Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

United vidare i FA-Cupen efter 1-0 mot Crawley

Manchester United lyckades efter en trög match avancera i turneringen genom ett mål mot noll hemma mot division fem-laget…

Ferguson ställde precis som väntat upp med ett ganska B-betonat lag. Nio förändringar hade gjorts sedan derbyt mot City förra veckan. Anderson och O´Shea var de ända spelarna från den matchen som fanns med från start idag. Men så skulle det ju också bli den kanske lättaste matchen som klubben spelat de senaste tio åren då Crawley, laget som står utanför de professionella ligorna och ligger 93 placeringar bakom United i det engelska ligasystemet, kom på besök till Old Trafford.

Divison fem-laget från West Sussex skulle spela den mäktigaste match de någonsin spelat och antagligen någonsin kommer att spela. Man kom till O.T sanslöst taggade och med den största underdog-stämpeln man kan tänka sig så givetvis hade man ingenting att förlora men allt att vinna. Crawley som kommer från en stad med endast 100 000 invånare hade fått med sig nästan 10 % av stadens befolkning och via ett stort antal bussar skeppat upp 9000 fans till Old Trafford.

Crawley öppnade matchen bra och United kändes lite skakat. Gibson var faktiskt på strålande passningshumör och serverade ett antal fina bollar. Bl.a. en superb djupledsboll till Hernandez som i en duell med Crawleyspelare inte lyckades få bollen på mål.. Situationen resulterade dock i en hörna för United. Precis efter hörnan i den 27:e minuten så slår Gibson ett perfekt inlägg från vänsterkanten som Wes Brown(!) går upp och med en perfekt skarvnick sätter bakom Kuipers i mål och ser till så United tar ledningen med 1-0, ett resultat som står sig in i halvtid.

I andra halvlek kom Wayne Rooney in på Andersons bekostnad och Fabio och Rafael fick lämna plats åt Fletcher och Smalling.. Det blev ingen större förändring i matchbilden trots de bytena. United spelade oinspirerat, tråkigt och stundtals dåligt hela matchen medan Crawley stod för en tapper insats rakt igenom och hade faktiskt några riktigt bra chanser.. Inte minst en lobbnick som tog i ribban bakom Lindegaard på övertid.. Crawleys goda anda räckte dock inte hela vägen sedan Wes Browns mål förblev matchen enda och resultatet 1-0 stod sig.

United är därmed vidare till kvartsfinal i FA-Cupen. Imorgon lottas våran motståndare och vi återkommer med resultatet av den lottningen.

1 Kommentar

  1. Jirki88

    19 februari, 2011 at 22:33

    Andra halvlek var riktigt dålig. De enda som faktiskt kan komma ifrån matchen med äran i behåll är Wes Brown och Fabio, resten förstärkte inte direkt sina chanser att få spela igen. Carrick/Gibson var totalt värdelösa i andra och varken Obertan eller Bebé visade nånting som indikerar att de ens kan bredda Uniteds trupp för tillfället. Med tanke på att Fletcher också är i dålig form, Anderson är grymt ojämn och att Scholes är rätt gammal så känns innermittfältet rätt instabilt för tillfället.

    http://manutdofotboll.blogg.se/

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/9 15.00
West Ham - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter