Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Stort grattis Manchester United!

Manchester United säkrade idag sin 19:e ligatitel efter 1-1 borta mot Blackburn på Ewood Park. Här följer en rapport från matchen…

United är nu bäst i engelsk fotbollshistoria efter att den 19:e ligatiteln idag säkrades borta mot Blackburn. Efter slutsignalen så utspelades glädjescener när spelarna firade framför de tillresta United-fansen på Ewood Parks läktare. Rooney var snabbt framme och gav en intervju till en reporter ute på planen: ”Det här betyder otroligt mycket för hela laget. För mig personligen, som växte upp som Everton-supporter så känns det fantastiskt att få vara med och ta United förbi Liverpool i antal ligatitlar” sa den lyckliga anfallaren.

Ferguson ställde upp med ett starkt lag och visade tydligt att han ville säkra guldet redan idag och inte riskera något i den sista matchen nästa vecka hemma mot Blackpool. Han valde dock som väntat att vila Van der Sar som ersattes av Kuszczak. O´Shea fanns inte med och ersattes av Jonny Evans på vänsterkanten och Evra fick vila men fanns med på bänken. Utöver de ovanligheterna så ställde Ferguson upp med sin starkaste formation.

United började matchen bra och hade redan i den 4 minuten en farligt chans efter att Nani nickat i ribban på ett inlägg från Rooney. United dominerade de första femton minuterna stort men ganska snart så började Blackburn hitta in i matchen. I den 19 minuten så tog Blackburn ledningen efter att Evans missat i markeringen och en ganska friställd Emerton kunde skjuta in 1-0 efter ett inlägg från vänsterkanten. Blackburn kom in mer och mer i matchen och de ställde till med viss oreda i Uniteds försvar och oroade när de gick till anfall.

I den 34 minuten så vände Hernandez upp och skjöt från straffområdeslinjen men Robinson räddade och styrde bollen till Uniteds andra hörna i matchen. United försökte i offensiven men skapade inte speciellt många chanser i sina anfall. I den 37 minuten så hade svensken Martin Olsson ett farligt läge när han drog till på halvvolley på ett inlägg från Salgado, det blev dock en sneträff som gick utanför och tur var väl kanske det eftersom Kuszczak kändes allt annat än trygg mellan stolparna. I den 40 minuten så höll Kuszczak på att göra bort sig rejält när han mest stod och stirrade på bollen medan en Blackburn-spelare kom stormande emot honom i full fart,  men han lyckades som tur var rädda situationen i sista sekund. De sista fem minuterna av första halvlek så satte United en hög press och kom till många anfall men lyckades inte skapa några riktigt farliga chanser. En lobb av Rooney som gick över ribban och ett skott högt över av Nani var de enda chanserna som är värda att nämna.

I andra halvlek så fortsatte United att pressa men Blackburn försvarade sig bra. Efterhand letade sig Blackburn in i matchen igen och i den 64 mintuen så hade Martin Olsson en nick i ribbkrysset och många United-fans pustade ut och tackade högre makter att det inte blev 2-0 i det läget. I slutet av halvleken så revs Hernandez ned av Robinson i straffområdet och alla Unitedspelare ville ha straff. Huvuddomaren sprang ut till linjedomaren för att överlägga och efter ett par minuters diskussioner så pekade han på straffpunkten. Wayne Rooney la upp bollen och stegade bakåt för att skjuta United till sin 19:e ligatitel och han gjorde inga misstag när han lurade Robinson till fel hörn samtidigt som han slog en otagbar stenhård straff i det andra hörnet.

i den 75 mintuen så fick United ett fint läge att vinna matchen när Rooney slog ett inlägg som gick framför fötterna på både Nani och Hernandez men det blev inga fler mål i den här matchen. Båda lagen var mycket nöjda med resultatet 1-1, för United betydde det ligaguld och för Blackburn så var det en väldigt viktig poäng i bottenstriden. De sista tio minuterna kan var bland det tråkigaste som skådats på en fotbollsplan då lagen bara spelade runt bollen i väntan på slutsignalen. Inte speciellt underhållande att titta på men fullt förståeligt att inget av lagen ville ta några onödiga risker.

Ligaguldet är nu säkrat och nästa vecka får United lyfta bucklan hemma på Old Trafford och fira med hemmapubliken. Först ska dock matchen mot Blackpool spelas av, en match där Untied har råd att vila många viktiga spelare inför finalen mot Barcelona i Champions League den 28 maj.

Stort grattis Manchester United till ligaguldet och en fantastisk säsong!

18 Kommentarer

 1. Kurden

  14 maj, 2011 at 14:48

  just nu e jag i Spanien å firar !!!!!! Grattis Grattis till alla Unitedfan.
   

  • Mh95an

   14 maj, 2011 at 14:54

    din kurd va göru i spanien bre?

   • Kurden

    14 maj, 2011 at 16:04

    bror jag e på semester i Barcelona, men äcklas så mycket av Catalonerna här , FYYY VA DE HATAR OSS/UNITED , Jag blev utslängd från en affär bara för jag hade United flaggan på mig !!!! 

    GLORY GLORY MAN UNITED <3

    • Kurd nr2

     15 maj, 2011 at 14:32

     Vilka idioter dom är, berätta för dom att du inte helle har någon land. Fattar inte att alla kurder ska heja på barca också  

 2. Gäst

  14 maj, 2011 at 14:51

  Världens mäktigaste lag!  

 3. Adrian10

  14 maj, 2011 at 15:04

  Are you watching Merseyside?!
  Nu är det bara åka till Wembley och plocka hem CL bucklan också!

 4. Sebastian

  14 maj, 2011 at 16:09

  Fan vad underbart, Glory Glory Man united! 19!

 5. Kinapuffen

  14 maj, 2011 at 16:49

  Garttis till Red Devils bästa laget ever 😀 o till alla trogna fans.

 6. David Bamse Edlund

  14 maj, 2011 at 17:25

  Kuz var galet dålig i målet, så osäker på allt han gör. Man märkte att det va en viss kyla när det var kuz’s tur att bli omkramad av SAF. Tack gode gud att vi köper en första målis.

  • Jirki88

   15 maj, 2011 at 00:10

    Hahaha jo fyfan, han var så sjukt usel med fötterna att det fanns ju inte. Villkoret för att Kuszczak skulle stanna var att han skulle få vara uttalad etta, men han visade ju klart och tydligt varför det ALDRIG skulle hända i den här matchen xD

 7. Kevin

  14 maj, 2011 at 18:28

  19.

 8. Wazzaaa

  14 maj, 2011 at 19:10

  Champiiiiiioooooons! 19! Fan va bra! Chicarito och Giggs största utropstecknen den här säsongen! Nu får Fergie signa några löften till nästa säsong också, precis som han gjorde med Hernandez.

  • Adrian10

   14 maj, 2011 at 20:37

    Helt rätt!
   En innermittfältare + en grym målvakt som kan ersätta VdS, möjligtvis en till striker.
   Då har vi trippeln i våra händer kan jag säga!

 9. Herren

  14 maj, 2011 at 22:57

  VIKTIGT! ! 

 10. Tim

  15 maj, 2011 at 09:25

  Bara en allmän fråga : kommer unitedsverige skriva om tranferrykten, träningsmatcher mm under sommaren?

  • Alex

   15 maj, 2011 at 11:49

   Självklart!

   //Alex – Unitedsverige 

   • Tim

    15 maj, 2011 at 17:04

    Härligt!! 🙂

 11. Frisp

  15 maj, 2011 at 12:51

   Underbart gubbar!!!!!!!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter