Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Blackburn VS Manchester United

På lördag åker United till Ewood Park för att plocka den där enda poängen som behövs för att matematiskt säkerställa ligaguldet. Här följder en rapport inför matchen…

Efter söndagens fantastiska insats hemma mot Chelsea så kändes nog ligaguldet så gott som klart för de flesta, men United behöver fortfarande en poäng för att det matematiskt ska vara avgjort och förhoppningsvis kan den plockas på lördag borta mot Blackburn. Senast lagen möttes så krossades Blackburn i en match som slutade 7-1 och där Berbatov gjorde fem(!) mål.

Blackburn befinner sig i en dålig form och har bara plockat sex poäng i de sex senaste matcherna efter två förluster, tre oavgjorda och bara en vinst. Det är även det lag i Premier League som gjort minst antal mål i hela ligan under säsongen. United är i god form efter att ha krossat Schalke och storspelat mot Chelsea och behöver bara en poäng för att vinna ligan.

United förväntas resa till Ewood Park med hela sin trupp och inte vila spelare som rapporter tidigare påstått. Ferguson sa dock att Van der Sar troligen får ledigt. Darren Fletcher förväntas få en del speltid för att hitta tillbaka till formen efter sitt magvirus. Han spelade 65 minuter med reservlaget i onsdags när de förlorade mot Blackburns reservlag och varje spelminut är viktig då Ferguson hoppas på att kunna använda honom i Champions League-finalen i slutet av maj. I övrigt är det bara Hargreaves som är på skadelistan i United.

Blackburn får tillbaka tre spelare som fattades i senaste matchen mot West Ham då Phil Jones, Michel Salgado och David Dunn sägs vara spelklara. Ryan Nelsen och Vince Grella är skadade och kommer inte att finnas tillgängliga och det är frågetecken kring Ruben Rochina.

Så länge United undviker en förlust på lördag så är ligaguldet åter hemma på Old Trafford. Ett ligaguld som innebär att United blir mesta ligavinnare i engelsk fotboll någonsin och passerar ärkerivalen Liverpool.

Vi publicerar som vanligt startelvan ca en timme innan match.

2 Kommentarer

 1. Affe

  13 maj, 2011 at 10:16

  Om nu united får en poäng , kommer dom få bucklan då eller mot blackpool? 

  • Frisp

   13 maj, 2011 at 10:51

   Har hört att FA vill att United tar emot en eventuell buckla hemma på OT i sista omgången oavsett resultat på lördag. 

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter