Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

United har 659 miljoner fans

Enligt en marknadsundersökning gjord av byrån Kantar, så är Manchester United världens mest populära klubb med sina 659 miljoner fans världen över…

Kantars undersökning visar att ungefär 1,6 miljarder människor följer sporten fotboll världen över, och att 659 miljoner av dessa håller Manchester United som sitt lag. Störst supporterbas har klubben i Asien, där man har 325 miljoner fans, och en värvning av Shinji Kagawa, när och om den kommer, lär bara befästa den siffran. Dvs det blir en värvning som är viktig ur såväl spelmässig som kommersiell synpunkt.

När Kantar genomförde undersökningen mellan juni och augusti 2011, så hade United precis vunnit sin 19:e ligatiteln, men Uniteds marknadsdirektör Richard Arnold tror inte att den gångna titellösa säsongen påverkat siffran nämnvärt:

”Det här visat att vår familj av följare nästan har dubblerats på fem år. Det är en myt att support av en klubb skulle vara övergående. Vem man supportar ändras mer sällan än vem man är gift med” säger han lite skämtsamt.

Enligt undersökningen är Uniteds fans fördelat enligt följande: Amerika 71 miljoner, Europa 90 miljoner, Afrika och Mellanöstern 173 miljoner och Asien 325 miljoner. Enligt Kantars undersökning så håller alltså ca 10 % av jordens totala befolkning på Manchester United, och det kan man inte påstå är en dålig siffra.

Källa: The Telegraph, Manutd.com

19 Kommentarer

 1. Adrian10

  29 maj, 2012 at 19:30

  Ja.. vad glädjer dessa siffror oss som är riktiga fans egentligen…

  Skäms mer utav dessa siffror än ”stolt” och ”glad”.
  Skulle vara kul och veta vad undersökningens krav var för att räknas som ett ”fan”, kolla 1 match om året? Gilla Rooney? Like’a United på facebook?
  Ända positiva är att United får mer pengar, men ta mig fan sa usch med dessa plastfans…

  Gör ont att säga, men City har ju ta mig fan mer äkta fans…

  • Anonym

   29 maj, 2012 at 19:41

   Dina restoriska frågor är knappast så mycket att hänga i Julgran.Alla supportrar kan ju knappast vistas hemma i morsans kök.Att utmåla sig själv som mer ”riktig” än andra låter lite unket tycker jag.

  • AOkI

   29 maj, 2012 at 19:52

   Håller med i allt du säger. Skäms över statistiken och om jag ska vara ärliga är jag osäker om jag vill ha Kagawa i laget, det kommer leda till ännu mer asiater som sitter på old trafford med sin lilla kamera och fnissar. 

   HATA MODERNA FOTBOLLEN

   • Kurden

    29 maj, 2012 at 22:30

    hellre en asiat till old trafford än en SVENSK/SD

    • Gäst

     30 maj, 2012 at 00:53

     Skaffa ett eget land!

     • Kurden

      30 maj, 2012 at 19:11

      vi försöker iaf 

   • Anonym

    30 maj, 2012 at 07:40

    Vilken ”sorts” människor tycker du har behörighet att vistas på Old Trafford?

    • AOkI

     30 maj, 2012 at 12:33

     Såna som står upp och sjunger och stöttar laget i 90 minuter. Jag är ingen rasist, nu är det bara så att 99% av alla asiater bara sitter där och vet inte ens vad spelarna heter. Till skillnad från mr miyagi såklart, ni som varit på old trafford och har koll inom de kretsarna vet vem det är. 

     • The red devil

      30 maj, 2012 at 12:56

      Herregud vilken jävla motivering alltså! Vem är du att döma de asiaterna? De kan säkert mycket väl om United. Om du ser ett fan som en sådan som står och sjunger så kan en annan bara vilja njuta av matchen. Om du vart på en match så är det oftast åskådarna på kortsidan som sjunger, för att de har det intresset. Och det har inte asiaterna. Förstår egentligen inte varför du över huvudtaget stör dig på att asiater hejjar på United, snart stör du väl dig på latinamerikaner också bara för att de står och skrattar hela tiden på läktarn. Var stolt istället. Vi är världen populäraste klubb, oavsett hur källan räknat ett fan som.

     • Anonym

      30 maj, 2012 at 13:27

      Jag har varit Unitedsupporter sedan 1970,medlem i fancluben och har varit på Old trafford.Något värre gallimatias har jag då aldrig hört.Sedan när infördes det en uppförande och beteendekod hos United förutom heder och moral ?Skall vi göra skillnad på folk så föredrar jag nog våra Asiatiska vänner till skillnad mot din primitiva människosyn.

     • Gäst

      30 maj, 2012 at 17:26

      Du har en bra poäng där men jag kan också tycka att avskyn mot vissa utländska fans poppar upp när United gjort en dålig säsong medan alla är polare och bästis med varann om United vunnit. 

      Det finns lokala hardcore-fans liksom det finns lokala fans som knappt klappar i händerna. United har problem med sin publik som inte bidrar så som klubben vill att de ska göra och därför får vi hoppas att sång-sektionen på gamla borta-sektionen blir verklighet så att publiken blir den 12:e spelaren.

   • Anonym

    30 maj, 2012 at 08:56

    Vad ger dig mer rätt att sitta där då? Var glad att klubben har så mycket pengar. Det inbringar ju mer pengar!

    • Anonym

     30 maj, 2012 at 08:57

     *så mycket supportrar

 2. Neverdies

  29 maj, 2012 at 20:35

  Vi är överallt!

  Tänk inte ens tanken att jag skulle hänvisa till smutsiga AIK..

 3. manutd4ever

  30 maj, 2012 at 09:23

  Varför måste det alltid handla om rasistiska uttalande och att människor är värda mer än andra.
  ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA!!!
  ASIAT SOM KURD SOM SVENSK!!!

 4. Jonkan Gust

  30 maj, 2012 at 13:08

  underbart 

  And the red’s go marching on!!!!!!

 5. The red devil

  30 maj, 2012 at 19:47

  För att svara på de folk som stör sig på att exempelvis asiater hejjar på vårt United.. Vissa snackar om att det inte bidras till sång under matcherna och att stämningen inte är på topp. Men det beror ju inte på att asiater sitter på läktarn. Och de är knappt många. Det beror snarare på det faktum att United höjjer biljettpriserna – framförallt i ligan. En supporter sa i samband med City-United att stadens fans hällre ser matchen på TV/Pub därför att det är för dyrt i längden att se matchen på plats. Prishöjningen beror ju dels även på att supporterskalan ökar och man vill gå i vinst. DÄR ligger det negativa.

  • AOkI

   31 maj, 2012 at 05:17

   Jag vet hur situationen med priser osv är, tro mig jag är jävligt insatt i glazer övertagning. MEN finns det inga konsumenter så finns det ingen marknad för prishöjningar. Jag och många andra som du säger bojkottar old trafford just nu pga prishöjningarna men det kommer inte leda till nått eftersom det alltid finns mer sunday day trippers som vi så fint kallar de som fyller läktarna. Och om du säger att det inte är speciellt många asiater på läktarn så har du fan aldrig vart på Old Trafford.

   • The red devil

    31 maj, 2012 at 12:39

    Klart jag har vart på Old Trafford. Men att jämföra antalet asiater med publiken över huvudtaget är ju löjligt.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter