Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs Basel

United stod för exakt den solida insats som CL-gruppspelet kräver…

United startelva: De Gea – Young, Lindelöf, Smalling, Blind – Matic, Pogba (c) – Mata, Mkhitaryan, Martial – Lukaku

United bänk: Romero, Darmian, Valencia, Carrick, Fellaini, Lingard, Rashford

Basel startelva: Vaclik – Lang, Suchy (c), Akanji, Riveros – Xhaka, Zuffi – Steffen, Elyounoussi, Balanta – van Wollfswinkel

Basel bänk: Salvi, Gaber, Fransson, Oberlin, Schmid, Bua, Calla

Domare: Ruddy Buquet

Inför: Från den oavgjorda matchen mot Stoke gjorde Mourinho sex ändringar: Young, Smalling, Lindelöf, Blind, Mata och Martial ersatte Jones, Bailly, Valencia, Darmian, Herrera och Rashford, där dock de två förstnämnda var tvingade ändringar då båda var avstängda.

Första: På ett regntungt Old Trafford återvände United till Champions League efter ett par års frånvaro, och det var schweiziska Basel som stod för motståndet. Mkhitaryan sparkade igång halvleken. Lukaku fick redan i andra minuten iväg ett skott efter en hörna, men det träffade en försvarare strax framför mållinjen. I 13e minuten fick Mkhitaryan ett guldlläge efter att Mata spelats igenom av Martial, men Mkhitaryans nick på Matas lobbinlägg gick högt över. United dominerade kraftigt men man testade bara tjecken Vaclik med halvchanser. I 18e minuten skadade sig Pogba i en duell – baksida lår såg det ut som. Han satte sig ner strax därpå och byttes minuten senare ut för Fellaini. Tungt bakslag för United. Kaptensbindeln fick Young ta över. I 22a minuten så borde Mkhitaryan fått in den på ett inspel av Lukaku, men hans petning under Vaclik gick i stolpen, och returen petade han bara på en liggande back varefter Vaclik kunde plocka ner bollen. Matchens första gula kort belönades Balanta med efter en oskicklig tackling rakt framifrån på Mkhitaryan. I 35e minuten tog sig Young förbi ute till höger och drog till ett svepande inlägg som fann Fellaini mitt i boxen, och den reslige belgaren gjorde inga misstag utan satte huvudet till och nickade in 1-0 till United. I 38e minuten fick Young sen gult kort för en duell där båda spelarna gick in med dobbarna före. Young prickade dock bollen och motståndaren prickade Young, vilket gjorde det till ett märkligt beslut. När domare Buquet blåste av för pausvila satt United ändå i ledning i hällregnet. Young till Fellaini, det har man sett förr. Pogbas skada var dock tung, och det är bara att hoppas att fransmannen inte blir borta länge.

Andra: Till andra halvlek gjordes inga ändringar, vare sig i manskap eller väder, så bortalaget spelade igång matchen igen i ett ihållande ösregn. I 52a minuten bröt Martial in från vänster och drog iväg ett studsande skott som Vaclik bara kunde tippa till hörna ner vid stolpen. Hörnan gav dock resultat, då den slogs kort innan Blind drog iväg ett inlägg som Lukaku nådde högst på och kunde nicka in till 2-0 bakom en fastlimmad Vaclik. I 58e minuten fick Blind gult kort då han fällde (nåja) Steffen ute på kanten. Lang fick sen ett gult två minuter senare för en klarare fällning av Martial. På frisparken så lyckades Lukaku få till en studsande nick som Vaclik precis tippade över. De Gea fick briljera lite för första gången i 63e minuten då Lindelöf glidtacklade förbi Elyounoussi som vände upp och avlossade ett högt skott som den spanske burväktaren enhandsräddade och tippade över. Basels första byte kom i 66e minuten, då van Wolfswinkel lämnade plats för Bua. Strax därpå kom Fellaini förbi till höger i straffområdet och spelade in en studsande boll som Lukaku bara fick smalbenet på, och träffen blev inte bra nog att få bollen på mål. Efter en hörna i 67e minuten så vände Young bort två motståndare och drog till ett lågt skott som Vaclik precis nådde att tippa utanför till en ny hörna. Martial fick efter 69 spelade minuter kliva av för Lingard. Båda lagen gjorde ett byte i 77e – Riveros plockades av för Oberlin, och Rashford äntrade planen på Matas bekostnad. Gult kort blev Xhakas belöning då han i 83e minuten drog ner Mkhitaryan vid ett kontringsläge. I 84e minuten tog sig Fellaini fram ute till höger och skickade in ett inspel som touchade en back innan Mkhitaryan missade bollen helt, men det gjorde även Baselförsvararen bakom, så Rashford fick bollen på silverfat och kunde enkelt placera in 3-0 till United. Mål i CL-debuten, inte helt otippat. Inga fler superchanser skapades innan domare Buquet blåste av för full tid. United stod som klara och rättvisa vinnare med 3-0 i CL-återkomsten.

 

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Tvingades i princip bara till en fin räddning, var i övrigt stabil.

Young: 4 – Stod för en riktigt fin insats som högerback där han noterades för en assist och var nära att göra mål också. Bra åt båda håll och bar kaptensbindeln med den äran efter Pogbas sorti.

Lindelöf: 3 – Stod för en okej insats även om det såg lite nervöst ut stundtals.

Smalling: 3 – Skötte det defensiva okej men blev nervös lite för ofta med bollen, som han fick för ofta när motståndarna skurit av alla andra passningsvägar.
Blind: 3 – Skötte sitt jobb på kanten okej, men idag märktes det tydligt hur ofta hans brist på snabbhet hämmar honom som vänsterback.

Pogba: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matic: 3 – Solid insats av Matic.

Mata: 2 – Väldigt osynlig insats. Knappt delaktig i spelet och skapade inte mycket framåt.

Mkhitaryan: 2 – Hade vissa ögonblick av briljans, men tappade alldeles för mycket boll och visade upp dåligt beslutsfattande. Borde ha gjort minst ett mål.

Martial: 3 – Hotade en del då och då men försvann en del då och då också. Godkänd, om än knappt.

Lukaku: 4 – Gjorde det bra mot Basels försvarare och gjorde mål när han fick chansen.

Fellaini: 5 – Klev in och visade att Pogba är bara en fattig mans Fellaini! Skämt åsido så kom han in och stod för en kanoninsats – hjälpte Matic att köra över Basels innermittfält, vann bollar, gjorde både mål och assist. Avgörande insats för United efter att Pogba klivit av.

Lingard: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rashford: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas, men han gjorde som vanligt mål när det vankades en debut.

Mourinho: 4 – Satte ut ett lag som gjorde det okej, tvingades till ett byte, och satte in en spelare som gjorde att man tog en komfortabel vinst. Sämre kan det gå.

Summering: United inledde återkomsten till CL med en solid insats hemma utan att förta sig. Smolket i glädjebägaren var såklart att Pogba tvingades kliva av skadad. Å andra sidan så ersatte Fellaini och gjorde det riktigt bra. Förutom Fellaini ska Young absolut ha ett hedersomnämnande – tillbaka från skada stod han för en imponerande stabil insats på högerbacken och bevisade att vad gäller inlägg så är han utan konkurrens bäst i laget. Lukaku var också bra och var delaktig i spelet framåt, och fortsatte med det han gör bäst – att göra mål.

Däremot så var varken Mata eller Mkhitaryan särskilt framträdande i regnet, och defensivt stärkte knappast vare sig Smalling eller Lindelöf sina aktier gentemot Bailly och Jones. Lindelöf såg nervös ut, och Smalling fick alldeles för ofta panik efter att han tvingats göra något med bollen utan passningsvägar.

För United väntar Everton härnäst, på söndag, hemma på (ett förhoppningsvis torrare) Old Trafford. Evertons senaste match var en karaktärslös förlust hemma mot Spurs med 0-3. En återkomst för Rooney, men United lär få klara sig utan Pogba där, vilket blir en svår nöt att knäcka.

Nästa CL-match är inte förrän 27e September, då man åker till Ryssland för en bortamatch mot CSKA Mosvka – ganska skönt att få den avklarad innan vintern i varje fall.

18 Kommentarer

 1. martin

  12 september, 2017 at 23:24

  I den matcher som denna inser man hur viktiga spelare som Fellaini och Young är för ett lag. Slitvargar som inte aspirerar på nån stjärnstatus men som hjälper till att göra grovjobbet och täcka upp där det behövs. Hur många olika positioner har Young spelat på egentligen? Kanonspelare att ha i en trupp! En trupp kan inte bara bestå av stjärnor där alla ska ha en given plats i startelvan, det behövs även denna typ av spelare!

 2. farzad khazaei

  13 september, 2017 at 00:02

  Tycker spelet blev bättre med Fellaini på plan då han är ett hot framåt gentemot Pogba, samt att han är väldigt klok och täcker ytor bra. Spelet blev rörligare. Pogba är i sin sämsta form, han är inte alls så dominant som han tidigare visat och passar mest lateralt och bakåt, lite trist och verkningslöst. Mikhtariyan har inte på Uniteds startelva att göra då han är fruktansvärt ojämn under matcher, han bidrar med assist men tappar mkt boll och det straffar sig mot bollskickliga lag mer än det gör mot de sämre lagen i ligan och i cuperna. Vi behöver Förstärkning på kanterna ffa och Smalling och Lindelöf visar att de saknar stil och pondus för att bli förstavalet som CB. Jag tänker mkt på att försvaret ofta tjongar iväg bollen med Lindelöf och Smalling, Victor beskrivs som en passningsskicklig back av folk men jag ser mest enkla bakåtpass till målvakten och Smalling är ännu värre. Fördelen med Jones o Bailly är att båda kan driva med bollen och de har bra passningsfötter, de blir ytterligare ett hot för motståndarna.

  • Adis

   13 september, 2017 at 05:47

   Gå och lägg dig…

  • Diablo

   13 september, 2017 at 08:25

   Håller med om en del du skriver men att Lindelöf tjongade boll stämmer ju inte alls. Han hade bäst passningsprocent i laget och enligt mig den klart bästa passningsspelaren av mittbackarna.

  • Ramses

   13 september, 2017 at 17:47

   Tycker du gnäller otroligt mycket, vi är för tillfället inte Real Madrid eller Barcelona. Jones och Bailly har inte bättre passnigsfötter eller driv med boll än Lindelöf. Ge han lite tid att komma in i det, han har gjort en tävlingsmatch för oss.

 3. Fredrik

  13 september, 2017 at 06:45

  Riktigt överraskande och kul att se Youngs inlägg, bra kvalité på dem. Även Fella var en positiv injektion.

 4. Xavi

  13 september, 2017 at 07:43

  Jaha tur vi har fellaini eftersom pogba kmr bli borta 1/5 månad typ.. fellaini vissa riktigt bra karaktär när han kom in..martial,mata, matic , mikki; får underbetyg idag.. Young , fellaini, klart bäst i dagens utd.

 5. micke

  13 september, 2017 at 07:50

  Laget har redan spelat 4 matcher totalt, och det gnälls redan….skärpning för f.

 6. Diablo

  13 september, 2017 at 07:50

  Jag tyckte att Lindelöf gjorde en klart godkänd debut. Han visar upp bra spel fötterna och enligt mig solid. Fellaini kan man bara älska, har gillat den karln länge förutom Moyes första säsong. Han visar upp ett Unitedhjärta och radar upp kanoninsatser. Men häxjakten kommer väl ändå fortsätta mot bättre vetande av många supportrar. Bra insats där jag iaf aldrig var orolig, tre solida poäng i Champions league, underbart att se United där de hör hemma!

  • Affe

   14 september, 2017 at 08:29

   Diablo, bra skrivet! Fellaini är en jätteviktig truppspelare för oss.
   Som tur är så vet i alla fall Mourinho det. Nu blev Fellaini dessutom
   utsedd till Man of the match och det blir man inte om man är en
   värdelös spelare.

 7. Rambling

  13 september, 2017 at 07:51

  Mkhitaryan var dålig igår, sprang in i trubbel, slarvig i flera avslut som resulterade i att det inte blev mål (Nick och inspel från Lukaku).

  • Brämhult

   13 september, 2017 at 09:29

   Håller inte med alls. Du fokuserar på misstagen han gjorde och glömmer helt bort allt bra han bidrog med. Fart, kombinationsspel och öppnande passningar. Han bara flyter förbi sina motståndare som Iniesta.

  • Rambling

   13 september, 2017 at 19:00

   Tycker normalt att så är fallet, men igår såg jag betydligt mer misstag än vad jag brukar se – och för många för att kunna ge godkänt.

 8. Diablo

  13 september, 2017 at 07:52

  Glömde Young, var riktigt bra! Syns inte att han har varit skadad en tid.

 9. Peppis

  13 september, 2017 at 08:44

  Liiite gnällig analys tycker jag 🙂
  Micki en 2a – ”inte godkänd”. Han är enligt mig den spelaren med bäst förmåga att driva upp tempo och väldigt kvicktänkt t.ex. i förarbetet till situationen när han skjuter i stolpen. Kunde lika gärna ha gått in, slumpen som avgjorde. Tappar boll ibland, säger inte emot det, men minns ni att Matic slog en helgalen passning som i princip friställde en Basel anfallare? Det bör ju nämnas också i så fall.
  Glad också att Victor kom ur det här på ett helt ok sätt, inte en jättelätt uppgift ändå att matchotränad komma in på Old trafford och spela Uniteds första CL-match på evigheter. Han slog några fina skärande passningar i första som väl är det de har betalat för att få med honom. Kan bli nyttig i sådana här matcher där man förväntar sig en matchbild med mycket boll (mindre nyttig mot lag som Real Madrid).

 10. Oskar

  13 september, 2017 at 11:16

  Micki var ju den person som gjorde att chanserna skapades hela första halvlek, helt fel betyg. Mata osynlig? han må inte haft sin bästa match men han var nog bland dem som hade bollen mest i första halvlek och hjälpte young med att lösa upp högerkanten. Micki må ha slagit ngra felpass och missat iafl 1 solklart mål men det var också han som fixade majoriteten av dem andra chanserna. Mata ingen speciell match i chansväg men var absolut delaktig.

 11. Pink

  13 september, 2017 at 11:41

  Fascineras jämt av Micki. Han har sitt egna sätt att tänka fotboll på vilket blir oerhört svårt för motståndarna att försvara sig mot. Tänk bara om han kunna bli lite mer konsekvent!
  Eventuellt börja spela liite lättare i vissa situationer eftersom han har en tendens att tappa boll i rätt onödiga och farliga lägen

  • Pink

   13 september, 2017 at 11:42

   Med det sagt så har han redan visat sig vara mer konsekvent än förra året och detta känns som det är Mickis år. Roligaste spelaren att titta på i Utd, enligt mig.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 21/2 20.45
Sevilla - Manchester United
Champions League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Sauron Huddersfield vs Manchester UnitedBåde LvGs och nu Mourinhos fotboll är bedrövlig att titta på. Manchester United har blivit mer av ett varumärke än…Feb 18, 00:58
 • Kommentar från: Xinpei Huddersfield vs Manchester UnitedStruntprat.Feb 18, 00:17
 • Kommentar från: Xinpei Huddersfield vs Manchester UnitedFörstår att du inte gillar Mourinho men att jämföra honom med LvG är ju bara gränsen till okunnighet.Feb 18, 00:16
 • Kommentar från: Xinpei Startelvan mot HuddersfieldDet är en enorm skillnad mellan U23 och A-laget. Wilson dominerade i U23 men har inte tagit steget t.ex.Feb 18, 00:14
 • Kommentar från: Xinpei Startelvan mot HuddersfieldTa det lugnt. För en säsong sedan så visste du antagligen inte ens vem Gomes var och nu kräver du…Feb 18, 00:12

FLER Nyheter