Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Southampton vs Manchester United

I morgon lördag tar sig United an Southampton borta på St Mary´s. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform

Uniteds fina form fortsätter och laget går som tåget i säsongsupptakten. På de fem inledande ligamatcherna har man fyra segrar och ett kryss och detta ger delad förstaplats tillsammans med Manchester City. Hela 16 mål framåt och bara två mål bakåt har det blivit på de fem matcherna. Man har även hunnit med att slå Basel med 3-0 i Champions League och nu senast i onsdags så slog man Burton Albion enkelt i Ligacupen efter 4-1 hemma på Old Trafford. Uniteds offensiv sprudlade och speciellt Martial och Rashford gjorde en kanonmatch.

Southampton ligger 9:a i Premier Leauge. I förra omgången slog man Crystal Palace borta med 1-0, i omgången innan dess förlorade man med 0-2 hemma mot Watford och i omgången dessförinnan fick man 0-0 borta mot Huddersfield.

Läget i lagen 

United saknar Zlatan och Rojo som är långtidsskadade och även Paul Pogba som skadade sig i matchen mot Basel.

Southampton saknar Targett och Austin. Den sistnämnde har dock comeback-datum i morgon.

Senaste matchen

Lagen möttes senast i maj och den matchen slutade 0-0 och hade kanske inte någon större betydelse, då ligan redan var borträknad och Europa League-Finalen var en vecka bort. Mötet innan dess var dock mer intressant. Det var i Ligacup-finalen och den vann United som bekant, med 3-2.

Domare

Craig Pawson är huvuddomare i morgon.

Matchen

United visar ju nu upp en pondus och form som man inte sett sedan Sir Alex dagar och hyllas nu från många håll. Southampton har väl inte inlett övertygande och i senaste hemmamatchen förlorade man mot Watford. Ett formstarkt Manchester United ska vinna den här matchen. Frågan är hur Mourinho formerar laget. Kanske framförallt i valet mellan Marcus Rashford och Anthony Martial på vänsterkanten – vem tycker ni ska starta?

Jag tror på 3-0 till United. Mål av Lukaku, Rashford och Martial.

Avspark 16.00 St Mary´s

11 Kommentarer

 1. Affe

  22 september, 2017 at 14:54

  Hemma på Old Trafford?

 2. Fricken89

  22 september, 2017 at 14:56

  Min elva:

  ———————–Lukaku————————-
  Martial—————-Mata————Mkhitaryan
  —————–Herrera——Matic——————-
  Young———Bailly——–Jones——–Valencia
  ———————–De Gea—————————-

  Sub: Rashford, Darmian, Blind, Smalling, Lingard, Fellaini, Romero

  Jag tror på 1-2, där Lukaku och Martial gör målen.

 3. Spaddeward

  22 september, 2017 at 20:12

  —————–Rashford–Lukaku—————-
  Martial—————-———–—————Mata
  —————–Matic——Herrera——————-
  Young———Bailly——–Jones——–Valencia
  ———————–De Gea—————————-

  • RichRd

   22 september, 2017 at 23:14

   Miki?

  • Affe

   23 september, 2017 at 10:57

   Mycket möjlig elva. Men varför byta platser på mittbackarna.
   Bailly har väl hela tiden spelat till höger och Jones till vänster.

 4. ENGAN

  22 september, 2017 at 20:20

  Vad ser folk i Mata? Är han + VB jag skulle vilja uppgradera mest.
  Han känns som en sämre kopia av David Silva.
  Ser mycket gott han har , men när han är så svag i erövringsspelet . Långsam och dålig 1vs1 så ser jag ingen framtid i han. Martial och Rashford må sakna lite spelinteligens fortfarande men bara deras kraft och snabbhet gör dom farligare. Mata känns som en grym spelare i slowmotion. Vet egentligen inte varför jag skrev detta då det låter hårt och jag gillar vetkligen killen , men ser ni d som jag ? Eller vad har ni för uppfattning om han nu och framtid.

  • Spaddeward

   22 september, 2017 at 21:10

   Håller med delvis, men skillnaden mellan Mata och Rashford/Martial är att Mata är vänsterfotad och är mer av en spelfördelare. Nuförtiden är det ju vanligt med felfotade yttrar och då är Mata användbar till höger med hans fina vänsterfot. Han viker in lite och så kommer vårt fysmonster till högerback och överlappar varenda gång, vilket frigör Mata inåt i plan.

   Min uppställning ovan är enligt mig det enda sättet att få in både Martial och Rashford i elvan samtidigt. Jag tycker att båda är för bra för att bänkas. Det känns som slöseri att ha Rashford till höger, då en högerfotad högerytter ofta brukar användas som inläggsspelare snarare än målskytt, jämfört med en högerfotad vänsterytter. Rashford ska inte springa längs högerkanten och slå inlägg, han ska skära in och gå på skott. Martial likadant.

   Håller med om att Mata i grunden är lite för långsam, men jag väljer honom före Mkhi då jag upplever att Mkhi tappar för mycket boll och är alldeles för ojämn.

  • Peppis

   23 september, 2017 at 10:50

   Hm förstår hur du tänker. Det man kan se är väl att han är snabbfotad och snabbtänkt, kanske inte så snabbspringande. Jag gillar att se honom centralt, kan operera på små ytor, fördela bollar. Dessutom rörlig utan boll, byter gärna positioner och besvärlig att försvara mot, svårläst och öppnar ytor för andra. Med det sagt tycker jag han i längden måste leverera mer avgörande moment för att förtjäna platsen.

 5. farzad khazaei

  23 september, 2017 at 13:14

  Vad tror ni om en 4-3-3. Med Lukaku, Rashford och Martial på topp. Fellaini, Matic och Herrera. Sedan Young, Bailly, Jones och Valencia?

 6. Richard

  23 september, 2017 at 14:07

  Skulle ju va kul o se. 4-4-2 nån gång.
  Valencia–baily–Jones–Young
  ——–fellaini——–matic——–
  Mata————————-miki–
  ——rashford——lukkako——

 7. martin

  23 september, 2017 at 15:08

  Saknar Fergusons elvor där man kunde gissa och gissa och det verkligen var en bedrift att pricka in hela elvan. Mourinho ställer verkligen upp med mer eller mindre samma elva, match efter match…Väldigt sällan några skrällar eller rotation i uttagningarna.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: jolle33 Inför Manchester United v ChelseaTror United ställer upp såhär: https://www.youtube.com/watch?v=ST8p3Yyq6cwFeb 24, 17:11
 • Kommentar från: Peppis Inför Manchester United v ChelseaInstämmer men lutar mot Carrick ist för McTominay. Defensiv balans men kan också slå öppnande passningar t.ex vid omställningar. McTominay…Feb 24, 13:33
 • Kommentar från: Peppis Neville: Lukaku kan offras för AlexisJa det är ju väldigt logiskt tycker jag. Skulle kunna lösa upp några knutar. Carrick inte dumt då han ger…Feb 24, 13:27
 • Kommentar från: Danne10 Inför Manchester United v ChelseaSkulle kunna tänka mig denna elvan. Dock kommer nog Lukaku vara på plan samt att jag tror Lingard kommer va…Feb 24, 13:17
 • Kommentar från: Danne10 Neville: Lukaku kan offras för AlexisDetta jag tjatat om i ca 5 matchers tid. Samt spela med Martial och Rashford på varsin kant. Det ger…Feb 24, 13:14

FLER Nyheter