Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

LvG: Det var den största besvikelsen i mitt liv

Louis van Gaal öppnar upp om uppsägningen från Manchester United…

Van Gaal hade inget roligt sista halvår i Manchester United med en enorm press och något som i det närmsta kan liknas vid mobbning från den brittiska presskåren. Det ryktades under våren 2016 intensivt om att Mourinho skulle ta över och precis när van Gaal avslutat säsongen med att vinna FA Cupen så läckte BBC nyheten om att Mourinho skulle ta över. Van Gaal har sedan dess hållit låg profil och inte pratat om uppsägningen, men nu öppnar han upp i en intervju med The Mirror.

”United satte mitt huvud i en snara och jag fick en offentlig hängning. Pressen var enorm med mitt huvud i snaran och de gick bakom ryggen på mig. Jag tror att det hela var orkestrerat likt i en film och det hela gjordes helt bakom min rygg ända från januari. Min fru Truus sa till mig att styrelsens attityd hade förändrats. Kvinnor har den intuitionen. De kan känna sådant. Jag förnekade det, även för min fru för mellan mig som manager och VD Wd Woodward så var allting som vanligt.”

Van Gaal fick reda på nyheten om sin uppsägningen precis efter slutsignalen av FA Cup-finalen då hans fru berättade vad hon läst på BBC´s hemsida och han säger att det faktum att informationen inte kom direkt från Untied är den största besvikelsen i karriären.

”Plötsligt började f.d spelare gnälla i media om att vi spelade tråkig fotboll och när Mourinho fick sparken (fr Chelsea) så blev det väldigt attraktivt att fortsätta slå på mig. Jag förstår Uniteds val att välja Mourinho. Jag ville ända aldrig ha mer än två år. Man United ville ha tre år. Plötsligt var Mourinho fri ett och ett halvt år in på mitt kontrakt och jag visste att United ville ha honom en dag. De berättade det för mig först efter det läckt ut och det var den största besvikelsen i mitt liv. United diskuterade inte det här med mig. Om de hade kommit till mig med planen om Mourinho så hade jag kunnat säga Okej låt oss ge allt under de sista halvåret så vi kan fullfölja våra åtaganden gentemot varandra och sedan kan Mourinho ta över. De kunde sparat in min sista årslön genom att göra så, men efter det som hände så såg jag till att de fick betala varenda krona.”

 

 Källa: Mirror

 

 

 

 

2 Kommentarer

  1. datdude

    9 september, 2017 at 16:00

    Bullshit

  2. Xinpei

    9 september, 2017 at 16:18

    Eller… Så spelade United väldigt tråkig fotboll?

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter