Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs Everton

En ketchupeffekt i slutet gav 4-0 mot ett trögt Everton…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Bailly, Jones, Young – Matic, Fellaini – Mata, Mkhitaryan, Rashford – Lukaku

United bänk: Romero, Darmian, Smalling, Carrick, Herrera, Lingard, Martial

Everton startelva: Pickford – Martina, Keane, Williams, Jagielka (c), Baines – Schneiderlin, Gueye – Davies, Sigurdsson – Rooney

Everton bänk: Stekelenburg, Ramirez, Mirallas, Klaassen, Besic, Calvert-Lewin, Holgate

Domare: Andre Marriner

Inför: Båda lagens elvor figurerade för motståndarna välbekanta ansikten. Fellaini och Lukaku ställdes mot sin förra klubb i United, och trion Keane, Schneiderlin och Rooney gjorde detsamma i Everton. Mourinho valde att ge både Young och Fellaini fortsatt förtroende efter fina insatser senast – United saknade som bekant Pogba pga skada.

Första: United tog hand om avsparken på ett regnigt Old Trafford. Och United fick en drömstart på matchen – i 4e minuten slog Matic ett skruvat inlägg som fann Valencia i bortre hörnet av straffområdet, och Unitedkaptenen drog till direkt och borrade in bollen i bortre krysset till 1-0. United fortsatte sen att ha bra kontroll över ett oinspirerande och långsamt Everton. Evertons första avslut kom i 21a minuten då Rooney försökte skjuta på ett inspel av Martina, men bollen slank nån meter utanför De Geas bortre stolpe. I 26e minuten borde Lukaku ha utökat efter att Mata brutit Keanes felpass och spelat fram den till honom, men belgaren lyckades inte få bollen på mål efter att ha väntat ut en försvarare och försökt chippa över Pickford. Efter en dryg halvtimme spelad började Everton kämpa sig in i matchen. Bl.a. hade Rooney en boll inne, men Davies var redan avblåst för offside. Uniteds offensiv var väldigt mycket nära skjuter ingen hare – man tog sig framåt bra men tvekade för mycket med sistabollarna för att få fram dem till de riktigt farliga lägena. I 38e minuten tvingades Jagielka till en bra brytning för att hindra Lukaku från att skjuta in bollen på Rashfords passning. De två hörnor som följde blev dock resultatlösa. I 43e minuten var Everton nära att sänka bort ett mål då Jagielka duckade för en boll och Pickford tappade den, men han hann få den under kontroll innan Lukaku kunde nå den. När domare Marriner blåste av för pausvila så ändade det en halvlek där Everton mest varit tröga och United saknat skärpa. Valencias kanonskott var skillnaden mellan lagen.

Andra: Varken Koeman eller Mourinho gjorde några ändringar till andra halvlek, så Everton kickade igång matchen igen. Everton rivstartade dock och redan i första minuten av andra halvlek tog sig Rooney igenom och förbi Bailly och fick iväg ett skott ur dålig vinkel som De Gea parerade. Everton var piggare och farligare i andra halvlek, samtidigt som United hade svårt att skapa något framåt där både Mkhitaryan och Rashford var helt under isen. Matchens första byte kom i 61a minuten, då Rashford fick lämna planen för Lingard. Strax därpå fick De Gea parera ett löst avslut efter att Sigurdsson lyckats tråckla sig igenom och peta bollen mot mål. Matchens första gula kort fick Williams i 63e minuten då han knuffade omkull Mata. Detta resulterade i en frispark tätt utanför straffområdesgränsen, och Mata skruvade bollen bredvid muren och i stolpe ut, varefter returen snubblades ut till hörna av Jagielka. Koemans första byte kom i 66e minuten och då plockades Davies av för Ramirez. Lingard fick i 70e minuten ett bra läge efter att Young tagit sig fram ute till vänster och spelat in bollen, men Lingards direktskott gick högt över. I 74e minuten försökte sig Lingard på ett avslut mot mål, men bollen styrdes på Williams fot och gick en bit över. Minuten därpå gick Matic på skott utifrån, men bollen gick en bit utanför stolpen. Båda lagen valde att göra ett byte i 76e minuten: Gueye plockades av för Calvert-Lewin, och Mata fick lämna plats för Herrera. Lingard ville i 78e minuten ha straff efter att ha fallit efter att ha fått iväg ett hafsskott i straffområdet, men domare Marriner friade. Bailly blev förste Unitedspelare att få gult då han fällde Ramirez i 82a minuten, varefter Rooeny fick lämna plats för Mirallas. Minuten därpå kom spiken i kistan då Lukaku sonade sin tidigare miss genom att lägga upp bollen för Mkhitaryan som bara hade att placera in 2-0 över Pickford. I 87e minuten innebar Uniteds sista byte att Mkhitaryan fick kliva av för Martial. United hann dock med 3-0 också – en frispark vid straffområdeslinjen sköts av Lukaku i rumpan på Herrera, varefter bollen studsade ut till Matic som försökte skjuta, men den styrdes på en försvarare och studsade upp, och Lingard nickskarvade bollen så att en framstormande Lukaku kunde trycka in bollen bakom en chanslös Pickford. Precis i början på tilläggstiden fick De Gea stå för en fin räddning då Ramirez drog till ett skott som tippades över med en hand. I 91a minuten fick United straff då Martial tråcklade sig fram och en glidtacklande Schneiderlin fick bollen på handen. Martial klev själv upp och tog straffen och väntade ut Pickford innan han rullade in 4-0 mitt i mål. När domare Marriner blåste av matchen stod United som segrare med kanske något oförtjänt stor segermarginal.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 4 – Stod för en solid insats utan att ha mycket att göra. Parerade det bra två gånger då Everton tog sig framåt, och stod för en fin räddning på Ramirez skott i slutet.

Valencia: 4 – Bra insats åt båda håll och stod för ett spektakulärt mål då han borrade upp bollen i bortre krysset.

Bailly: 3 – Såg skakig ut och hade problem mot Evertons offensiva trio – hållen nolla är det som räddar godkänt.

Jones: 3 – Hade problem mot Rooney, Sigurdsson och Davies, men hållen nolla innebär godkänt.

Young: 3 – Stod för en solid insats på vänsterkanten, och bör rimligtvis vara förstaval där tills Shaw är tillbaka (och kanske ännu längre beroende på om Shaw kan höja sig).

Matic: 5 – Tog stort ansvar i Pogbas frånvaro och visade att han är komfortabel med boll också. Spelfördelade helt okej och skötte de defensiva bitarna fint. Assisterade Valencia på första målet.

Fellaini: 4 – Kompletterade Matic bra och stod för fina brytningar. Lite ombytta roller gentemot Basel, då det idag var Fellaini som droppade ner då och då för att ge Matic utrymme.

Mata: 3 – Bäst av de tre offensiva mittfältarna då han skapade en hel del, särskilt i första halvlek.

Mkhitaryan: 2 – Plockade upp ett mål mot slutet, men stod mest för en rätt usel insats där han tog fel beslut varje gång och bara tappade bollen.

Rashford: 1 – Var helt under isen och lyckades inte med nånting.

Lukaku: 4 – Stod för en svag miss i första halvlek, men bidrog i spelet, och i andra halvlek noterades han för både en assist (på Mkhitaryans mål) och ett mål.

Lingard: 2 – Noterades för en assist då han nickskarvade till Lukaku, men i övrigt utmärkte han sig bara genom att lägga sig platt i tid och otid och på ett löjligt uppenbart sätt försöka söka frispark i alla situationer.

Herrera: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Martial: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Elvan han ställde ut gjorde jobbet, men det går inte att påstå att det såg särskilt lysande ut, fyra mål till trots.

Summering: United och Everton gjorde upp i en match där inte mindre än fem spelare på plan hade spelat för båda lagen. Och det blev ingen högkvalitativ drabbning, då Everton gick ut vråldefensivt och mest såg tröga ut, samtidigt som United var tydligt handikappade av Pogbas frånvaro, även om Matic gjorde ett riktigt bra försök att dölja det. Men United hade problem, både defensivt, där mittbackarna Jones och Bailly såg darriga ut varje gång Davies, Sigurdsson och Rooney faktiskt försökte ta sig framåt med bollen under kontroll (nåja). Samtidigt var offensiven uddlös då Rashford inte bidrog med nånting och Mkhitaryan gömde sig i 70 minuter. Däremot var det helt logiskt att United vann, och man förtjänade det, även om 4-0 var i överkant.

I och med resultatet klev United upp i delad serieledning med lillebror City, som dock leder på bokstavsordning (båda lagen har 16-2 i målskillnad på 4 vinster och 1 oavgjord).

För United väntar ingen längre vila då man redan nu på onsdag ställs mot Burton hemma i ligacupen, en match till vilken vi kan anta att det kommer ske en hel del rotation. Därefter väntar en bortamatch mot Southampton på lördagen.

25 Kommentarer

 1. Xavi

  17 september, 2017 at 20:00

  Tycker fellaini borde få en 5a äckligt bra idag!!

 2. UnitedCASANOVA

  17 september, 2017 at 20:10

  Young förtjänar en 4a förfan!

 3. Diablo

  17 september, 2017 at 20:34

  Solid seger igen och fint med stora segrar på löpande band. Att Chelsea släppte Matic till oss är en gåta men bara att tacka och ta emot. Härlig segern och tre fina poäng!

 4. Manutd4ever

  17 september, 2017 at 20:41

  Fellaini har växt otroligt mycket under Mourinho och idag visade han ännu en gång att han ska spela.

  • Youssef

   17 september, 2017 at 20:51

   ”Problemet” med Fellaini har inte varit att han inte gör det han ska på ett bra sätt. För Fellaini är alltid bra på det han kan och ska göra. Med Fellaini på plan så saknar man dock en innermittfältare som kan spelfördela och slå en passning längre än 20 meter. Tittar man på de flesta topplag så har man innermittfältare som kan göra både och. För mig är inte Fellaini en start-spelare, just eftersom att han är så begränsad i offensiven, och då är andra spelare mer önskvärda. Men att han är bra på att göra det han ska är det sällan någon fråga om.

  • Brämhult

   18 september, 2017 at 08:42

   Är så tjatigt att vecka in och vecka ut läsa kritiska kommentarer om Fella och Michi. Tycker du verkligen att Fella är begränsad i offensiven? Han suger åt sig bollar högt upp i planen, nickskarvar till forward, nickar in frisparkar och hörnor m.m Dessutom bryter han uppspel högt upp i banan och bidrar med assist.

  • Youssef

   18 september, 2017 at 12:54

   Brämhult, ja, även luftdueller är en av Fellaini’s styrkor. Men att jag skulle kalla honom för en bra offensiv spelare för att han även kan vinna luftdueller högre upp i plan? Nej, han saknar fortfarande kreativiteten framför boxen, långskott och passningsspelet för att luckra upp lågt försvarande lag. Det klarar inte Fellaini av. Sen händer det att Fellaini kommer till användning mot sådana lag, om han får inlägg mot sig i boxen. Men när det låser sig även den vägen, ja, då märker man hur begränsad Fellaini är i offensiven.

   Menade inte att vara kritisk, för som jag nämner så är Fellaini en bra spelare när han får uppgifter som passar honom. Men för mig är inte Fellaini en startspelare. Sen att det blir tjatigt om Mikhi, tycker du helt ärligt att det sett bra ut från hans del?

  • Brämhult

   18 september, 2017 at 13:48

   Ok, Fellainis främsta uppgift som sittande innermittfältare är inte att vara kreativ framför boxen. Det har vi andra spelare som ska vara. Hans främsta uppgifter är att skydda backlinjen, bryta passningar och hjälpa till med sin styrka i luften. Vad gäller Michi, så har han börjat säsongen bra, med både mål och assist. Michi tillsammans med Mata har varit mkt bättre än Martial, Rashford och Lingaard t.ex.

  • Youssef

   18 september, 2017 at 14:24

   Precis, det är inte Fellaini’s uppgift, kanske för att han inte bemästrar de kvaliteterna, varpå vi kan konstatera att Fellaini är begränsad i offensiven? I vilket fall, tittar man på andra topplag så sitter de på innermittfältare som både kan städa bakåt i planen, fördela spelet och delta i offensiven.

   Visst har Mikhi börjat säsongen bra, men har det sett bra ut? Jag tror knappast att lika många hade varit så nöjda med Mikhi som de vill påstå om han inte gjort de assist han gjort på frisparkar och hörnor. För involverad i spelet och kreativ framför boxen har han milt sagt inte varit.

  • United

   18 september, 2017 at 19:26

   United har börjat den här säsongen på ett strålande sätt. Fellaini och Michi har varit delaktiga i detta. Många mål framåt och få insläppta bakåt. Den bästa starten sen Sir Alex tid. Och du klagar på Michi och Fellas spel. Ganska sorgligt att läsa. Du borde glädja dig med United istället.

  • Youssef

   19 september, 2017 at 12:02

   Som tur så är väl Mourinho kritiskt även när vi får resultaten med oss. Tvivlar på att han ger en klapp på axeln till en spelare som inte presterat men råkat stå på plan när United vunnit, bara för att ”man inte ska klaga när laget vinner”. I min mening en väldigt låg kravbild. Men jag är absolut glad över Uniteds säsongsinledning.

 5. Youssef

  17 september, 2017 at 20:44

  Håller med helt och hållet om både matchen och betygen. Det krävs att fler spelare än Matic ska kliva fram för att fylla tomrummet efter Pogba, och tänker då främst på Mikhi, även om Rashford också var usel. Fortfarande gör Mikhi inte en bra match över 90 minuter, tja knappt över en halvlek. Ännu har Mikhi inte luckrat upp ett samlat motståndarförsvar. Att göra assist på hörnor eller dyka upp som målgörare efter en tabbe i Everton-försvaret räcker inte. Försöker inte om att på något sätt leta efter en syndabock, vilket flera här på sidan vill få det till så fort en spelare kritiseras. Sen vet jag inte ifall Mikhi är den givna kreatören på egen hand eller ifall han behöver ha klara direktiv i anfallsspelet för att kunna prestera.

  • Spaddeward

   18 september, 2017 at 11:46

   Instämmer. Våra rivaler har de Bruyne, Hazard, David Silva osv och där är inte Mkhi i närheten. Martial kändes farligare under hans 10 minuter än Mkhi under hela matchen. Jag ser hellre Fellaini som 10a med Mata och Martial/Rashford på kanterna, med Matic och Pogba bakom. Alternativt köra 4-4-2 med Martial till vänster och Rashford på topp bredvid Lukaku.

 6. farzad khazaei

  17 september, 2017 at 21:58

  Fellaini är väldigt funktionell som spelare. Det ser man på långa vägar med sitt rörelsemönster (spelintelligens) och han är ett bra vapen i straffområdet. Rashford tycker jag ser valpig ut när han får starta matcherna, han har svårt att komma in i de. Martial isåfall tycker jag verkar vassare då han springer rätt emot spelare och är vassare tekniskt också. Mikhtaryian är en sådan besvikelse att jag inte vet var jag ska börja, han börjar att lika Rooney, tappar mycket boll men vips så stänker han dit en boll eller slår en assist men sett till vad han bidrar med i spelet är under all kritik. Kolla till en spelare som Kevin De Bruyne så förstår man skillnaden, när Kevin får bollen så tappar han den sällan och han lyckas oftast vända bort sin markering och gå direkt mot mål, han är nästan alltid ett hot. Mikhtariyan ger mig Rooneyvibbar med sin teknik, han har ingen bra grundteknik tyvärr då man kan se det när bollen sitter fastklistrad på fötterna och de ”slalomar” förbi spelare. SÄLJJJJJJJ och gör det nästa transferfönster och köp in en vass offensiv mittfältare. Varför inte Shakiri i Stoke som har en sjuhelvetesteknik och spelförståelse som dessutom kan avgöra matcher på egenhand?

  • Spaddeward

   17 september, 2017 at 23:10

   Tycker du att Shaqiri har gjort nånting de senaste 4 åren som gör att han förtjänar att vara offensiv mittfältare i United, förutom nåt enstaka snyggt mål? Han dominerar inte ens i Stoke. Nej tack.

  • Ante

   18 september, 2017 at 09:43

   Haha, sälja Mkhitaryan och köpa Shaqiri. Topp tre än så länge denna säsong på detta underbara forum!

  • farzad khazaei

   18 september, 2017 at 13:45

   SpaddeWard: Jag tar upp en rimlig värvning som kan höja vår trupp, sett till pris och tillgänglighet. Jag är inte orealistiskt. Shaqiri var dominant mot oss när vi möttes, man såg vilken duktig spelare det var. Han sköt, dribblade, höll undan sin markering, var avig i sitt spelsätt och var väldigt aktiv. Vad mer kan man önska? Han gjorde en mycket bättre match än Mikhtariyan. Jag tycker prestationer ska tala och inte vilket lag som spelarna tillhör. Han var klart bäst! Det säger väldigt mycket. Man är inte bäst på plan om man är en alibispelare eller medelmåttig!

  • Filosofen

   18 september, 2017 at 16:06

   Det är komiskt nästan hur blind du kan vara Farzad, Miki hade absolut ingen bra match igår och gjorde flera dåliga beslut och missar i avgörande lägen som borde lett till farliga chanser/mål.
   Men så mycket som han är med och skapar och öppnar upp för sina medspelare är jag nästintill i chocktillstånd när jag ser ditt inlägg.

   Tycker att det inte finns någon som borde starta framför miki i den positionen i dagsläget, har han 6 poäng nu på 5 PL matcher? Det är väl i Shakiri’s siffror senaste 2 säsongerna….

  • farzad khazaei

   18 september, 2017 at 17:43

   Filosofen, chock? Really? Du måste ha blivit vimmelkantig när du rest dig då? Inte orkat med göromålen p g a den nedsatta cirkulationen, stackaren :P.

   Mikhtariyans dagar är räknade. Det ska bli intressant att följa prestationerna mot lag som Tottenham, Chelsea, Man City, Arsenal och Liverpool. Då får man se vilket resultat som dessa bolltapp får på Man Utd. Man vinner inte matcher mot de bästa genom att förlora bollen 8 ggr av 10. Han är en lyxlirare anser jag. Visst är han snabb och snabbtänkt men vad gör det när man förlorar bollen så ofta och är bra några meter utanför straffområdet.

  • Felix

   18 september, 2017 at 20:04

   Shaqiri? Du skojar va? Killen har haft problem att göra skillnad för Stoke, har haft en tendens att försvinna ur matcherna och har dessutom varit tämligen skadedrabbad. Han skulle inte höja Uniteds trupp en millimeter.

   Mkhitaryan må spelmässigt se rätt b ut långa stunder, men han är trots allt en spelare som gör det han ska defensivt och sen glimtar till och gör poäng. Shaqiri vore absolut ingen uppgradering mot honom.

  • Spaddeward

   18 september, 2017 at 20:54

   Farzad: Jag struntar fullständigt i vilket lag spelaren representerar. Det enda jag bryr mig om är spelarens kvalitet och där är Shaqiri högst medioker. Finns minst 60 spelare i PL som är bättre än honom. Mkhi har inte varit tillräckligt bra, men att ersätta honom med en ännu sämre spelare är väl ingen bra idé. Han är inte ens bäst i Stoke, och då har man inget i världens största klubb att göra.

 7. jonathan

  18 september, 2017 at 08:58

  Stabil insats av laget, Vi börjar få fart på det som saknades förra året, producera mål!
  ovs om det är på deras misstag så har vi nu i flertal matcher gjort 3-4 baljor

 8. A-Z

  18 september, 2017 at 10:52

  Mourinho en 3a vilket jävla skämt.

 9. Alex express

  19 september, 2017 at 09:15

  Att Fellaini är väldigt funktionell som spelare va en ganska komisk kommentar ! han är ju ingen startspelare överhuvudtaget utan en helt Ok inhoppare både i anfall och försvar. Man ser ju nu när Pogba saknas att vi saknar kreativiteten på mittfältet, Fellaini, Herrera, Carrick är inga fullgoda ersättare, måste vara prio att få in ngn ytterligare kreatör på mittfältet kommande fönster. Och på tal om Miki…….en oerhört viktig spelare för att vi ska få lite fart på mitt/anfall, en av få som utmanar med speed och kan förändra en matchbild.

  • Felix

   19 september, 2017 at 13:25

   Tanken var antagligen att ha Pereira som backup, men han valde ju att gå på lån.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter