Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Rooney kungen i dagens derby

Efter dagens tunga derbyvinst mot Manchester City rycker United ytterligare i toppen och ligger nu 8 poäng före lokalkonkurrenten…

Inför det hetaste Manchester-derbyt på länge så var City tvungna att vinna om man inte skulle vara mer eller mindre avhängda i guldjakten och United behövde tre viktiga poäng för att rycka i ligatoppen.

Ferguson valde att starta med Rooney ensam på topp och i Ferdinands frånvaro så bildade Smalling mittbackspar tillsammans med Vidic. O´Shea startade på vänsterbacken och Rafael fick börja på bänken. I övrigt inga konstigheter.

City började matchen bäst och öppnade starkt och offensivt. David Silva bröt in i straffområdet och på en framspelning av Tevez så sköt spanjoren tätt tätt utanför Van der Sars högra stolpe. United jobbade sig in i matchen och började hitta sitt spel mer och mer under första halvlek.

I den 41:a minuten så vinner Wayne Rooney en höjdduell på en utspark från Van der Sar. Han skarvar bollen till Giggs som slår en perfekt boll i djupled till Nani som i steget, i en löpduell med Zabaleta, gör en makalös nedtagning och placerar sedan bollen med en kylig bredsida till höger om Joe Hart i Citymålet och ser till så United går till halvtidsvila med 1-0.

I andra halvlek så byter Mancini in sitt nyförvärv från Wolfsburg, Edin Dzeko som i 65:e tar emot bollen i straffområdet och drar iväg ett skott som tar i Ryggen på Silva innan den studsar in i Van der Sars mål. Kvitterat 1-1.

Med 20 minuter kvar så plockar Sir Alex ut Anderson och sätter in vår skyttekung Berbatov för att visa att det bara är en seger som gäller.

I den 78;e minuten så var det dags för säsongens kanske snyggaste mål när Nani får till ett inlägg från högerkanten och Rooney tidigt bestämmer sig för att satsa på en cykelspark. Med perfekt precision så ser han till att dundra in bollen i krysset med ett konststycke som lär gå till historien. I ett sådant hett derby, så betydelsefullt för slutstriden, i det viktiga läget av matchen och på det sättet som han gör det så är det utan tvekan bland de snyggaste målen i Wayne Rooneys karriär. Old Trafford fullkomligt exploderade samtidigt som mäktiga scener utspelade sig nere vid hörnflaggan där Rooney, med en kunglig målgest fick ta emot hyllningar från lagkamrater och fans.

United vinner matchen med 2-1 och ligger nu 8 poäng före City. Arsenal spelar just nu mot Wolves hemma på Emirates och leder i skrivande stund med 2-0 efter mål av Van Persie i 16:e och 55:e minuten. Vi ligger trots en Arsenal-seger idag 4 poäng före Londonlaget.

Bra dag för United-fans!!

11 Kommentarer

 1. Tomislav Alex

  12 februari, 2011 at 16:37

  Sjukt bra! Synd att Berbatov inte fick starta bara :/

 2. Rönnberg

  12 februari, 2011 at 17:01

  Rooney borde ha firat som Cantona!

 3. Jimmy Lodesjö

  12 februari, 2011 at 17:36

  Sicket sjukt mål av Rooney, tror nästan han är förlåten nu….

 4. Dennis Johansson

  12 februari, 2011 at 17:47

  8 poäng plus en match mindre spelad 🙂 känns gött!!

 5. foreverunited<3<3

  12 februari, 2011 at 17:48

  rooooo du är bäst , 😉 glory glory man utd !!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Joel

  12 februari, 2011 at 18:26

  Sjukt skön seger, Rooneys mål kommer gå till världshistorien.
  Själv är jag mäkta imponerad av Smalling, fläckfri insats. Rios efterträdare, enough said.

 7. Gäst

  12 februari, 2011 at 21:06

  rooney, du är bäst!!!

 8. Sebastian

  12 februari, 2011 at 21:19

  Vilket mål Rooney gör, helt galet gåshud! Chris Smalling ska ha en stor eloge för dagens instans verkligen fläckfri, sen får vi inte glömma bort Nani!

 9. Niklas Uffe Karlsson

  13 februari, 2011 at 08:33

  Rooneys mål var insane och Nani var grym som vanligt men den som ska ha största klappen på ryggen är Smalling, grymt jobb av honom.

 10. Utd since 1966

  14 februari, 2011 at 19:06

  All that money and still they (city) can´t beat us!

 11. Sirbobbycharlton

  15 februari, 2011 at 23:12

  We’ve got the white Pelé !

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 16/12 17.00
Liverpool - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Puppym Rashford: Vi är inte underdogsSeriöst efterlyst vilken onödig kommentar. Jag tror på 3p imorgon.Dec 15, 20:41
 • Kommentar från: efterlyst Rashford: Vi är inte underdogsSå kollosalt ointressant att läsa spelarintervjuer då spelarna är kraftigt mediatränade och säger bara det som förväntas sägas utifrån ett…Dec 15, 19:19
 • Kommentar från: BZ Inför Liverpool v Manchester UnitedMin elva: —Martial—-Lukaku——Rashford—— ——Pogba——-——-Herrera——-—— ——————Matic————————— Shaw—-Smalling—-Bailly——-Dalot- ——————De Gea———————-Dec 15, 19:10
 • Kommentar från: Richard Inför Liverpool v Manchester UnitedDalot—smalling—baily—shaw ———matic—-herrara——— —lingard—————martial— ———lukkako-rashford-/——Dec 15, 18:45
 • Kommentar från: Fricken89 Inför Liverpool v Manchester UnitedHellre låta Pogba starta än t.ex Matic.Dec 15, 18:45

FLER Nyheter