Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Stoke vs Manchester United

I morgon lördag så tar sig United an Stoke borta på Bet365 Stadium. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform

Det har nu varit landslagsuppehåll i två veckor men i de tre ligamatcherna som spelades innan uppehållet så visade United musklerna på allvar. I öppningsmatchen krossade man West Ham med 4-0, därefter slog man Swansea bort med samma resultat och i den senaste matchen vann man över Leicester med 2-0 hemma på Old Trafford. Det betyder alltså tio gjorda mål och inget insläppt, vilket får ses som ett styrkebesked. Minst sagt.

Mycket av det som inte fungerade förra säsongen har fungerat under säsongsupptakten. De spelare som ska göra mål gör mål, motorerna fungerar på mittfältet och kreatörerna och assistläggarna, då främst Mkhitaryan, har gjort det strålande. Alla har helt enkelt levererat i sina respektive roller vilket gjort att det sett väldigt starkt ut kollektivt. Inför morgondagens match ligger United 1:a i tabellen med full pott nio poäng, vilket man är ensamma om.

Stoke ligger på 11:e plats och har spelat ihop fyra poäng på de tre inledande matcherna. I öppningsomgången förlorade man borta mot Everton med 0-1, i  omgången efter slog man Arsenal med 1-0 på hemmaplan och i senaste omgången fick man 1-1 bort mot West Bromwich.

Läget i lagen 

Luke Shaw och Ashley Young är på väg tillbaka från sina långtidsskador och har spelat för U23-laget, men tros inte vara redo för hetluften i morgon. Zlatan och Rojo saknas givetvis med sina skador. I övrigt ska truppen vara intakt, men Mourinho uttryckte under sin presskonferens en oro över brist på förberedelser och sa att i dag var första gången han träffade den samlade truppen efter landslagsuppehållet.

Stoke har Shawcross, Ngoy, Affelay, Ireland, Zouma, Choupo-Moting, Fletcher och Diouf på skadelistan. De fyra sistnämnda har dock comeback-datum i morgon.

Senaste matchen 

Förra säsongen slutade båda matcherna mot Stoke oavgjort. I den senaste, som ägde rum på Britannia, så kom Uniteds kvittering i slutminuten. Och målet var ett speciellt mål som kom från Wayne Rooney på frispark och gjorde honom till Uniteds meste målgörare genom tiderna, då han passerade Sir Bobby Charltons rekord.

Domare

Neil Swarbrick är huvuddomare i morgon.

Matchen

Stoke borta är ju alltid svårt. Enligt väderleksrapporten ska det regna i morgon (surprise) och arenan är känd för att det för det mesta vara utsatt för hårt väder med storm och regn. Men United är i form. Lukaku har fortsatt göra mål under landslagsuppehållet – fyra stycken på två matcher för Belgien – och jag tror och hoppas att man ångar på som man gjorde innan uppehållet. Det blir nog inga 4-0 i morgon, men 2-1 till United känns som ett troligt resultat. Jag tror på Lukaku och Martial som målskyttar.

 

Avspark 18.30, Bet 365 Stadium.

8 Kommentarer

 1. Fricken89

  8 september, 2017 at 16:43

  Nu fortsätter vi på det vinnande spåret!
  Min Elva:

  —————————-Lukaku——————————
  Martial———————Mata—————–Mkhitaryan
  ———————-Pogba——-Matic————————
  Blind—————Bailly———Jones————Valencia
  —————————-De Gea——————————–

  Sub: Rashford, Darmian, Herrera, Fellaini, Smalling, Carrick, Romero

  Med tanke på svårigheterna på Bet 365 arena, så tror jag det kommer bli en rätt utdragen match, där det lossnar först nångång i andra halvlek. Jag tror det blir en 1-0 seger för oss, där Lukaku gör målet.

  • martin

   8 september, 2017 at 16:54

   Lär väl vara en trolig elva ja, så som man ställde upp innan uppehållet. Dock tror jag Rashford får starta. Martial får hoppa in, den rollen han i dagsläget gör sig bäst i 🙂

  • Fricken89

   8 september, 2017 at 17:56

   Både Rashford och Martial har inledningsvis gjort bäst ifrån sig som inhoppare (när vi pratar om målgörande), dvs de är ganska lika/jämnbra just nu, så det spelar egentligen ingen roll vem av dem som startar.

  • Spaddeward

   8 september, 2017 at 19:23

   Bra elva. Kanske att jag hade bytt Mata mot Rashford och spelat 4-4-2 med Martial till vänster och Lukaku/Rashford på topp. Men det är en smaksak. Håller med i övrigt, inget snack!

  • Richard

   8 september, 2017 at 21:56

   Både rash o martial får starta .mata bänk

 2. Mrdude

  8 september, 2017 at 18:04

  ——————————Lukaku——————————
  ———Martial————Pogba———–Mkhitaryan———
  ———————-Herrera——-Matic—————————
  ———Blind—————————————Valencia——
  ——————Bailly————— Jones————————
  —————————-De Gea——————————–—

  Sub: Romero, Lindelöf, Smalling, Fellaini, Mata, Carrick, Rashford.

  Bästa elva possible!
  1-3.
  /M

 3. martin

  8 september, 2017 at 20:32

  Fricken. Visst är det så, här tänker jag inte diskutera emot. Men jag tycker faktiskt att Martial gjort ännu större skillnad när han kommit in än vad Rashford gjort. Låt Rashford löpa de trötta och kasta sen in Martial. Det visade ju sig otroligt lyckat i de första 2 matcherna, så min känsla är att de kommer starta så. Men som Spaddeward säger, så hade även jag tyckt det vore intressant att få se ett 4 4 2. Känns som att det skulle kunna funka nu när man har Matic och Pogba ihop på mitten.

  • Ahmed

   8 september, 2017 at 22:23

   Vi spelar mot stoke så jag föredrar att man spelar med alla våra långa spelare vi ha r i truppen, Det kommer bli en match av lång bollhit o ditt

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter