Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Klarar vi en ”Perfect Season”?

Det har hitills bara hänt två gånger i engelsk fotbollshistoria att ett lag har gått obesegrat genom en hel säsong…

Första gången detta fenomen inträffade var 1880 då Preston Norh End gick igenom en hel säsong utan att snubbla över en förlust. Senast det hände var säsongen 03/04 då Arsenal, med Thierry Henry i högform, trummade på som en ångvält.

Nu har vi vittring på en Perfect Season, och visst är det på tiden att United med alla sina titlar och meriter även kan titulera sig ”The Invincibles”.

Vi har nu mött alla lag i ligan denna säsong, alla utom ett.. Nämligen Chelsea, som nu väntar både borta och hemma, den 1:a mars respektive den 7:e maj.

Anledningen till det är att bortamatchen mot Chelsea i december med kort varsel ställdes in sedan Stamford Bridge hade drunknat i snö (Trots att bilder visades på en fin grön plan som tillsynes såg helt spelbar ut).

Många United-fans slog säkerligen näven i bordet över det beskedet med tanke på att vi precis krossat Blackburn med 7-0, i en match där Berbatov stänkte in 5 mål, och hela laget hade fått en strålande nytändning med Rooney tillbaks på planen, medans Chelsea saknade nyckelspelare som Lampard och Essien och gick riktigt trögt i ligan.

Vi har ett mycket tufft spelschema framöver med bl.a Liverpool och Chelsea borta under första veckan i mars. Och sista veckan av säsongen kan bli en riktig rysare med matcher som kan bli direkt avgörande mot både Arsenal borta och Chelsea hemma. Att vi även är kvar i FA-Cupen och Champions League ger inte direkt laget mer andrum.. Men varför inte sikta riktigt högt och satsa på en Perfekt Season i kombination med en mäktig trippel!? Och med tanke på hur starka vi sett ut under säsongen, och rest oss i de mest omöjliga situationer, så känns det inte alls omöjligt.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/7 23.00 (sv tid)
San Jose Earthquakes - Manchester United
Tour 2018
Visas på MUTV

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter