Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs West Ham United

En dominant insats gav en storseger hemma mot West Ham…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Bailly, Jones, Blind – Matic, Pogba – Mata, Mkhitaryan, Rashford – Lukaku

United bänk: Romero, Darmian, Smalling, Fellaini, Herrera, Lingard, Martial

West Ham startelva: Hart – Zabaleta, Reid, Ogbonna, Masuaku – Noble, Obiang – Arnautovic, Fernandes, Ayew – Chicharito

West Ham bänk: Adrian, Byram, Cresswell, Fonte, Collins, Rice, Sakho

Domare: Martin Atkinson

Inför: Efter en hyfsad försäsong och en europeisk supercupfinalförlust var det dags för ligapremiär mot West Ham på Old Trafford. För Uniteds del kom Lukaku och Matic att göra sina ligadebuter för klubben, samtidigt som förre United-spelaren Chicharito gjorde detsamma för Londonlaget, tillsammans med Hart, Zabaleta och Arnautovic. Något som talade för United var att Mourinho aldrig förlorat en premiärmatch – sju vinster och en oavgjort var raden sedan tidigare.

Första: Avsparken på Old Trafford togs om hand av den lille spanjoren Juan Mata. United tog kontrollen direkt och det mesta spelet i inledningen tog plats på West Hams planhalva. United lyckades ta sig fram lite på kanterna, men inspelen och inläggen gav ingen utdelning i början. I 18e minuten fick Lukaku ett läge efter att Mata sprungit sig fram i djupet på en Mkhitaryanpassning, och vid kortlinjen lyckats överspela Hart, men försvarare störde Lukaku och denne missade att skjuta, varefter bollen rensades. I 27e minuten så var det återigen Mata som drog sig loss, denna gång på en läcker lobbpass av Pogba, men hans passningsförsök till Lukaku rensades bort av Ogbonna. Målnollan spräcktes dock i 33e minuten, och det var ett (liga)debutmål: en Obiang-passning blockerades något av Matic och hamnade hos Rashford på mittplan som tillsammans med Matic och Lukaku drog iväg på en kontring, och Rashford spelade bollen i djupet mellan mittbackarna där Lukaku hann först och kunde skjuta in 1-0 via stolpen. Lukaku gjorde mål i åtta av nio matcher mot West Ham med Everton, och byggde därmed vidare på en imponerande statistik. Strax därpå så föll Pogba i kamp med Obiang och Arnautovic och ville ha straff, men Obiang var på boll så domare Atkinson gjorde rätt i att ignorera det hela. I 43e minuten blev Bailly förste man att få syna ostskivan då han fällde Chicharito, och Atkinson såg ut att indikera att det var för upprepade fällningar. Det sista som hände i första halvlek var att West Ham fick ett läge, då Ayew passade en boll som Noble spelade vidare, och Fernandes kunde gå på skott. Skottet styrdes något på Bailly men parerades väl av De Gea. I överlag var det dock en halvlek United kontrollerade väl, men man hade problem att komma till konkreta lägen. Men tillräckligt mycket fick man till för att ta ledningen i varje fall.

Andra: Tiill andra halvlek gjordes inga byten innan West Ham sparkade igång matchen igen. I 49e minuten kom Rashford loss i djupled men hans avslut gick en bit över och utanför. Zabaleta åkte i 51a minuten på gult kort för en blockering mot Rashford. På frisparken kom nästa mål, då Mkhitaryans inlägg fann en ren Lukaku som enkelt kunde nicka in 2-0 där Masuaku och Hart bara uppgivet kunde titta på. United hade i 57e minuten boll inne efter en liten kontring, men Rashford var offside i sekvensen och målet vinkades korrekt bort. Minuten därpå så fick Arnautovic iväg en nick mot mål som studsade ovanpå ribban och ut. Gult kort belönades Valencia med när han i 60e minuten kom in sent och stämplade Arnautovic. Strax därpå fick Noble lämna plats för Rice och Fernandes gå ut för Sakho. I 62a minuten kontrade United efter en hörna, men efter några om och men så hamnade bollen hos Lukaku men han fick se sitt skottförsök blockeras av Zabaleta. Minuten därpå sköt Rashford en mil över framspelad av Pogba, och ytterligare en stund senare så skickade Mkhitaryan iväg ett lågt skott rakt på Hart efter en fin sololöpning. Rashford trodde nog i 66e minuten att han fått in den när han bröt in från vänsterkanten och avlossade ett skott som tog i stolproten och sen gick parallellt med mållinjen innan den gick ut över kortlinjen. Nära! Ogbonna fick direkt efter ett fördröjt gult kort för tackling på Mkhitaryan. I 71a minuten fick Blind ett läge i bortre delen av straffområdet efter Valencias inlägg, och han drog till ett volleyskott som studsade och smekte ovansidan av ribban och nättaket. Uniteds första byte kom i 75e minuten då Mata fick lämna plats för Fellaini. Fyra minuter senare var det dags för Rashford att lämna plats för Martial. Masuaku plockades sen av för Cresswell i 81a. United skapade ett par halvchanser och fick se ett par lägen försvinna precis innan det var dags för avslut, men inget som hotade Hart. Förrän i 87e minuten då Mkhitaryans genomskärare fann Martial som iskallt rullade in 3-0 i bortre. Mkhitaryan plockades minuten därpå av för Lingard. I 90e minuten så väggade Pogba med Martial och tog sig fram centralt för att skjuta ett skruvat skott in i bortre hörnet till 4-0. När domare Atkinson blåste av för full tid stod United som klara och välförtjänta segrare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Hade väldigt lite att göra, och enda gången han på allvar sattes på prov så gick skottet i stort sett rakt på honom.

Valencia: 4 – Stod för en typisk insats där han bombade fram och tillbaka, men drog på sig ett onödigt gult kort också.

Bailly: 4 – Solid tillsammans med Jones och såg aldrig ut att ha några större problem med West Hams offensiv. Dock varnad.

Jones: 4 – Bra insats även om West Ham inte lyckades sätta Uniteds försvar på prov särskilt ofta.

Blind: 4 – Svårbedömd insats som vänsterback. Sattes inte på särskilt mycket prov bakåt, men positionerade sig fint framåt och bidrog med en del löpningar. Inläggen och hörnorna lämnade dock en del övrigt att önska. Svag fyra.

Matic: 5 – Stod för en riktigt fin insats. Defensivt solid samtidigt som han gav en aura av kontroll, vann boll och stod för bra rörelser framåt när tillfälle gavs också. Låg bakom mycket och var bäst i United.

Pogba: 5 – Med Matic som stöd fick han friheten att göra lite som han ville, och han skapade många chanser och fick dessutom kröna insatsen med ett mål. Håller fortfarande i bollen lite för länge stundtals.

Mata: 4 – Slet sönder West Hams försvar med sina löpningar i första halvlek. Lite mindre framträdande i andra innan han byttes ut.

Mkhitaryan: 4 – Var rätt anonym i första halvlek, men spelade upp sig i andra och noterades för två assist. Behöver fortfarande jobba på jämnheten dock.

Rashford: 5 – Noterades i slutändan bara för en assist, men skapade massvis framåt och ställde till med enorma problem för West Ham.

Lukaku: 4 – Flöt in och ut ur spelet, men när chanserna dök upp var han klinisk och gjorde två mål.

Fellaini: 3 – Hoppade in och gjorde ett jobb, varken mer eller mindre.

Martial: 4 – På dryga tio minuter lyckades han få ihop 1+1. Nu gäller det bara för honom att leverera det mer regelbundet.

Lingard: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 5 – Satte ut en elva som inte hade minsta problem med West Ham. Allting funkade.

Summering: United stod för en dominant insats i ligapremiären. Med en självklarhet som inte synts till på år och dar tog man tag i matchen från början och släppte aldrig taget. Med en Matic som såg ut som om han spelat i United i tio år framför en solid backlinje så kändes det aldrig som om West Ham hade något att hämta från matchen. Framåt såg det stundtals lite oorganiserat ut, särskilt i första halvlek, men man visade upp fin rörelse och såg till slut till att göra hela fyra mål, vilket inte är en målskörd Unitedfansen blivit bortskämda med ofta i en match de senaste åren. Framförallt Matic (bäst i United) och Pogba imponerade, men även Rashford stod för en grym insats. I stort sett alla andra spelare drog även de sina strån till stacken.

Allt som allt en riktigt lovande start för United, och man imponerade förmodligen mest av alla topplagen i första omgången. Därmed sagt så finns det framförallt en sak som United bör förbättra: offensiva hörnor. För att vara ett så storväxt och nickstarkt lag som man är, så är det helt bedrövligt hur man slösar bort 11 hörnor utan att få ut nånting av dem. West Ham var farligare på sin enda hörna än United på sina elva sammanlagt.

Nåväl, United tog med sin 4-0-seger och klev upp på förstaplats i tabellen framför Huddersfield, i egenskap av bättre målskillnad. Man har också alla förutsättningar att bygga vidare på detta, då nästa match är mot Swansea borta i Wales på lördag – Swansea inledde säsäongen med att kryssa mot Southampton borta.

20 Kommentarer

 1. farzad khazaei

  13 augusti, 2017 at 19:30

  Herregud vilken intensitet och vilken dominant prestation. Det var en systematisk sönderhackning av West Ham´s spel genom fina intentioner och nätta passningar!

  Jag måste säga att Matic epitomiserar det jag vill se av Unitedspelare. Hans kroppspråk utstrålar trygghet och dominans. Hans teknik och spelförståelse är på en annan nivå. Han är som Pogba fast den defensiva versionen!

  Lukaku vilken kraft och rörelse. Jag hoppas och tror att han kommer att visa detta mot topp 5 lagen i ligan också! Då kommer jag att vara riktigt nöjd med honom.

  Det jag däremot är lite undrande till är kantspelet med ytterbackarna. De var inte dåliga men Valencia och Blind bidrar inte mycket offensivt. Blind har jag inte sådana krav på men däremot Valencia!

 2. Fredrik

  13 augusti, 2017 at 19:53

  Blir betydligt högre bolltempo utan Zlatan och Rooney. Riktigt rolig fotboll att se på. Ska vi ta ett steg till behöver vi dock en vänsterback som kan komma runt på kanten för att variera spelet när Rashford/Martial går in i banan.

 3. mu20

  13 augusti, 2017 at 20:01

  Om Pogba spelar likadant som han gjorde ikväll resten av säsongen kommer han bli utnämd till världens bästa mittfältare.

  • farzad khazaei

   13 augusti, 2017 at 20:04

   Jag tycker inte han gjorde den individuellt bästa prestationen jag sett av honom i MU tröjan. Däremot spelade han klokt och som en lagspelare och överarbetade inte situationerna. Men jag saknade lite av hans dominans då han dribblar bort spelare och håller undan de som om de vore juniorer. Men han var klok och kan bara bli bättre!

  • mu20

   13 augusti, 2017 at 20:39

   Tycker att Pogba var lite medelmåtig förra säsongen vissa matcher var han helt klart bästa på plan andra matcher tappade han mycket boll o släppte bollen för sent. Denna säsong hoppas jag att han är mer jämn säsongen ut.

  • Xinpei

   14 augusti, 2017 at 14:00

   Fsrzad beror ju på om det är förra årets Hazard eller Hazard för två år sedan. Sedan var Morata inte direkt bra i stora delar av matchen mot ett Burnley Chelsa borde slå 10 av 10 på Stamford. Två mål och nära ett tredje är långt mkt bättre än 1 mot ett mycket sämre Burnley.

  • Youssef

   14 augusti, 2017 at 21:43

   Xinpei: Du vet att Morata inte startade matchen? Att på en halvtimme göra mål och assist med en man mindre mot Burnley i sin PL-debut får erkännas som rätt bra.

 4. mu20

  13 augusti, 2017 at 20:04

  Alltså fyfan, fatta att tappa sitt första alternativ att värva som anfallare till en konkurrent för att sedan släppa en högklassig mittfältare till största konkurrenten för att sedan torska i premiären mot Burnley hemma som bara vann en match borta förra säsongen… fyfan…

  #LivetSomChelskiFan

  • farzad khazaei

   13 augusti, 2017 at 20:09

   Morata gjorde en mkt bra insats. Ett mål och en assist är fullt godkänt. För tidigt att dra slutsatser. De hade inte Hazard heller som gör skillnaden. När han kmr och han är i form så blir det svårt att stoppa de. Om Hazard har en dålig säsong i år så kmr Conte få sparken p g a dålig ligaplacering!

  • mu20

   13 augusti, 2017 at 20:44

   Jag drar inga slutsatser jag tycker bara det är lite pinsamt att regerande mästarna förlorar på hemma plan mot det laget som inte vann en enda borta match förra säsongen.

 5. Bisset

  13 augusti, 2017 at 20:40

  Vart tog alla Matic skeptiker vägen? Fabinho e ju så mkt bättre…

  • Diablo

   13 augusti, 2017 at 21:30

   Haha men den som överhuvudtaget har koll på fotboll förstår att Matic var en grym värvning!

 6. Paul Scholes = bäst genom tiderna!

  13 augusti, 2017 at 21:00

  Matic is the man !

 7. Cantona80

  13 augusti, 2017 at 21:06

  Vilken underbar söndag vara ligger och myser 4-0

 8. Peppis

  13 augusti, 2017 at 21:23

  Så jäkla kul att se! Känslan är verkligen att Matic gör alla bättre, både framåt och bakåt. Rashford har sånt självförtroende. Och tänk, tänk, om Mhkitarian kan spela in sig på en hög och jämn nivå som det givna startelva alternativet… då har vi mycket att se fram emot.

 9. keex

  13 augusti, 2017 at 22:37

  Helt fantastisk match! Rashford skapade en massa problem som du skriver, men han måste även lära sig att släppa bollen. Fanns väldigt många chanser där Lukaku var helt fri men som sumpades pga att rashford ville dribbla av 4 personer istället för att passa bollen och skapa bättre möjligheter.

 10. United Road

  13 augusti, 2017 at 22:54

  Som man längtat efter en sådan prestation över 90 min…otroligt bra innermittfält och rörlighet som van Gaal hade blivit galen på i de offensiva 3:an. Solid insats helt befriat från misstag från alla spelare. Positivt att se Martial komma in och leverera 2 poäng på bara knappa 10 min. Hoppas innerligt att Mou vågar rotera mer denna säsong för att hålla truppen fräsch längre, bredden finns.

 11. Mogge

  14 augusti, 2017 at 07:13

  Pogba levererar iaf!

 12. a

  14 augusti, 2017 at 15:32

  så skall det se ut… minst…. länge sedan sist….

 13. Sebbe

  15 augusti, 2017 at 11:45

  Håller helt med om att man måste förbättra offensiva hörnor med tanke på net längden och fysiken som Pogba och Lukaku besitter m.m! Tycker även ofta att spelarna som slår hörnorna ofta har för lite kvalité när det slår in bollen! Annars säg det bra ut spelmässigt mot West Ham! GGMU!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/1 16.00
Burnley FC - Manchester United
Premer League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter