Rashford: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 4 – Laget han ställde ut gjorde jobbet och lite till. Fingertoppskänsla med Martial före Rashford för dagen.

Summering: United klev in i vad som på förhand såg ut som en svår bortamatch och visade ingen barmhärtighet när CSKA inte var med från start. Martial visade direkt att han var taggad och att han i slutändan noterades för 1+3 var lite i underkant. Vissa av hans dribblingsräder var nog tillräcklig för att ge CSKA-försvaret mardrömmar. United stod hur som helst för en i överlag solid insats, även om De Ge tvingades till två bra räddningar också, och trots att man i slutet, precis som mot Burton, släppte in ett onödigt tröstmål. Positiva signaler fick man dessutom från Lindelöf och Herrera som båda såg ut att ta ett steg mot att finna lite positiv form, efter ett par svaga insatser vardera.

Förutom Martial, som var klart bäst i United, så imponerade även Matic och Lukaku, och stundtals Mkhitaryan. Akinfeev var i sin tur med god marginal bäst i CSKA, vilket också säger något om matchen.

Efter två spelade matcher leder United nu sin grupp på 6 poäng, följda av CSKA och Basel på 3 poäng var, med Benfica som gruppjumbo på 0 poäng. Benfica som blev totalt demolerade borta mot Basel med 5-0… Och det är det Benfica som United har ett dubbelmöte att spela mot i Oktober (18e och 31a).

Härnäst väntar dock krisande Crystal Palace hemma i PL på lördag, innan det är landslagsuppehåll som uppvärmning för resan till Anfield och ett bortamöte mot Liverpool.

10 Kommentarer

 1. Spaddeward

  27 september, 2017 at 23:34

  Bra insats men oj vad lägen vi brände. Borde ha gjort 3 mål till, och vi borde hållt nollan. Ska inte klaga dock, en övertygande seger och det är det viktigaste.

  Hade gärna sett att Mou bytte ut Matic och Lukaku vid 4-0. De hade nog behövt vila lite med tanke på att vi behöver dem nästan varje match.

  Martial är fruktansvärt bra alltså.

  • Brämhult

   28 september, 2017 at 07:59

   Synd att det inte blev 1-7 borta i Ryssland, med flera ordinarie spelare borta.

  • Spaddeward

   28 september, 2017 at 08:13

   Med tanke på att både Martial, Darmian och Lukaku brände frilägen så borde vi absolut ha gjort mer mål. CSKA var otroligt dåliga.

   Men som jag skrev. Vi gör en bra match och 4-1 är ett bra resultat.

   GGMU

  • Felix

   28 september, 2017 at 09:27

   Tycker inte att det var så mycket ”brände lägen” som att CSKAs bästa spelare Akinfeev visade varför han en gång i tiden sågs som den nye Lev Yashin.

  • Spaddeward

   28 september, 2017 at 14:21

   Samtidigt så sköt ju vi ganska rakt på. Räddningen på Lingards läge är sylvass men de andra ska vara mål.

 2. Mogge

  28 september, 2017 at 06:13

  Solid match av oss. Snart match igen. Håller med om att vilan blir lite kort för dessa spelare. Kanske har vi råd med att lufta truppen något mot Palace.

  • Oskar

   28 september, 2017 at 10:54

   Vila kan vi göra i ligacup matcherna. Vi får inte underskatta palace även fast dem suger. Dem gjorde det bra första halvlek emot city.

  • Affe

   28 september, 2017 at 16:05

   Såg att Liverpool spelar tisdag och söndag medan vi
   spelar onsdag och lördag. Inte särskilt sportsligt rättvist.

 3. Xavi

  28 september, 2017 at 10:50

  Håller med dig Felix.. deras mv va äckligt bra!! Vilka fantastiska räddningar han gjorde!

 4. Peppis

  28 september, 2017 at 18:26

  Så sjukt kul att se Martial på det här humöret!! Mycket hängande huvuden förra säsongen men nu är han tillbaka!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: jolle33 Inför Manchester United v ChelseaTror United ställer upp såhär: https://www.youtube.com/watch?v=ST8p3Yyq6cwFeb 24, 17:11
 • Kommentar från: Peppis Inför Manchester United v ChelseaInstämmer men lutar mot Carrick ist för McTominay. Defensiv balans men kan också slå öppnande passningar t.ex vid omställningar. McTominay…Feb 24, 13:33
 • Kommentar från: Peppis Neville: Lukaku kan offras för AlexisJa det är ju väldigt logiskt tycker jag. Skulle kunna lösa upp några knutar. Carrick inte dumt då han ger…Feb 24, 13:27
 • Kommentar från: Danne10 Inför Manchester United v ChelseaSkulle kunna tänka mig denna elvan. Dock kommer nog Lukaku vara på plan samt att jag tror Lingard kommer va…Feb 24, 13:17
 • Kommentar från: Danne10 Neville: Lukaku kan offras för AlexisDetta jag tjatat om i ca 5 matchers tid. Samt spela med Martial och Rashford på varsin kant. Det ger…Feb 24, 13:14

FLER Nyheter