Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Stoke vs Manchester United

Darrigt försvarsspel innebar att United fick nöja sig med en poäng mot Stoke…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Bailly, Jones, Darmian – Pogba, Matic, Herrera – Mkhitaryan, Lukaku, Rashford

United bänk: Romero, Blind, Smalling, Carrick, Mata, Lingard, Martial

Stoke startelva: Butland – Cameron, Zouma, Wimmer – Diouf, Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri, Jese – Choupo-Moting

Stoke bänk: Grant, Sobhi, Crouch, Adam, Martins Indi, Tymon, Berahino

Domare: Neil Swarbrick

Inför: Från laget som före uppehållet slog Leicester så byttes tre spelare ut: Blind, Mata och Martial. Ersatte gjorde Darmian, Herrera och Rashford. Stoke i sin tur gjorde två ändringar från den oavgjorda matchen mot WBA, båda i backlinjen: skadade Shawcross ersattes av Wimmer, och Diouf ersatte Martins Indi. Två Unitedbekantingar på planen då, i Diouf och Fletcher, där den senare dessutom fick kaptensbindeln i Shawcross frånvaro.

Första: Hemmalaget rullade igång matchen under kvällssolen på Britannia Stadium. Hemmalaget inledde dessutom aktivt och skapade några halvchanser under inledande minuterna. Uniteds försvarsspel såg något svajigt ut. Framåt såg det dock bättre ut där man med snabbhet ställde till problem för Stoke, men utan utdelning. United lyckades ta kontrollen över matchen och tempot bättre när klockan närmade sig tjugo spelade minuter. I 27e minuten fick De Gea göra sin första riktiga räddning på ett skott av Shaqiri, och minuten därpå en tv-räddning på densammes långskott som han greppade. I 33e minuten blev Diouf sittande en stund men han såg ut att kunna fortsätta. United matade på framåt men det var bara halvchanser och ”nästan”-bollar, och inget som på allvar hotade Butland. I 43e minuten kom matchens första mål, men det var Choupo-Moting som gjorde det. En cross av Fletcher fann Diouf ute till höger, och denne drog ett inlägg förbi Darmian som fann Choupo-Moting som enkelt kunde raka in 1-0 bakom en chanslös De Gea. Bailly fick bära hundhuvudet för målet då han först upphävde offsiden på Diouf och sedan också tappade bort Choupo-Moting. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig – redan två minuter senare fick United en hörna som Matic skarvade vidare och som Pogba kunde nicka på Rashford och in till 1-1. Strax därpå blåste domare Swarbrick av för pausvila.

Andra: Stoke gjorde ett byte i paus: Martins Indi kom in för Cameron. United sparkade sedan igång andra halvlek. I 48e minuten skickade Pogba iväg ett långskott rakt på Butland. Precis som i första halvlek så var det Stoke som inledde piggast, och United såg inte riktigt vakna ut. United gjorde dock 1-2 i 57e minuten, då Jese bromsade spelet för mycket och sen passade till Allen som tappade boll, varefter Darmian spelade den till Mkhitaryan som smörpassade igenom backlinjen till Lukaku. Belgarens första avslut räddades av Butland men han sköt in returen, och United kunde ta ledningen. Fortfarande utan att imponera så värst. De Gea stod i 62a minuten för en kanonräddning då Jese styrde ett inlägg mot mål, men De Gea fick upp handen och tippade bollen över. Fantastiska reflexer. Tyvärr visade det sig inte hjälpa, då hörnan fann Choupo-Moting som enkelt tog sig ifrån Jones och kunde nicka in 2-2. I 67e minuten försökte sig Valencia på ett lågt skott efter att ha tagit sig framåt centralt, men det slank tätt utanför Butlands stolpe. I 72a minuten körde Mourinho på ett dubbelbyte: Rashford fick lämna plats för Mata och Herrera plockades av för Martial. Stokes andra byte kom tre minuter senare då Jese klev av för Berahino. Shaqiri försökte sig i 78e minuten på att skruva in en hörna direkt i mål, men han fick se bollen gå i närmaste burgaveln. På ett inlägg av Martial i 81a minuten så styrde Lukaku bollen mot mål, men fick se sin styrning gå en bit över Butlands kasse. Uniteds sista byte kom i 84e minuten då Mkhitaryan plockades av för Lingard. I 89e minuten fick Diouf en lektion i att dribbla då Martial gjorde bort honom totalt ute på vänsterkanten. Tyvärr höll fransmannens inlägg därefter inte samma nivå så chansen rann bort. I 92a minuten kom United väldigt nära efter en hörna, då Zouma nästan nickade bollen in i eget mål, men Butland räddade och Zouma kunde rensa bort den. Inga fler mål följde så när domare Swarbrick blåste av matchen så fick lagen dela på poängen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 5 – Stod för en riktigt bra insats, där hans räddning på Jeses styrskott höll riktigt hög klass. Hade dessutom andra fina räddningar som på Shaqiris långskott. Chanslös på båda målen där mittbackarna fick ta på sig varsitt.

Valencia: 3 – Solid insats på högerkanten, även om inläggen kunde varit bättre.

Bailly: 1 – Såg väldigt obalanserad ut och var den som fick ta lejonparten av skulden för Stokes första mål, med en upphävd offside och en tappad markering. Utöver det så var han osäker med boll och alldeles för aggressiv. Huvudlös kyckling.

Jones: 1 – Gav bort första målet då han la sig platt för Choupo-Moting, riktigt svagt. Fortsatte se stirrig ut och försvaret såg egentligen aldrig stabilt ut alls. Inte riktigt lika huvudlös som Bailly, men ingen bra insats.

Darmian: 2 – Hade en del problem defensivt, inledningsvis hade han enorma problem med positionsspelet, men spelade upp sig gällande det. Bidrog ingenting framåt frånsett då han vann boll och spelade vidare den inför andra målet.

Pogba: 2 – Spelades som offensiv mittfältare framför svaga Herrera-Matic, och fick därför inte se så mycket av bollen. Uniteds spel led för det. Vissa bra aktioner men borde nog spela djupare i planen. Assist efter att ha nickat på Rashford.

Matic: 2 – Svag insats och satte ingen prägel på matchen. Slog en del felpass.

Herrera: 2 – Helt utan matchtempo och såg mest bara ut att vara steget efter.

Mkhitaryan: 3 – Hur bedömer man Mkhitaryan egentligen? Spelmässigt imponerar han inte särskilt, men han slog hörnan som Pogba nickade in via Rashford och han spelade fram Lukaku till dennes mål. Var effektiv i varje fall, så godkänt blir det.

Lukaku: 3 – Gjorde mål när han fick sin chans och hade inte så mycket mer att jobba med. Såg dock osäker ut ibland och var lite orörlig i väntan på boll.

Rashford: 3 – Okej insats, var ständigt ett hot i djupled. Men lite bollkär i flera lägen. Blev målskytt efter att Pogba nickat på honom.

Mata: 3 – Erbjöd lite alternativ till höger och fick in ett par hyfsade inlägg i boxen.

Martial: 3 – Piggt inhopp. Lurade brallorna av stackars Diouf.

Lingard: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 2 – Laguttagning och uppställning kan båda ifrågasättas på en del punkter (Herrera, Darmian), och han väntade för länge med att försöka rätta till något.

Summering: Landslagsuppehållet såg inte ut att ha gjort United gott. Det försvar som under säsongsinledningen imponerat såg plötsligt ut att inte fungera alls. Bailly var huvudlös, Jones darrig, Darmian undfallande och Matic erbjöd knappt något skydd för backlinjen. Mittbackarna firade att PL dragit igång igen genom att ge bort varsitt mål – Bailly genom två misstag inom lopped av tio sekunder och Jones genom den billigaste utsäljningen en mittback stått för på en hörna någonsin.

United hade rent generellt svårt att bryta ner Stokes försvar, men man lyckades trots allt två gånger, tack vare Mkhitaryan. Två mål som rimligtvis hade betytt tre poäng, men som istället innebar blott en tack vare försvaret. Och detta trots att De Gea stod för en kanoninsats med en räddning som garanterat redan säkrat sin nomination till säsongens bästa.

Ett annat stort problem för Uniteds del var att Herrera såg väldigt efter ut, och mittfältstrion fungerade milt sagt dåligt.

Men en poäng borta mot Stoke är ingen katastrof, bara man lär sig från misstagen. United har dock ett hektiskt schema framöver så manöverutrymmet kan vara begränsat – härnäst väntar en hemmamatch mot Basel redan på tisdag, då Champions Leagues gruppspel drar igång. Att man inte får så mycket vila illustreras av att man i September, med denna match som start den 9e, även spelar 12e, 17e, 20e, 23e, 27e och 30e, innan det är dags för ytterligare ett landslagsuppehåll. Dessa matcher inkluderar dessutom en svår bortamatch mot CSKA Moskva.

12 Kommentarer

 1. Mogge

  9 september, 2017 at 21:27

  Bra betygsättning. Helt ärligt. Är rädd för att våra oavgjorda matcher ska börja komma nu igen.

 2. Alex express

  9 september, 2017 at 21:42

  Herrera visade ganska tydligt att han inte har i startelvan att göra, omständig o slarvig i passningsspelet och utan kreativitet.

  • Zzz

   9 september, 2017 at 22:55

   Herrera har inte spelat på ett tag. Solklar nyckelspelare när han kommer i matchform. Även om konkurrensen har ökat.

 3. Wolwet

  9 september, 2017 at 23:02

  Alltså det gör mig så fruktansvärt besviken.. Varför i helvete får Herrera starta… Han bevisar gång på gång att han bidrar med inget.. Passar sidledess/ bakåt hela tiden o är allmänt seg.. Varför tog det så lång tid innan bytena kom? Varför drälla runt med bollen mellan backarna när man har 2-2 o inte sätta högre tempo med passningsspelet? även om Stoke försvarar bra så ska ett lag med dessa stjärnor kunna luckra upp detta lag.. O Valencia.. Jag blir tokig på att han är för defensiv.. Ser man när Shaw lirar på kanten så slickar han långt ut på kanten och långt ner så att deras ytterbackar dras isär från mittbackarna.. Medans Valencia ligger i linje med våra mittbackar.. Totalt underkänd! Riktigt usel prestation idag..

  • Wolwet

   9 september, 2017 at 23:02

   Herrear är nya cleverly.. såg vi flertal gånger förra säsongen!

  • Richard

   10 september, 2017 at 00:24

   Herrera var en av dom bästa mittfältarna flera året i prem league .Der. Är inte han det
   Beror på ….utan mouis matchplan mot stoke….anpassning till stoke o att våra krilkagare vart på lansuppdrag.

 4. Spaddeward

  9 september, 2017 at 23:21

  Lukaku borde absolut ha satt läget mot slutet på Valencias inlägg. Uppstuds jag vet men ändå för dåligt. Och vid målet sköt han rakt på Butland och hade röta att det blev retur. Skärpning!

  • fyfaaaan

   10 september, 2017 at 08:32

   Håller helt med. Även om de var lite studs ska han absolut få den på mål. Och kolla målet han gjorde, kommer fri med målvakten, skjuter rakt på och får med nöd o näppe och en hel del tur in den på returen. Kanske ligger ngt i det niva sa om lukaku, han gör väldigt ofta enkla mål och betydelselösa, när man redan leder med några baljor. 800 mille borde ge mer

 5. Sauron

  10 september, 2017 at 09:16

  Att Valencia och Darmian ligger lågt beror troligtvis mer på Mourinhos taktik än deras egna beslut. Att köra med herrera istället för Mata verkar också vara ett defensivt Drag inför denna match. Men vi gör två mål på bortaplan det borde räcka till vinst men våra mittbackar tappade det helt.

 6. Tachada

  10 september, 2017 at 17:15

  Vad tror ni? Om lindelöf gör en bra match på tisdag, får han starta i helgen då tro?

  • Macke

   11 september, 2017 at 10:41

   Tror inte ens han får starta på tisdag oavsett vad Mourinho sagt, gissningsvis Jones/Blind som bildar mittbackspar. Tror för övrigt det finns en möjlighet att VNL aldrig gör en PL-start i Unitedtröjan.

  • klyftpotatis

   11 september, 2017 at 12:44

   Jones är väl avstängd i Europa så visst bör Lindelöf-Smalling starta?

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter