Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Real Madrid vs Manchester United

I en svängig match så fick United till slut se sig besegrade av Real…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Lindelöf, Smalling, Darmian – Herrera, Matic, Pogba – Mkhitaryan, Lingard – Lukaku

Alt. De Gea – Lindelöf, Smalling, Darmian – Valencia, Herrera, Matic, Pogba, Lingard – Mkhitaryan – Lukaku

United bänk: Romero, Blind, Carrick, Fellaini, Mata, Martial, Rashford

Real startelva: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Isco, Benzema, Bale

Real bänk: Casilla, Nacho, Ronaldo, Hernandez, Vazquez, Asensio, Kovacic

Domare: Gianluca Rocchi

Inför: Förutom den skadade trion Rojo, Shaw och Young så saknade United även Bailly och Jones till avstängningar. Lindelöf, Lukaku och Matic var alla på väg att göra sin tävlingsmatchdebut för United. För Uniteds del var det svårt att se om uppställningen faktiskt var 4-3-2-1 eller 3-5-1-1, pga hur defensiv Darmian var och hur offensiv Valencia var.

Första: Avsparken på Philip II Arena i Skopje, inför c:a 33000 fans, togs omhand av United. I 3e minuten fick Bale iväg ett halvdant skott när han på något vänster lyckades hålla undan Matic i straffområdet när en boll damp ner, men han fick dålig träff och bollen flög utanför. I 8e minuten så satte Mkhitaryan fart framåt och petade bollen förbi Ramos, men precis när han gått förbi så föll han framstupa och det hela rann ut i intet. Domare Rocchi valde att ignorera det hela, och reprisbilderna gav honom rätt. United hade stått för den något piggare starten då Real stundtals såg ut att halvsova. I 16e minuten kom Real dock nära, då en hörna fann Casemiro som slängde sig fram och nickade bollen i ribba ut till Valencia som kunde rensa. När klockan tickade mot tjugo minuter tycktes United ha fallit in i lunken och Real började ta över. Målnollan sprack sen i 23e minuten då Uniteds försvar (främst Lindelöf och Valencia) tappade bort Casemiro som kunde springa sig loss på en crossboll av Carvajal och direktskjuta in 1-0 i De Geas ena hörn. Efter halvtimmen spelad så var det dags för en vätskepaus i Skopje (pga värmen och den höga luftfuktigheten). I 36e minuten fick Pogba ett läge efter lite trassel där Lukaku gav honom bollen, men han daltade lite för mycket och när han väl fick iväg skottet blockerades det enkelt. I 41a minuten fick Lingard matchens första gula kort, tämligen billigt, i kamp om bollen, där han tacklade Isco. När domare Rocchi blåste av för halvtid så satt Real i ledning, och det var också spanjorerna som varit närmast att göra fler mål.

Andra: Mourinho valde att göra ett byte i paus, då han tog av Lingard för Rashford. Redan i 48e minuten tvingades De Gea till en bra enhandsräddning då Kroos avlossade ett skott centralt. Efter hörnan så tog sig Marcelo framåt och gick på skott, men Smalling stod för en bra blockering och det blev en hörna till, som denna gång utmynnade i intet. Matchen dog förmodligen i 52a minuten då Isco väggade med Bale och tog sig förbi Matic för att sen placera in 2-0 bakom De Gea. Direkt i 54e minuten fick Pogba iväg en nick rakt på Navas, och returen lyckades Lukaku på något märkligt vänster skjuta över. Den borde verkligen gått in. I 56e minuten plockades Herrera av för Fellaini. Modric testade skottlyckan med ett lågt studsande skott i 59e minuten, men De Gea var bra med och kunde rädda. I 61a minuten tog sig Bale fram fritt på Uniteds vänsterkant och drämde upp ett skott i undersidan av ribban och ut. Strax därpå lyckades Darmian precis hindra Benzema från att peta in ett inspel. Lukaku revanscherade sig dock i 62a minuten då han höll sig framme när Matic drog till ett skott (efter att ha fått bollen av Rashford som fått den när Fellaini vunnit en boll i offensivt straffområde) och Navas lämnade retur rakt ut, vilket gav belgaren öppet mål att bredsida in 2-1. United tycktes få lite nyfunnen energi efter reduceringen och skapade en del framåt. I 73e minuten var det dags för drickapaus igen, och Real passade på att göra ett dubbelbyte: Asensio och Vazquez ersatte Bale och Isco. I 76e minuten drog Matic iväg ett inlägg som både Ramos och Fellaini gick upp mot. Resultatet blev att Fellaini dunkade huvudet i Ramos huvud och fick ligga och få behandling ett tag, då han såg ut att blöda en del. Med huvudet bandagerat så kunde han ändå fortsätta. I 81a minuten fick Rashford en passning av Mkhitaryan och tog sig framåt och försökte ett avslut, men Navas fick handen på bollen som gick utanför. Real kontrade direkt efter hörnan och Darmian fick stå för en bra blockering. I 83e minuten var det dags för Benzema att lämna plats för Ronaldo. I 84e minuten fick Carvajal syna ostskivan då han drog omkull Rashford. Unitedspelarna ville ha det till målchansutvisning, men Varane var i närheten så domare Rocchi nöjde sig med gult. Rashford stegade själv upp för att ta frisparken, men han sköt den ofarligt högt över. I 86e minuten fick även Ramos gult kort då han blockerade Pogba. I 91a minuten skickade Valencia iväg ett inlägg som Fellaini nickade mot mål, men Navas var med och kunde greppa nicken. Minuten därpå tvingades De Gea stajla då Vazquez stajlade ute på Uniteds vänsterkant och skickade in en passning snett bakåt som Asensio direktsköt på, men De Gea gjorde en fin enhandsräddning. Rashford blev i 94e minuten siste man att få gult kort i matchen, då han missade bollen helt när han gick in mot Vazquez och bara lyckades pricka dennes ben. I 96e minuten drog Valencia omkull Ronaldo, men han klarade sig utan kort. På frisparken som var centralt en bit från mål så lyckades Ronaldo bara skjuta ett konstigt skruvat skott högt utanför. Efter sju spelade tilläggsminuter så blåste domare Rocchi till slut av matchen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 4 – Stod för tre bra räddningar och kunde inte göra mycket på målen.

Valencia: 2 – Hade problem med positionsspel och speluppfattning defensivt, även om han bidrog en del offensivt. Svagt agerande på båda målen, kommunikationen såg ut att brista.

Lindelöf: 2 – Såg inte klockren ut och släppte Casemiro helt på första målet. Var snett ute på andra målet också. Har en hel del att jobba på, särskilt i straffområdet.

Smalling: 3 – Hade ett par bra blockeringar och var inte inblandad i nåt av baklängesmålen. Bäst i försvarslinjen i varje fall.

Darmian: 2 – Hade en del problem och tappade t.ex. bort Casemiro när denne nickade bollen rakt i ribban. Var ute på vift flera gånger i slutet av andra halvlek då Realspelare fick fritt fram.

Herrera: 1 – Förmodligen sämst i United då han yrade runt, knappt tycktes ha nån kemi med resten av laget och inte uträttade nånting.

Matic: 4 – Såg solid ut och var dominant i större delen av första halvlek. Lite mindre framträdande i andra men såg till att skjuta skottet som gav målet.

Pogba: 2 – Hade problem att sätta sin prägel på matchen, och stod för alldeles för många onödiga bolltapp med sitt konstanta vända-om-och-hoppas-motståndarna-försvinner.

Mkhitaryan: 2 – I 70 minuter var han i princip totalt osynlig, i tjugo erbjöd han en del och spelade exempelvis loss Rashford i djupet. Men det räcker inte att prestera okej i tjugo av nittio minuter.

Lingard: 2 – Hade en tyst kväll i nån form av hybrid wingback-ytter-roll. Erbjöd väldigt lite framåt, men hans frånvaro märktes bakåt när han byttes ut. Måste ändå kunna erbjuda mer.

Lukaku: 3 – Medioker första halvlek även om han lyckades låsa boll okej ett par gånger. I andra halvlek gjorde han mål men missade även öppet mål.

Rashford: 3 – Stod för ett positivt inhopp och ställde till med en del problem för Reals försvar. Borde lyckas peta in en boll dock.

Fellaini: 4 – Tillsammans med Matic och De Gea bäst i United. Kom in och ställde till med mängder av problem för Real. Med lite tur hade han fått in en boll i mål också. Att dunka skallen blodig mot Ramos huvud var ingenting som stoppade honom från att bara fortsätta kämpa vidare.

Mourinho: 3 – Ställde ut ett lag som inledde positivt och ändå lyckades stå för en kämpainsats.

Summering: United inledde positivt, men tappade när Real växlade upp en bit. I andra halvlek inledde man istället svagt, men spelade upp sig mot slutet. Tre spelare stod ut lite extra i positiv bemärkelse: De Gea (med flera fina räddningar), Matic (med dominant och balanserade mittfältsspel) och Fellaini (med en typisk krigarinsats och förmågor som Real hade stora problem mot). Även Rashford och Smalling får små hedersomnämnanden. Mer oroande då var att Herrera var usel samtidigt som Lingard och Pogba slarvade för mycket och Mkhitaryan bara var med en femtedel av matchen. Lindelöf och Valencia visade upp bristande kommunikation och mindre elegant försvarsspel. För Mourinho innebar nog matchen fler frågor än svar.

Rent lagmässigt så stod United för en okej insats och det märktes tydligt att Matics intåg sänkte en helt annan balans till Uniteds mittfält, även om man nu just mot Real hade svårt framförallt offensivt. Däremot står det ganska klart att för att hävda sig på den här nivån måste dels det kollektiva försvarsspelet förbättras, dels behöver man en vänsterback. Trots förlusten fanns det helt klart positiva bitar att ta med sig från matchen, och ett par av frågetecknen kan förhoppningsvis rätas ut med ett par matchers spel. Däremot lär knappast Reals intresse för Uniteds spanske keeper ha minskat efter detta…

Härnäst väntar den oerhört efterlängtade ligapremiären då United tar emot West Ham hemma på Old Trafford på söndag.

46 Kommentarer

 1. Fricken89

  8 augusti, 2017 at 23:34

  Om Jones håller sig skadefri majoriteten av säsongen (med betoning på OM i detta fallet) och likaså Rojo när denne är tillbaka, så tror jag att någon av dem tillsammans med den självklare Bailly kommer bilda ordinarie mittlås i United den kommade säsongen.

  Förstår verkligen inte varför inte Martial fick någon speltid överhuvudtaget i denna matchen, med tanke på vad han gjorde mot Reals försvar i USA. Träningsmatch whatever, han gjorde en bra match där och Real var uppenbarligen ett lag som passade honom som handen i handsken. Kunde mkt väl blivit en helt annan matchbild då..

  • farzad khazaei

   8 augusti, 2017 at 23:46

   Jag tror också på Bailly och Jones. All heder till Lindelöf då han kämpade men han hänger inte med i tanken, han verkar vara en spelare som är bra på man-man markering, zonmarkering fixar han inte alls. Tror inte alls han klarar tempot mot de bättre spelarna i PL. Mikhtaryian undrar jag verkligen om det är någon vålnad som har tagit över hans kropp, han ser ut som en Shinji Kagawa. Han är väldigt ojämn under matcherna även om han lyckas att göra mål då och då. Det är uppenbart att några spelare ska utgöra Ryggraden, De Gea, Bailly, Jones, Pogba, Matic, Rashford, resten tycker jag man kan hitta värvningar i framtiden. Vi behöver spelare som kraftfulla och som kan utmana, Perisic måste vi bara ha om vi ska ha med toppstriden att göra. Får vi honom så kan han ”maskera” alla brister som finns på de övriga positionerna. Jag tycker Valencia är stabil men det är inte mycket till slutprodukt och det händer inget farligt på kanterna med honom.

  • Spaddeward

   9 augusti, 2017 at 08:38

   Tycker det är hårt att säga att VNL tappade Casemiro vid målet, eftersom det var offside…dessutom är det helt ologiskt att säga redan nu att han inte hänger med i tanken eller tempot mot de bästa spelarna. Han har spelat EN tävlingsmatch, och det var mot Real Madrid… Förstår inte resonemanget när man dömer ut en spelare så tidigt.

   Däremot håller jag med om Mkhitaryan, jag tycker inte att han bidrar med någonting. Han är långsammare än Mertesacker, tappar boll hela tiden, och vår högerkant är TOTALT ofarlig. Jag ser hellre Lingard till höger med mer fart, alternativt Mata som är 10x mer kreativ än Mkhi.

   Antingen så har han rasat fullständigt, eller så är Bundesliga helt enkelt inte bättre än såhär.

  • Diablo

   9 augusti, 2017 at 09:54

   Bra skrivet Spaddeward! Mkhitaryan är ett mysterium, otroligt många bolltapp och många gånger framför vårt straffområde när laget ska ställa om. Spelar för svårt på vår planhalva. ibland undrar man varför han har svårt att slå en sidlesspass fem meter men kan sen sätta en genialisk passning offensivt. Sen kan han blixtra offensivt till men alldeles för sällan.

  • Felix

   9 augusti, 2017 at 10:27

   Bara att sätta upp Mkhitaryan = Kagawa. Tycks vara samma typ av spelare som behöver en oerhört skräddarsydd roll för att få ut sitt kunnande.

  • Spaddeward

   9 augusti, 2017 at 12:18

   Kan hålla med om att det luktar lite Kagawa om Mkhi, men jag hade faktiskt mycket högre förväntningar på Mkhi än på Shinji. Kagawa var fortfarande ganska ung när vi värvade honom, såg det som en potentiell storspelare, men Mkhi var 27 år när han kom och hade precis blivit utnämnd till Bundesligas bästa spelare… Det är väldigt konstigt. Jag var en av dem som var positiv till att värva honom efter att ha sett flertalet matcher med Dortmund året innan, men jag fattar inte vad som har hänt. Han måste verkligen leverera denna säsong annars måste han säljas innan han blir 30 och värdet sjunker.

   Tänk om vi hade kunnat hitta en ”ny” Valencia, så som han spelade 2012 när Pep sa att han är världens bästa ytter. Han mosade ju varenda vänsterback i PL och matade in stenhårda inlägg hela tiden, Rooney gjorde ju massa mål tack vare Valencias otroliga nivå. Vi skulle må bra av en riktigt vass, snabb högerytter samt Martial/Rashford till vänster. Då skulle det bli fart på spelet.

  • Brämhult

   9 augusti, 2017 at 14:22

   Spadde: Nu är det ju tyvärr så att ganska många spelare United köpt de 4-5 senaste åren har blivit lite floppvärvningar. Varför kan man ju undra? Di Maria, Memphis, Falcao, Shaw för att nämna några. Sen har ju inte Blind, Pogba och Mata var alla bättre i sina tidigare klubbar. Martial har varit upp och ner.

  • Spaddeward

   9 augusti, 2017 at 16:18

   Brämhult: samtidigt som De Gea, Bailly, RvP, Zlatan och Herrera har varit kanon. Beror på vad man väljer att fokusera på.

   Blir trött när folk kritiserar Blind. Han var KANON som mittback under LvGs sista säsong och spelade mest matcher av alla. Nuff said.

 2. Roy

  8 augusti, 2017 at 23:58

  Ah,kom igen , det blir skillnad när serien och cl börjar. United kommer bli stabilare i år, för att bli bäst nästa år.Kul att Fella kom in och fick bra betyg,samt visar hjärta, inte den bästa teknikern mm men han försöker,så mycket skit som han brukar få…..

  • Felix

   9 augusti, 2017 at 07:19

   Mja, det fanns som sagt ljuspunkter, och med Matic finns en helt annan stabilitet, så förhoppingsvis kommer det bli bättre allt eftersom.

  • Dennis Violett

   9 augusti, 2017 at 10:00

   Jag tycker att Fellainihatarna får skaffa sig ett nytt ”hatobjekt” om de skall ha hedern i behåll.

  • T

   9 augusti, 2017 at 11:17

   Mm förstår inte varför alla klagar på fellaini hela tiden. Han e en viktig spelare för United, kan tycka de e en utav uniteds viktigaste spelare som dem måste va rädda om. Har alltid gillat honom. Gör ofta dem där viktiga målen, brytningarna, jobbar som en häst osv. Tror många som möt fellainin på plan har respekt för honom, liksom så stor som han är o läger inga fingrar i mellan vid brytningar. Han är viktig så att säga.

 3. Esab

  9 augusti, 2017 at 00:09

  Tänk på att Matchen va mot världens bästa klubblag. Såg stundtals bra ut de jag såg via mobilen då jag va på jobbet. Matic va lysande. Sen är det offside på första målet.. backlinjen går upp för att ställa offside men Linjedomaren missar.. Lite elakt å beskylla VNL för det. Sen deras 2-0 va fint väggspel där de missas i snacket. Tror det kommer å bli stabilare när Bailly spelar på söndag sen får vi se vem som kommer å få spela bredvid.

 4. Fricken89

  9 augusti, 2017 at 00:53

  ”Sent på onsdagskvällen tar rapporterna kring Zlatan Ibrahimovic på nytt fart. Journalisten, Fabrizio Romano, som bland annat jobbar för italienska Sky Sport italia och brittiska The Guardian, skriver på Twitter att Manchester United och Zlatan förhandlar om ett nytt kontrakt.
  Enligt Romano pågår förhandlingarna för fullt och en comeback på Old Trafford ser alltså ut att vara väldigt nära.”

  http://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/uppgifterna-i-natt-zlatan-nara-united/

  Ja, detta skulle vara till stor hjälp för oss för både truppbreddens och rutinens skull (till hösten/vintern), nu när vi ska utmana i både PL och CL.

 5. CarlSerung

  9 augusti, 2017 at 01:30

  Vi möter världens bästa klubblag och gör det stundtals bra och stundtals mindre bra. Vi har 6-7 spelare som är given i truppen men det är på 3-4 positioner som vi har ett överflöd av spelare som inte håller måttet mot dom stora lagen. Och det tar ett lag som Real Madrid vara på.

  Jag tycker också att Lukaku blir för isolerad på topp för att United inte har ren odlade yttermittfältare. Det får spelare som Mkhitaryan att försvinna totalt ur matchen. Sen tycker jag att Fellaini fick göra det jobbet som Lukaku inte gjorde, kriga om bollarna där uppe släppa till medspelare och ta ny position.
  Jag är glad att Lukaku fick en ny chans och gjorde mål på den men första chansen får man bara inte bränna.
  Jag vet att Rashford är ung och det brister i erfarenheten, men allt för ofta missade han liknande lägen förra säsongen.

  Sen blir det här en viktigt säsong för spelare spelare som Martial, Rashford, Lingard med flera. Dom yngre spelarna måste visa en större beslutsamhet, dom ska komma in och tänka det här är min plats nu, jag ska visa dom att jag ska ha den här platsen i truppen.

  Jag hade gärna sett Martial komma in på VY position och flyttat över Rashford på HY.

 6. Xinpei

  9 augusti, 2017 at 01:36

  Inget av målen kan Lindelöf klandras för. Första var offside och det andra var det Valencia som inte hängde med.

  • farzad khazaei

   9 augusti, 2017 at 01:54

   Första målet skedde för att han inte följde med sin gubbe, det var på gränsen till offside. Han var väldigt långt efter i löpningen också. Han är allmänt seg i tanken. Det är som att vara jättestark fast inte ha någon hjärna till kroppen. När man möter toppspelare så blottas avsaknaden av fotbollshjärna. Han kan säkert spela stabilt likt Smalling när han möter medelmåttor men avsaknaden av toppkvalité märks snabbt när nivån på motspelaren höjs. Det gäller för andra spelare också. Lingard, Valencia, Darmian, Mikhtariyan och Lukaku inger oss med en falsk känsla av trygghet. De kan inte utföra det arbetet som krävs för att ge oss titlar! Så enkelt är det! Det visar sig under säsongen ändå. En spelare som direkt visade sin kvalité var Matic, han visar på saker som toppspelare endast kan bemästra och det är att täcka boll, dominera vissa ytor, göra bort sin spelare och läsa av spelet och täcka upp vid chanser samt en jämn nivå under matchen.

  • CarlSerung

   9 augusti, 2017 at 06:31

   För det första 1-0 målet var domarns fel, Ingen annans, hur mycket du än vill det! Sen är i grunden Valencia en högermittfältare så en del saker får man tar för var det är.

   4/5 spelare du nämner tog 3 troféer förra säsongen. 3/5 vann FA-cupen året innan.
   Dom spelarna kan bidra till titlar men inte dom tunga titlarna.

   Jag förstår vad du säger och det är att spelare som t.ex. Lukaku som United la väldigt mycket pengar på (stjärnvärvningen) passar bra in engelska ligan och spelet där. Men när vi mäter oss med dom stora elefanterna ute i Europa så räcker inte riktigt Lukaku till. Det har vi sett nu mot Barca & Real här på försäsongsmatcherna. Det är inte bara Lukaku som inte räcker till, det är kvalitén på resten av truppen & naturligtvis spelet.
   Jag hoppas jag har fel.

   Men det är en tydlig signal och ett bra exempel på att man satsar för vinna i England. Man säger ju inte att man inte vill vinna Champions leauge.
   Problemet är att inga engelska lag syns till vid kvartsfinalerna i Champions leauge nu för tiden. Jag undrar hur många år det kommer att ta innan vi får se ett engelskt lag i Champions leauge final och när ett engelskt lag vinner finalen.

   United kommer bli en bättre version av vad Liverpool är idag om ingenting ändras. Vi kommer vinna någon FA & ligacup då och då. Kanske har chans på ligan något år. Men vi måste börja köpa spelare eller fostra i akademin som är lirare. Vi köpte Lukaku, vi kanske borde gått för Kane som är med involverad i spelet fram till sista tredjedelen och en målmaskin. Jag förstår inte att inget lag köper Eriksen, det slutar väl med att Real plockar honom som dom gjorde med Modric. Det är sånna värvningar vi måste göra om vi ska konkurrera både i England och i Europa.

  • Johannes

   9 augusti, 2017 at 12:26

   Farzad titta på reprisen på löpningen casemiro gör. Han söker upp Valencia först sen bågnar ut bakom Lindelöf. Där måste Valencia snacka eller följa med. Lindelöf har koll framåt på benzema då casemiro smugit upp. Kan alla sluta såga Lindelöf. Han räddar oss från ett självklart mål av benzema. Andra målet är dock en kollektiv kollaps med statisterx5 .

  • Felix

   9 augusti, 2017 at 13:07

   Johannes: Nja, problemet är ju att Lindelöf har koll på Casemiro först, men sen släpper han, uppenbarligen i tron att Valencia ska ta gubben. Det är ändå Lindelöf som följer honom när han drar iväg (på efterkälken så det tjuter om det). Det är svagt agerat av både Lindelöf och Valencia i situationen, för man kan inte lämna nån sådär ren. Exakt vem som får bära hur mycket av hundhuvudet kan man debattera, men personligen kan jag inte tycka att nån av dem är oskyldig – det är jättedålig kommunikation framförallt.

 7. Jonte

  9 augusti, 2017 at 01:59

  Borde det inte stå med i matchrapporten att reals första mål är offside… lite taskigt att skylla det målet på Lindelöf då han egentligen lyckas ställa offside men domarn missar

  • Chris K

   9 augusti, 2017 at 03:11

   exakt , spelar ingen roll hur hans agerande var i första målet. offside är offside! Om domarn hade blåst? hade man då även klandrat killen för seg i skallen ,…. . ..

  • Felix

   9 augusti, 2017 at 06:58

   Vi snackar om en ”offside” på max en decimeter. Det är ingenting man skyller på domaren för, sånt händer. Man släpper inte en spelare helt fri som Lindelöf och Valencia gjorde med Casemiro (vilket av allt att döma såg ut att bero på en kommunikationsmiss dem emellan) när det handlar om såpass små marginaler. Om man verkligen försökte ställa offside så gjorde Pogba, Smalling och Lindelöf DET tämligen dåligt.

 8. Brämhult

  9 augusti, 2017 at 07:36

  Tycker Real var ganska mycket bättre än United sett över hela matchen. Fler klara målchanser, mer bollinnehav och högre tempo. Att det endast blir 1-2 och matchen delvis lever i 90 minuter är en stor bonus för United. Matchen kunde lika gärna varit punkterad 0-3 runt timmen.

 9. as

  9 augusti, 2017 at 08:29

  United saknar en boss, en Roy Keane…
  Fellaini skulle kunna vara mannen, ifall han höjde sig ett par steg som spelare. Idag är han för ”dålig” för att bli en ny Roy Keane…. Bossen bör vara en startspelare med extremt starkt självförtroende…. Pogba säger att han vill bli en boss, han har kvaliten, men han är alldeles för skojfrisk och fjollig.
  Givetvis finns det och har alltid funnits plats för fjolliga spelartyper så som Pogba, Ronaldo, Beckham etc vid sidan av bossen, men utan en boss så blir det en hönsgård av allting…
  Även SAF var en boss och den ”jäveln” som inte gjorde sitt jobb råkade ut för hårtorken….
  United idag är för fjolliga för att bli nr 1 och dominera fotbollen år efter år på det allra högsta nivån. De behöver en boss som knyter ihop säcken…

 10. Diablo

  9 augusti, 2017 at 08:42

  Jag tycker inte Lindelöf kan lastas för båda målen. Det första är offside men okej med en hårsmån. Men den typen av bollar är svåra att försvara sig mot och passningsläggaren får ganska ostört lägga den mackan bakom backlinjen. Lätt att skylla på spelaren som är närmst men det är fler faktorer som spelar in i det målet. Andra målet begriper jag inte hur man kan beskylla Lindelöf överhuvudtaget. Det blir ett väggspel och Valencia, Matic och en till missar Iscos löpning helt som blir fri. Lindelöf övertygade inte men tycker inte heller det ser så illa ut som vissa vill beskriva det. Att han saknar fotbollshjärna är bara löjeväckande. Han behöver acklimatisera sig till en av världens största klubbar och jag tror när han kommer in i det så kommer han bli ett välbehövligt tillskott.

 11. the manager

  9 augusti, 2017 at 10:56

  VNL har fortfarande problem i positionsspelet. Inget av målen ska dock skyllas på honom. Första var offside och om någon ska täcka Casimiro på första målet är det Valencia. Han ser löpningen som sker bakom VNLs rygg. Att följa med och falla, som några skriver, gör bara att han upphäver offsiden. Då hade ni hela gänget varit kritiska mot det! Vid andra målet är det två Utd-spelare som hamnar på hälarna. Ingen av dem är VNL. Är dock med på att VNL måste tuffa till sig rejält i positionsspelet.

  Sedan mina vänner, vi möter världens bästa lag igår kväll i en riktig tävlingsmatch. Vi förlorar med ett mål. Kunde ha varit tre, men vi hade dock chanser till ett oavgjort resultat. Att ovan då läsa att bara 4-5 spelare platsar i ett världslag är lätt patetiskt. Vi har en bra trupp! Gärna 1-2 klassförvärv, men nuvarande trupp kommer att räckka långt i PL, tror jag.

  Också, som någon skrev här tidigare, SLUTA HACKA PÅ FELLAINI! Han gör i princip alltid sitt jobb med stort hjärta (och en och annan armbåge för mycket…), och platsar absolut i vår trupp. Blev väldigt orolig när det glunkades om turkisk flytt, men Mou dödade den ju snabbt.

  Sluta även såga Miki och Herrera. De kommer att leverera massor i år. Miki spelar med små marginaler, men det kommer att ge ett antal mål i PL. Herrera har varit vår stabilaste spelare på senare år. Kanske för att han inte förgiftat sin kropp? Ser inga tatueringar nämligen. Bara det är ju stort, dvs numer är han den som avviker.

  Mest snett ute är signatur as och Farzad. Känns som ni vill ha ett annat favoritlag..

  Jag är säker på att säsongen 17/18 blir ett lyft utifrån de nu 4 svåra säsongerna.

  • Diablo

   9 augusti, 2017 at 12:21

   Bra skrivet instämmer till fullo gällande VNL, Fellaini, Herrera men känns som det finns en växel till gällande Mhiki. Han kommer stå för sina mål och assist men får gärna spela mer på säkerhet på egen planhalva.

   Precis som du skrev så mötte vi ett lag som slog Juventus med 4-1 i champions league finalen så det var inte så jäkla illa av United (Ronaldo saknades igår men i övrigt ordinarie).

 12. Danne10

  9 augusti, 2017 at 11:02

  Vi brister på försvaret fortfarande. Förstillastående bolltittare.. sen i anfallet är vi förlåhgsamma. Saknar raka Direkta passar. Stannar upp för ofta och tar inte fler löpningar. Ibland får vi till lite passningsspel samt lite kombinationer. Lite postitions byten under spelet på vissa spelare hade rört om hos motståndarna.

 13. Patrik Norrlund

  9 augusti, 2017 at 11:02

  Jag kände mig ganska positiv faktiskt, trots förlust. Det är ändå vinnaren av CL vi pratar om, United är inte på den nivån ännu helt enkelt, men att kunna stå upp såhär bra som man gjorde, det tycker jag är bra. Hade Rashford satt sin chans så hade man kanske sett annorlunda på matchen. Bra analys ändå tycker jag, men för mig det viktigaste i år: vi ska inte spela oavgjort mot skitlag på Old Trafford. Bolltapp mm i såna matcher, inte ok. Mot Real Madrid, lite mer okej.

  Jag gillade verkligen Rashford, känns pigg och spännande. Kan han bara få ordning på sina hjärnspöken och slå in bollen i mål så kommer han bli riktigt farlig. Och Matic – ett suck av lättnad på nåt sätt! Hoppas hoppas det där håller i sig.

  Angående Lindelöf – det kommer ge sig med lite mer tid och när han kommer in i det kommer man också se fördelen i matcher där vi är mer spelförande, att han är bra med bollen. Bättre där än Jones och Smalling.

 14. Mogge

  9 augusti, 2017 at 15:34

  Såg matchen nyss. Så dåligt var det inte.

 15. G

  9 augusti, 2017 at 15:42

  Vilket jävla gnäll! Vi förlorar mot världens bästa klubblag dom senaste tre åren med 2-1 och alla går direkt på hur jävla dåliga United, som slutade 6a i PL är, trots att det är nya gubbar på flera positioner och första tävlingsmatchen för säsongen. Hade alla förväntat sig en promenadseger?
  Tycker det var svårt att ta något ifrån den här matchen.

  Tror VNL kommer bli sjukt värdefull under säsongen, hans speluppfattning och passfot är hästlängder bättre än övriga i mittlåset, lite mer tid än en försäsong kan han ju få innan folk börjar gnälla om hans uselhet, såg ni någon match med Benfica?

  Sen förstår jag inte hur Lingard kan få starta över Martial, visst han har väl en högre lägstanivå, men också en högstanivå som inte ligger allt för långt över den. Hatar Mou Tony?

 16. Björn

  9 augusti, 2017 at 16:39

  Jag börjar faktiskt fundera på om inte bästa uppställningen skulle vara:

  Martial lukaku rashford

  Miki
  Pogba matic

  Tycker inte Pogba är så bra som man kan tro som 10a. Han starka ligger i det långa spelet. Miki är också mycket bättre centralt och komma i andravåg. Martial och rashford löper också bra i djupled vilket skapar mycket ytor för Miki och Pogba om han kliver fram. Dock är detta för offensivt för moj men man kan ju drömma om en lite släppt handbroms.

 17. samtropez

  9 augusti, 2017 at 17:09

  Lindgard ska fan inte spela, inte heller darmian han klarar itne av och passa och smalling fyfan dålig han..

  låt dessa spela ligacupen och fa.

 18. samtropez

  9 augusti, 2017 at 17:33

  city krossade real så lägg ner med världens bästa lag

  • G

   9 augusti, 2017 at 21:11

   Samtropez,

   Du skämtar eller?

   I en försäsongsmatch, utan Ronaldo. I en försäsongsmatch.

   Tyckte du Sevilla var världens bästa lag när dom spöa Real i ligan, efter 40 obesegrade? 🙂
   Champions Leauge vinnare tre gånger på fyra år, men City spöar dom en gång i en försäsongsmatch och är givetvis med det världens bästa klubblag.

 19. Simon

  10 augusti, 2017 at 12:49

  Gillar inte ordet gnälla, men då alla i detta forum verkar använda det så gör jag det också:

  Jag tycker att vi ska gnälla tills den dagen då United är världens bästa lag. Spelare som Zlatan, Keane och Ferdinand hade ”gnällt”. Sir Alex Ferguson hade inte stått och sagt att ”joo men vi möter ju ändå världens bästa lag, så en 2-1 förlust ska vi vara rätt nöjda med ändå”.

  Jag vill inte ha in någon Liverpool/Arsenal mentalitet i klubben, där man ser på vissa förluster som ”mentala vinster”. Allt annat än ett vinnande resultat är inte bra nog. SÅ GNÄLL HÖGT OCH TYDLIGT tills vi står som vinnare.

  Sen förstår jag med att man inte kan förvänta sig att United ska slå Real i dagens läge, men man ska verkligen inte vara nöjda vid en förlust. Så som sagt: GNÄLL PÅ! För det gnället kommer resultera i en vinnarmentalitet tillslut.

  • Fricken89

   10 augusti, 2017 at 16:03

   I Agree!

  • Dennis Violett

   10 augusti, 2017 at 21:28

   Det var det dummaste jag hört.
   Vinnarmentalitet skapas, det går naturligtvis inte att kommenderas fram, det förstår nog även de som har ansvar för laget, men tydligen inte en del supportrar.

  • Dennis Violett

   10 augusti, 2017 at 21:34

   Vad tusan är Liverpool/Arsenal mentalitet ? De vill alltså inte vinna något ????!
   Vad skall man säga om alla andra lag i ligan som efter bästa förmåga kämpar för så bra resultat som möjligt.
   Ett magnifikt förakt, för alla kämpande lag.
   En del tycks ”inbilla” sig att United alltid skall vinna allt överallt ”bara” för att man är United.

  • Simon

   11 augusti, 2017 at 08:25

   Om supportrar/ledare/spelare vägrar att acceptera något annat än vinst, oavsett hur det uppnås och inte är nöjda förens man uppnått det, om det hela tiden finns den kravbilden på en klubb och viljan att nå dit från alla runtomkring den, så kommer det skapas en vinnarmentalitet. ”Det sitter i väggarna på Old Trafford” brukade det kallas under SAF.

   Ang. Liverpool/Arsenal mentalitet kan jag dra ett exempel för dig som rör Arsenal:

   Deras vackraste ögonblick som klubb är invincible-säsongen, vilket var en fantastisk bedrift! Dock får Arsenal detta att låta som det bästa en klubb kan åstadkomma, att gå obesegrade.

   Men det finns klubbar som gjort mycket bättre ifrån sig i England, så som Uniteds trippel eller Chelseas poängrekord i PL. Detta är bedrifter som går ut på att vinna så mycket som möjligt, medan Arsenals finaste stund gick ut på att inte förlora. Förstår du vad jag anser är skillnaden?

  • Dennis Violett

   11 augusti, 2017 at 09:46

   Inbillar man sig att inte alla lag spelar för att vinna och att det är det som genomsyrar de olika klubbarna, så är man definitivt snett ute.
   Alla lag har naturligtvis en kravbild på sig som går ut på att vinna, men av naturliga skäl så kan inte alla lag göra det.
   Sir Alex första tid i United var knappast så lysande, han var bara en hårsmån från att bli sparkad. Supportrar gnällde något kopiöst och krävde avgång, men klubben hade tillit och begrep bättre, det lönade sig.
   Självklart är klubben, spelarna och dess ledning inga dumskallar som tror att man kan softa sig till framgångar ”bara” för att man är United.

  • Simon

   11 augusti, 2017 at 09:55

   Jag tror vi säger samma sak just nu? Kravbilden var att vinna och supportrarna gnällde när Sir Alex inte gjorde det? Så han och laget gjorde allt för att börja vinna och gjorde tillslut det. Hade man haft filosofin att en 4:e plats är bra nog så kanske man inte hade gjort det?

   Jag säger inte att man ska byta tränare varje säsong, eller köpa nya spelare hejvilt. Men kravbilden får aldrig bli att det är okej att förlora med 2-1 bara man gör en bra match.

  • Dennis Violett

   11 augusti, 2017 at 10:12

   ”Kravbilden” hos alla lag är naturligtvis inte att det är OK att förlora, hur kan man överhuvudtaget tro något sådant. Inbillar man sig dessutom att man vinner titlar om man vägrar att acceptera något annat än vinst, så blir det lite hokus pokus.
   Det är mycket mycket svårare än så. PL är inget myspys och latmansgöra.
   Hur kan någon hävda att det är OK att sträva efter en 4:e plats, det gör man självfallet inte. Om de ”gnällande” supportrarna hade fått sin vilja igenom så hade vi inte fått uppleva de gyllene åren (läs gärna Sir Alex självbiografi).

 20. Simon

  11 augusti, 2017 at 10:27

  Alla lag har verkligen inte en kravbild som säger att dom ska vinna varje match. Tvivlar på att Huddersfield går in med ett krav på att vinna mot t.ex. City borta. Där är en förlust med 2-1 absolut godkänt. Men för ett lag som United tycker jag inte att det borde vara det.

  Kravbild och vilja vinna är inte samma sak. Självklart går alla lag in i varje match och försöker vinna, men kravet på vinst innan matchen sparkar igång behöver inte alltid finnas där.

  Och det verkar väl mer eller mindre som att en 4:e plats är fullt acceptabelt för t.ex. Arsenal? Annars känns det som man borde gjort förändringar på ledarsidan och ersatt Wenger? Jag säger som sagt inte att supportrarna ska få som dem vill och sparka tränare hejvilt, men dom ska få gnälla på laget när dem inte visar upp resultat. Tidigare inlägg här i tråden har det klagats på allt gnäll, men jag menar på att det är fullt acceptabelt att gnälla när en klubb som United inte vinner en final mot Real Madrid. För en klubb som t.ex. Huddersfield är det inte okej.

  • Dennis Violett

   12 augusti, 2017 at 19:15

   Huddersfield vann trots låg kravbild och Crystal P var följaktligen helt kravlösa, för att inte tala om Chelsea.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/1 16.00
Burnley FC - Manchester United
Premer League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Kristoffer Grundström Senaste om Mkhitaryan/SanchezKänns trist att tappa Mkhtaryan, men om Sanchez håller MINST lika hög klass så tackar jag inte nej.Jan 20, 06:58
 • Kommentar från: Xavi Senaste om Mkhitaryan/SanchezSeriöst hade avbrutit denna affär!! Skit va alla lurar Manchester alltså!! Betala får en bra spelare i världsklass men får…Jan 20, 06:44
 • Kommentar från: CarlSerung Senaste om Mkhitaryan/SanchezSjuka siffror när vi pratar om Sanchezgate. Firstly, a £30 million pound transfer fee will be paid…Jan 20, 04:16
 • Kommentar från: Fricken89 Senaste om Mkhitaryan/SanchezHänvisning från The Mirror....Jan 20, 01:30
 • Kommentar från: Fricken89 Senaste om Mkhitaryan/SanchezOff topic: Michael Carrick uppges lägga skorna på hyllan nästa säsong och bli en del av tränarstaben, citeras Mourinho säga.…Jan 20, 01:28

FLER Nyheter