Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Giggs om SAF, ligatiteln, Barca och ungdomen

Ryan Giggs ser en ljus framtid i United och han tror att de unga spelarna i laget kommer att finnas kvar länge och betyda mycket för klubben i framtiden. Han hyllar även Sir Alex Ferguson som nu gjort United bäst någonsin i England och pratar också om CL-finalen mot Barcelona…

Ryan Giggs vann sin 12:e ligatitel med Manchester United i söndags när laget tog sin 19:e ligatitel. Ryan Giggs blickar redan nu emot framtiden: ”Det här laget kan göra mycket mer än så här. Precis som när vi vann den första titeln på 26 år 93 så kommer vi inte nu bli nöjda utan vi kommer att trycka på för att utöka det här titelrekordet” sa han till M.E.N Sport.

”Man tittar runt i omklädningsrummet och man ser spelare som Fabio, Rafa, Smalling och Chicha. De är spelare som kommer att vara i klubben lång tid framöver. De älskar klubben, det ser man på sättet de spelar och på sättet de uppför sig på träningar. Den här unga gruppen spelare är alla en del av managerns sätt att förnya saker och ting. Han har tre nivåer. Det är jag, Scholsey och Edwin sedan har vi spelarna som är mellan 25-30 och till sist har vi ynglingarna. Vi motiverar varandra. Vi hjälper de unga spelarna och de unga spelarna hjälper oss. Det är skönt att se dem producera fin fotboll och vinna sin första titel”

”Nu vill vi definitivt erövra Europa och vinna Champions League på Wembley. Vi kommer att fira den här titeln för att vinna ligan ska man fira men sedan kommer vi att fokusera på Barcelona och att vinna CL-finalen. För många av oss så hänger fortfarande besvikelsen över finalförlusten i Rom 2009 kvar och vi kände alla att vi inte kom till våran rätt den dagen”

”2009 så blev vi slagna i Rom och det var ett dåligt slut på säsongen även om precis hade vunnit ligan. Vi var inte bra mot Barca den gången. Det var det som var en så stor besvikelse. Om vi spelar så bra som vi kan och ändå förlorar så är det okej för sådant händer. Men förhoppningsvis så kan vi den här gången gå ut och spela så som vi vet att vi kan”

För 18 år sedan så var Giggs med och vann sin och Sir Alex första ligatitel med United. Då var det den första ligatiteln sedan 1967. Giggs säger att alla United-fans är skyldiga Sir Alex ett stort tack för de 12 titlar han tagit till Old Trafford:

”19 titlar är en stor prestation. När jag först kom in i laget så fanns det här inte på kartan. Jag växte upp som United-fan och det var tufft att se Liverpool vinna allt på 70 och 80-talen. De är de största rivalerna och att slå deras rekord kändes omöjligt för 20 år sedan. Men beröm till managern och beröm till klubben. Vi har kämpat tillbaka ledningen och gått om dem nu. Det är ett speciellt ögonblick för klubben och givetvis för alla fans som växte upp och säg Liverpool vinna allt. Managern har vänt på det här, när han först kom ned från Skottland så var det hans ambition. Först och främst se till att vinna ligan och sedan slå Liverpools rekord” säger Ryan Giggs i Manchester Evening News.

2 Kommentarer

  1. ettplusettärtvå

    16 maj, 2011 at 10:15

     Imponerande

  2. Adrian10

    16 maj, 2011 at 13:08

    Sir Ryan Giggs!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter